WomanholdingiPhoneX f115fd2518fe4c24a59a0b8187df07e3 scaled

Mitä tietää

 • Helpoin tapa seurata iPhonea käyttävää henkilöä on käyttää Find My -sovellusta, joka on esiasennettu uusimpiin iPhone-puhelimiin.
 • Jos haluat löytää ja tulla löydetyksi Find My -sovelluksella, sinun on otettava käyttöön Jaa sijaintini kavereidesi kanssa.
 • Kun se on käytössä, voit seurata ystäviäsi ja perhettäsi (jotka suostuvat) kartalla ja he voivat seurata sinua.

Artikkeli sisältää ohjeet siitä, miten voit nähdä jonkun iPhonellasi luvan saatuaan, jotta voit seurata jotakuta tai tietää, milloin sinä ja ystäväsi olette samoissa paikoissa.

Kuinka voin tarkistaa jonkun sijainnin iPhonessa?

Helpoin tapa tarkistaa jonkun sijainti iPhonessa on käyttää Find My -sovellusta. Jotta voit käyttää tätä sovellusta, sinun on ensin otettava Sijainnin jakaminen käyttöön ja ystäviesi on annettava lupa löytää sinut sovelluksen avulla. Näin se tehdään. Vaikka jotkut kolmannen osapuolen sovellukset voivat seurata ihmisten sijaintia heidän tietämättään, Lifewire ei suosittele sen käyttöä, myös perheenjäsenille ja lapsille. Jos aiot seurata jonkun sijaintia, hänen on tiedettävä, että aiot tehdä niin, ja jos hän on täysi-ikäinen, sinun on saatava hänen suostumuksensa ennen kuin alat seurata häntä.

 1. Avaa Find My iPhonessa ja napauta Ihmiset -välilehti.

 2. Jos et ole koskaan käyttänyt Find My -palvelua ihmisille, sinua pyydetään: Aloita sijainnin jakaminen. Napauta sitä vaihtoehtoa.

 3. Valitse yhteystietoluettelostasi joku, jolle haluat jakaa sijaintisi, ja napauta sitten Lähettää.

 4. Kun kutsu on lähetetty, voit napauttaa henkilön nimeä nähdäksesi kyseisen henkilön tiedot. Jos et vielä seuraa niitä, vieritä alas ja napauta Pyydä seuraamaan sijaintia. Kutsu lähetetään, ja kun yhteyshenkilö hyväksyy sen, voit nähdä hänen sijaintinsa (niin kauan kuin hänellä on sijainnit käytössä). Sinun on jaettava sijaintisi henkilön kanssa, jota haluat seurata, ennen kuin voit lähettää hänelle pyynnön seurata häntä.

Kuinka näet jonkun sijainnin Find My -sovelluksessa?

Kun olet määrittänyt Find My for People -sovelluksen iPhonessasi, voit helposti nähdä jonkun sijainnin. Avaa vain Etsi minun sovellus, siirry kohtaan Ihmiset ja napauta sen henkilön nimeä, jonka haluat nähdä. Jos kyseisellä henkilöllä on sijaintipalvelut päällä, hänen sijaintinsa pitäisi näkyä kartalla, ja sieltä voit napauttaa Matka-ohjeet saadaksesi reittiohjeet heidän tarkkaan sijaintiinsa. Voit myös napauttaa ilmoituksia asettaaksesi ilmoituksen seuraavalle henkilölle saapuu, Selaamaan läpitai ei ole kanssa tietty sijainti (tunnetaan myös nimellä geoaita). Voit myös määrittää näiden ilmoitusten tiheyden.

FAQ

 • Kuinka näen sijaintihistoriani iPhonessa?

  Löydät sijaintihistoriasi avaamalla iPhonessa asetukset ja napauta Yksityisyys > Sijaintipalvelu > Järjestelmäpalvelut. Vieritä alas ja napauta Tärkeitä paikkojaja tarkastele sitten sijaintihistoriaasi.

 • Miksi en näe ystäväni sijaintia iPhonessa?

  On useita syitä, miksi et ehkä näe ystäväsi sijaintia. Ensinnäkin, jos kyseinen ystävä ei ole suostunut jakamaan sijaintiaan kanssasi, et voi nähdä hänen sijaintiaan Find My iPhone -palvelun kautta. Jos he jakavat sijaintinsa kanssasi, hänen puhelimensa voi olla sammutettuna, hän ei ole yhteydessä matkapuhelinverkkoon tai Wi-Fi-verkkoon tai hänen laitteellaan voi olla väärä päivämäärä. Ystävä voi olla paikassa, jossa ei ole palvelua. Ne ovat myös saattaneet ottaa käyttöön Piilota sijaintini Etsi iPhoneni -kohdassa. Ongelma voi olla myös puhelimessa. Tarkista GPS ja yritä poistua Find My -sovelluksesta ja käynnistää se sitten uudelleen.

Por Markus