GettyImages 78767355 0c6dcafd999a4858afbf6ab7d189d906

Mitä tietää

 • Windows: Avaa Explorer-ikkuna. Valitse Lataukset kansio. Merkitse tiedostot, jotka haluat poistaa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista.
 • macOS: Avaa Finder ja valitse Lataukset (alla Suosikit). Korosta tiedostot, jotka haluat poistaa, ja valitse sitten Tiedosto > Siirtää roskakoriin.
 • Android: Avaa Chrome-selain, napauta valikkopainiketta. Valitse Lataukset. Valitse poistettavan kohteen vieressä oleva valikkopainike > Poista.

Aina kun lataat tiedoston verkkoselaimen kautta, se tallennetaan laitteesi kiintolevylle ja pysyy siellä, vaikka sitä ei enää tarvita. Ajan myötä nämä lataukset vievät tilaa kiintolevyltä. Näin voit poistaa nämä lataukset oletuslataussijainnista missä tahansa käyttöjärjestelmässä.

Kuinka poistaa latauksia Windowsissa

Avaamalla File Explorer voit poistaa ladatut tiedostot.

 1. Avaa uusi Explorer-ikkuna.

 2. Valitse Lataukset -kansio, joka löytyy usein vasemmanpuoleisesta valikkoruudusta Tämä tietokone, Quick Access tai molemmat. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, sinun on ehkä navigoitava kohtaan C:KäyttäjätkäyttäjänimiLataukset käsin.

  Lataukset-kansio

  sillä tiellä, C: on sen aseman kirjain, joka sisältää Windows-asennuksesi, ja käyttäjänimi on käyttäjänimesi tietokoneellasi.

 3. Näyttöön tulee luettelo ladatuista tiedostoista ja kansioista. Valitse yksi tai useampi poistettava ja napsauta hiiren kakkospainikkeella.

  Lataukset-kansio

  Nopea tapa valita kaikki latauskansiossa olevat tiedostot on napsauttaa yhtä tiedostoa ja käyttää sitten pikanäppäintä Ctrl+A. Tämä korostaa kaikki latauskansiossa olevat tiedostot ja kansiot. Sitten voit poistaa tiedostot yhdellä kertaa.

 4. Napsauta näkyviin tulevassa kontekstivalikossa Poista. Muita tapoja poistaa nämä tiedostot ja kansiot ovat napsauttamalla Poista -näppäintä näppäimistöllä tiedostojen valinnan jälkeen tai valitaksesi Poista vaihtoehto Tiedosto valikosta.

  Poista komento

 5. Näyttöön saattaa tulla varoitusruutu, jossa kysytään, haluatko varmasti siirtää nämä lataukset roskakoriin. Klikkaus Joo Hyppää kyytiin.

 6. Lataukset on sijoitettu roskakoriin, mutta ne ovat edelleen kiintolevyllä. Tämän seurauksena et ole vapauttanut uutta tallennustilaa ennen kuin tyhjennät roskakorin.

Latausten poistaminen macOS:ssä

Finder-sovellus voi auttaa sinua löytämään lataukset, jotka haluat poistaa.

 1. Aloita Finder sovelluksen hymiökuvakkeen kautta näytön vasemmassa alakulmassa macOS Dockissa.

  Finder-kuvake macOS-telakalla

 2. Uusi Finder-ikkuna tulee näkyviin. Klikkaus Latauksetvasemman valikkoikkunan alla Suosikit sarakkeessa.

  Lataukset Finderissa

 3. Oletussijaintiin lataamasi tiedostot näkyvät tässä kansiossa. Valitse yksi tai useampi poistettava tiedosto.

 4. Vedä ja pudota tiedostot manuaalisesti kohteeseen Jätettänäytön oikeassa alakulmassa tai valitse Tiedosto > Siirtää roskakoriin -lta Finder valikosta. Voit myös käyttää Tehtävä+Poista pikanäppäin siirtääksesi nämä lataukset roskakoriin.

 5. Lataukset siirretään roskakoriin, mutta ne ovat edelleen kiintolevyllä. Jos haluat poistaa tiedostot kokonaan, valitse Finder näytön yläreunassa olevassa valikossa ja napsauta Tyhjennä roskakori kun avattava valikko tulee näkyviin. Voit myös käyttää Tehtävä+Siirtää+Poista pikanäppäin poistaaksesi kaikki roskakorissa olevat tiedostot. Tämän toiminnon suorittaminen poistaa kaikki macOS:n roskakorista olevat tiedostot, ei vain viimeisimmät lataukset. Et voi palauttaa sitä jälkikäteen, joten varmista ennen kuin jatkat, ettei roskakorissa ole mitään olennaista.

 6. Näyttöön tulee varoitusviesti, jossa kysytään, haluatko varmasti poistaa kaikki roskakorin kohteet pysyvästi. Valitse Tyhjennä roskakori Hyppää kyytiin.

