changesiriname 4448d7ce5ca541e2beb44d1fc78f418d scaled

Mitä tietää

 • Siri soittaa sinulle käyntikortissasi olevalla etunimellä, ellei kortissa ole lempinimeä.
 • Vaihda käyntikorttisi etunimi tai lisää lempinimikenttä muuttaaksesi sitä, miksi Siri kutsuu sinua.
 • Jos Siri ääntää nimesi väärin, sano «Siri, et ääntää nimeäni tällä tavalla» ja ratkaise ongelma noudattamalla näytön ohjeita.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit muuttaa sitä, mitä Siri kutsuu sinulle, mukaan lukien ohjeet sen korjaamiseen, jos Siri lausuu väärin nimesi, ja kuinka saada Siri kutsumaan sinua lempinimellä. Kun muutat nimeäsi tai lempinimeäsi iPhonessasi, se näkyy muissa Apple-laitteissasi ja uusi nimi tai lempinimi saattaa näkyä allekirjoituskortissasi, käyntikortissasi ja muualla.

Kuinka muutat sitä, mitä Siri sinua kutsuu?

Siri luottaa yhteystietoihisi voidakseen soittaa sinulle. Jos haluat Sirin kutsuvan sinua johonkin muuhun, voit vaihtaa nimesi yhteystiedoiksi tai kirjoittaa lempinimen. Oletusarvoisesti Siri käyttää yhteystiedoissasi olevaa etunimeä. Jos luettelossa on lempinimi, Siri käyttää sitä sen sijaan. Tämä muuttaa nimesi yhteystiedoissasi. Jos jaat käyntikorttisi jonkun kanssa, hän näkee antamasi nimen. Näin voit muuttaa sitä, mitä Siri kutsuu sinulle:

 1. Lehdistö Yhteystiedot sovellus.

 2. Napauta nimesi/korttini.

 3. Napauta muokata.

 4. Napauta nimeäsi.

 5. Vaihda nimesi siihen, mitä Sirin tulee käyttää.

 6. Napauta Tehty.

  Muokkaa nimeäsi iPhonen yhteystietokortissa nimikentillä ja merkinnällä Valmis

Siri-puhelun soittaminen lempinimellä

Jos olet asettanut yhteystietokorttiisi lempinimen, Siri käyttää sitä oikean nimesi sijaan. Lempinimikenttä ei ole aina oletuksena, mutta se on helppo lisätä. Jos jaat käyntikorttisi jonkun kanssa, joka on valinnut «ensi lempinimet», hän näkee lempinimesi. Pidä tämä mielessä, kun määrität mukautetun lempinimen.

Näin saat Sirin kutsumaan sinua lempinimellä:

 1. Napauta Yhteystiedot.

 2. Napauta nimesi/korttini.

 3. Napauta muokata.

  Navigoiminen yhteystietokorttiin iPhonessa, jossa Yhteystiedot, nimikenttä ja muokkaus on korostettuna

 4. Vieritä alas ja napauta lisää kenttä. Onko kortissasi jo tyhjä lempinimikenttä? Siirry suoraan vaiheeseen kuusi uuden kentän lisäämisen sijaan.

 5. Napauta Nimimerkki.

 6. Lehdistö Lempinimi-kenttä.

  Lisää lempinimi käyntikorttiisi iPhonessa lisäämällä, lempinimi- ja lempinimikentät korostettuina

 7. Kirjoita lempinimesi ja napauta Tehty.

 8. Siri kutsuu sinua nyt lempinimelläsi.

  Viimeiset vaiheet lempinimen lisäämiseksi yhteystietokorttiin iPhonessa, jossa on uusi lempinimi ja Valmis.

Kuinka korjata se, jos Siri lausuu väärin nimesi

Siri on melko hyvä lausumaan nimiä, mutta se ei ole täydellinen. Jos se on tarpeeksi lähellä, saatat olla valmis päästämään sen liukumaan. Jos ei, voit opettaa virtuaaliassistentin ääntämään sen oikein antamalla sille näytteen ääntämyksestäsi. Sirillä näyttää olevan ongelmia joidenkin foneemien kanssa. Jos et osaa ääntää nimeäsi oikein, yritä säätää ääntämistäsi hieman ja puhua mahdollisimman selkeästi.

