title 4a8afa0c6a8344e3a9704a4c0700bd3b

Mitä tietää

 • Liitä HDMI-kaapeli HDMI-kytkimen lähtöportista television HDMI-porttiin. Liitä kytkimen virtalähde virtalähteeseen.
 • Liitä laitteet HDMI-kytkimen HDMI-portteihin. Voit sitten vaihtaa laitteiden välillä vaihtajalla.

HDMI-kytkimien avulla voit liittää useamman kuin yhden laitteen television HDMI-porttiin. Valitse kytkimellä, minkä laitteen haluat näyttää televisiossa. Jos televisiossasi ei ole montaa HDMI-porttia, tämä on loistava tapa käyttää useita HDMI-laitteita tehokkaasti.

Miten HDMI-kytkin toimii?

Koska joissakin televisioissa on rajoitettu määrä HDMI-tuloja, et ehkä voi liittää uutta pelijärjestelmää tai suoratoistolaitetta, koska kaikki tulot ovat käytössä. HDMI-kytkimen avulla voit kuitenkin käyttää yhtä tuloa televisiossasi ja liittää useita laitteita HDMI-kytkimeen. Sitten voit painaa painiketta valitaksesi, mitä tuloa haluat käyttää HDMI-kytkimessä. Älä sekoita HDMI-kytkimiä HDMI-jakajiin. Kytkin poimii useita laitteita ja lähettää yhden signaalin yhden kaapelin kautta televisioon, kun taas jakaja jakaa signaalin yhdestä laitteesta ja lähettää signaalin useisiin televisioihin.

Miten liität HDMI-kytkimen?

Ei ole väliä, millaisen HDMI-kytkimen hankit, asetat sen samalla tavalla. Ainoa ero kytkintyyppien välillä on siinä, kuinka monta tuloa siinä on. Noudata näitä ohjeita asettaaksesi HDMI-kytkimen televisioon.

 1. Varmista, että televisiosi ja kaikki käyttämäsi laitteet on sammutettu. Liitä sitten HDMI-kytkimen kaapeli television HDMI-porttiin.

 2. Liitä HDMI-kytkin pistorasiaan.

 3. Liitä laitteet, joita haluat käyttää HDMI-kytkimellä, kytkimen tuloihin HDMI-kaapeleilla.

  HDMI-kytkimen tulot

 4. Kytke televisio päälle ja valitse tulo, johon kytkin on kytketty. Valitse laite HDMI-kytkimestä. Laite näkyy sitten televisiossasi.

Miten vaihdan HDMI:stä televisioon?

Jos et halua käyttää HDMI-tuloasi ja haluat käyttää televisiota, voit vaihtaa niiden välillä käyttämällä tulovalintaa. Tarkka prosessi voi vaihdella televisioiden välillä, mutta yleensä voit noudattaa alla olevia ohjeita.

 1. Käytä television kaukosäädintä siirtyäksesi tulon (tai lähteen) valintanäyttöön.

 2. Vaihda tulo HDMI:stä televisioon (luultavasti kaapeli- tai antenniliitäntä).

 3. Voit sitten käyttää televisiota ja palata tulovalintaan vaihtaaksesi HDMI-tulon takaisin tarvittaessa.

Pitäisikö minun käyttää HDMI-kytkintä?

Jos sinulla on liian monta laitetta television tulojen määrään verrattuna, HDMI-kytkin on kätevin ratkaisu.

FAQ

 • Mikä on HDMI-kytkinrasia?

  HDMI-kytkin, joka tunnetaan myös nimellä HDMI-kytkin, on sama kuin HDMI-kytkin. HDMI-kytkinrasia on audio-/videoliitäntäkeskitin, joka hyväksyy tulon HDMI-lähteistä ja lähettää sitten signaaleja televisioon.

 • Kumpi on parempi, HDMI-kytkin vai jakaja?

  Riippuu toiveistasi, valitsetko HDMI-jaottimen vai kytkimen. Jos liität vain muutaman laitteen tai tarvitset pidempiä kaapeleita, HDMI-jakaja saattaa olla sinulle paras. Kun yhdistät useita laitteita yhteen televisioon, HDMI-kytkin on parempi vaihtoehto.

Por Markus