Kuinka poistaa latauksia Androidissa

Androidin uudemmissa versioissa voit poistaa lataukset Chrome-selaimesta, joka on oletuksena asennettuna Google-käyttöjärjestelmään.

 1. Avaa Chrome-selain. Jos sinulla on aiempi Android-versio, saatat joutua avaamaan oletusselain. Näissä versioissa on myös Lataukset-kuvake ensisijaisessa sovellusryhmässä. Jos puhelimessasi tai tabletissasi on tämä vaihtoehto, voit myös etsiä ja poistaa ladattuja tiedostoja sieltä.

 2. Napauta valikkopainiketta, joka on oikeassa yläkulmassa ja jota edustaa kolme pystysuoraan kohdistettua pistettä.

 3. Kun avattava valikko tulee näkyviin, valitse Lataukset.

 4. Luettelo aiemmin ladatuista tiedostoista tulee näkyviin alla Tiedostoni sarakkeessa. Valitse poistettavan tiedoston oikealla puolella oleva valikkopainike, jota edustaa kolme pystysuoraan kohdistettua pistettä. Kun ponnahdusvalikko tulee näkyviin, napauta Poista.

  Lataukset Chrome for Androidille

 5. Toista tämä jokaiselle poistettavalle lataukselle.

Kuinka poistaa latauksia iOS: ssä

Toisin kuin muut tämän opetusohjelman käyttöjärjestelmät, iOS ei tarjoa paikkaa, jossa ladatut tiedostot voidaan avata ja poistaa. On kuitenkin olemassa tapoja vapauttaa tilaa iPadissa, iPhonessa tai iPod touchissa poistamalla valokuvia, videoita, äänitiedostoja, kuten musiikkia ja podcasteja, sekä asiakirjoja. Asetuksista riippuen jotkin näistä tiedostoista voidaan tallentaa vain iCloudiin, ei laitteellesi, joten niiden poistaminen ei vapauta tallennustilaa. Voit tarkistaa käytettävissä olevan tallennustilan ennen kohteen tai kohderyhmän poistamista ja sen jälkeen siirtymällä aloitusnäyttöön ja valitsemalla asetukset > Kenraali > iPhonen tallennustila. Seuraavan näytön yläreunassa näet pylväsdiagrammin, joka näyttää kuinka paljon tilaa käytät.

iPhonen tallennustila iOS:ssä

Poista valokuvat

Valokuvat voivat viedä yllättävän paljon tallennustilaa iOS-laitteessasi. Jos haluat poistaa ne, joita et enää halua, avaa ensin kuvat sovellus ja napauta Valitse, sijaitsee oikeassa yläkulmassa. Napauta sitten jokaista valokuvaa, jonka haluat poistaa, jotta sen valokuvien vieressä on sinivalkoinen valintamerkki. Valitse lopuksi roskakori -kuvaketta näytön oikeassa alakulmassa ja napauta Poista valokuva ponnahdusvalikosta.

Valokuvien poistaminen iOS:ssä

Poista videoita

Videot voivat viedä jopa enemmän tilaa, varsinkin ne, jotka ovat pitkiä. Noudata samoja vaiheita kuin poistaessasi valokuvia, mutta valitse sen sijaan Videot -lta Mediatyypit valikossa Kuva sovellus.

Poista musiikki ja ääni

Musiikki ja muu ääni voi viedä arvokasta tallennustilaa, varsinkin jos pidät tiedostoja, joita et koskaan kuuntele uudelleen tai jotka olet tallentanut muualle. Poista se avaamalla ensin Apple Music sovellus ja valitse Kirjasto -kuvaketta näytön vasemmassa alakulmassa. niistä Kirjasto -näytössä, valitse sopiva luokka (Artistit, Albums, Songs tai muu luokka) ja etsi tiedosto tai tiedostoryhmä, jonka haluat poistaa. Napauta ja pidä vastaavaa kohdetta, kunnes ponnahdusvalikko tulee näkyviin. Valitse Poista kirjastosta.

Poista ladattu kappale Apple Musicista

Poista muut tiedostot

Olet ehkä ladannut, luonut tai tallentanut iOS-laitteellesi muita tiedostotyyppejä, joita et enää tarvitse. Näin voit poistaa ne.

 1. Avaa Tiedostot sovellus ja napauta Selaamaan läpioikeassa alakulmassa.

 2. Näyttöön tulee useita kansioita, joista jokainen näyttää, kuinka monta kohdetta siinä on. Napauta kansiota, joka sisältää poistettavat tiedostot.

 3. Valitse kolmen pisteen valikko oikeassa yläkulmassa.

  Selaa tiedostoja Tiedostot-sovelluksessa

 4. Valita Valitse.

 5. Napauta tiedostoja, jotka haluat poistaa, jotta niiden vieressä on sinivalkoinen valintamerkki.

 6. Lehdistö roskakori -kuvaketta näytön oikeassa alakulmassa prosessin viimeistelemiseksi.

  Kohteiden poistaminen Tiedostot-sovelluksesta

Por Markus