Näin voit korjata nimesi Sirin ääntämisen:

 1. Sanoa, «Hei Siri, kuinka lausut nimeni”, kuulla Sirin sanovan nimesi.

 2. Jos Siri ei lausu nimeäsi oikein, sano: «Hei Siri, et ääntää nimeäni sillä tavalla.”

 3. Sinä sanot Etunimi mahdollisimman selkeästi.

 4. Kuuntele jokaista ääntämisvaihtoehtoa ja valitse paras.

  Vaiheet, joilla Siri ääntää nimesi oikein

 5. Sano sukunimesi mahdollisimman selvästi.

 6. Kuuntele jokaista ääntämisvaihtoehtoa ja valitse paras.

 7. Siri käyttää nyt uusia ääntämismuotoja.

  Toimenpiteet, joilla Siri lausuu nimesi oikein korostettuna

Miksi muuttaa sitä, mitä Siri kutsuu?

On monia syitä muuttaa sitä, mitä Siri kutsuu sinulle. Et ehkä ole mukava käyttää etunimeäsi useimmissa tapauksissa ja haluat mieluummin toista nimeä. Jotkut ihmiset haluavat käyttää toista nimeään etunimensä sijaan, ja Siri käyttää etunimeä oletuksena. Joillakin ihmisillä on pitkät tai monimutkaiset etunimet ja he pitävät lyhennetystä versiosta tai lempinimestä. Tietysti voi olla myös hauskaa, jos Siri kutsuu sinua jollain muulla tavalla tai humoristisesti. Muista, että Sirin käyttämä nimi saattaa näkyä sähköpostin allekirjoituksissa, pikaviesteissä, käyntikorteissa ja muualla. Syystä riippumatta, tee muutos mukauttamalla käyntikorttiasi.

FAQ

 • Voinko muuttaa herätyssanan «Hei Siri» joksikin muuksi?

  Ei, «Hey Siri» -komentoa ei voi muuttaa. Voit kuitenkin avata Sirin pitämällä Koti-painiketta painettuna (vanhemmat laitteet) tai pitämällä oikeanpuoleista painiketta painettuna, jos laitteessasi ei ole Koti-painiketta. Toinen vaihtoehto on käyttää Type to Siri. Mene asetukset > Esteettömyys > Siri ja kytke päälle Kirjoita Siri. Avaa sitten Siri Koti- tai sivupainikkeesta ja kirjoita kysymyksesi. Toinen vaihtoehto, jos Sirillä on vaikeuksia kuulla sinua, on opettaa Siri uudelleen ymmärtämään ääntäsi. Mene asetukset > Siri ja haku ja sammuta Kuuntele «Hei Siri». Kytke sitten kytkin takaisin päälle ja pyydä Siriä nollaamaan itsensä ja pyydä sinua toistamaan useita kysymyksiä, jotta Siri tunnistaa äänesi ja ääntämisesi.

 • Voinko vaihtaa Sirin äänen näyttelijä Morgan Freemanin ääneksi?

  Ei, tällä hetkellä ei ole mahdollista saada Morgan Freemanin ääntä vastaamaan kysymyksiisi. Voit kuitenkin muuttaa Sirin ääntä ja aksenttia. Mene asetukset > Siri ja haku ja napauta Sirin ääni. alla Lajike, näet useita kansallisuusvaihtoehtoja. Napauta yhtä ja sitten alla äänestysnapauta jotakin eri äänivaihtoehdoista valitaksesi Sirin uuden äänen.

 • Kuinka kirjoitan kysymyksiä Sirille puhumisen sijaan?

  Mene asetukset > Esteettömyys > Siri ja kytke päälle Kirjoita Siri. Kirjoita sitten kysymyksesi tai komento ja Siri suorittaa sen.

 • Kuinka voin muuttaa sitä, mitä Siri kutsuu minulle Macissa?

  Jos kirjauduit sisään Macissa samalla Apple ID:llä, jota käytät iPhonessa, nimesi muuttaminen iPhonessa yllä kuvatulla tavalla muuttaa myös nimesi Macissa.

Por Markus