how to fix it when windows 11 is not detecting headphones 7b6acb8647a240c38602fb935ef90801

Onko sinulla vaikeuksia saada kuulokkeita toimimaan Windows 11 -tietokoneesi, kannettavan tietokoneen tai tabletin kanssa? Tämä opas erittelee kaikki yleiset syyt kuulokevirheisiin Windows 11:ssä ja tarjoaa myös monia todistettuja ratkaisuja ja ratkaisuja, jotka auttavat sinua rekisteröitymään, yhdistämään ja toistamaan ääntä oikein.

Miksi tietokoneeni ei tunnista kuulokkeitani?

Kuulokkeet, joita Windows 11 -tietokone ei tunnista, voivat johtua useista tekijöistä, kuten Bluetooth-ristiriidoista ja käyttöjärjestelmän toimintahäiriöistä, väärien asetusten valintaan ja jopa itse kuulokkeiden fyysisistä vaurioista. Vanhentuneet ohjaimet ja laiteohjelmisto ovat myös yleisiä syitä siihen, että kuulokkeet eivät rekisteröidy kunnolla Windows 11:ssä.

Kuinka voin korjata, että Windows ei havaitse kuulokkeitani?

Useimmissa tapauksissa Windows 11:n kuulokkeiden ongelmat voidaan ratkaista suhteellisen nopeasti käymällä läpi seuraavat tarkistukset ja ratkaisut yksinkertaisista monimutkaisempiin. Tässä on mitä sinun on tehtävä saadaksesi kuulokkeet taas toimimaan tietokoneesi kanssa.

 1. Tarkista äänenvoimakkuusasetukset. Käytä Windows 11 -laitteen fyysisiä äänenvoimakkuuspainikkeita, näppäimistön äänenvoimakkuusnäppäimiä tai tehtäväpalkin äänenvoimakkuuspainikkeita äänenvoimakkuuden lisäämiseen. Olet saattanut mykistää äänen ymmärtämättä sitä.

 2. Kytke kuulokkeet päälle. On yllättävän helppoa unohtaa, että monissa nykyaikaisissa kuulokkeissa on oma sisäänrakennettu virtapainike tai kytkin, joka on kytkettävä päälle ennen kuin laite voi muodostaa yhteyden Windows-tietokoneeseen.

 3. Sammuta muut kaiuttimet, kuulokkeet ja kuulokkeet. Windows 11:ssä voi olla vaikeuksia muodostaa yhteyttä useisiin äänilaitteisiin samanaikaisesti, joten yritä irrottaa muut liittämäsi äänilaitteet, olivatpa ne liitettyinä USB:n kautta tai Bluetoothin kautta.

 4. Tarkista kuulokkeiden kaapeli. Kun käytät kuulokkeita ja liität ne tietokoneeseen äänellä, vedä sormiasi varovasti kaapelin päästä toiseen suoristaen mahdolliset mutkat. Jos kuulet äkillistä ääntä tai äänipurskeita, se tarkoittaa, että kaapeli on vaurioitunut. Jos mahdollista, yritä käyttää toista kaapelia liitäntään.

 5. Käytä lentotilaa muiden liitettyjen laitteiden sammuttamiseen. Kuulokkeet voivat olla liitettyinä älypuhelimeen, tablettiin, älytelevisioon tai pelikonsoliin. Sammuta ne tai poista niiden langattomat asetukset väliaikaisesti käytöstä tai aktivoi lentokonetila.

 6. Sulje ja avaa sovellus uudelleen. Pidä kuulokkeet kytkettynä tietokoneeseen, sulje ja avaa äänisovellus uudelleen. Joskus Windows-sovellukset havaitsevat äänilaitteet, kuten kuulokkeet, vain, kun ne avataan, eivät silloin, kun ne ovat jo käynnissä.

 7. Tarkista sovelluksen ääniohjaimet. Mediasoittimilla ja verkkoselaimilla voi olla omat asetukset ja säätimet, jotka vaikuttavat äänen ulostuloon. Jos sinulla on AirPods tai muut kuulokkeet, jotka käynnistyvät automaattisesti, ne voivat muodostaa yhteyden Windows 11 Surfaceen, kannettavaan tietokoneeseen tai tietokoneeseen. Pidä niitä aina latauskotelossaan, jotta ne eivät aktivoidu vahingossa.

 8. Käytä Windows 11:n äänenvoimakkuuden mikseriä. Avata asetukset > Järjestelmä > Ääni > tilavuussekoitin ja valitse kuulokkeet valikosta Lähtölaite pudotusvalikosta.

 9. Lataa kuulokkeet. Jos yrität käyttää Bluetoothia tai muita langattomia kuulokkeita, mutta et saa ääntä, yritä ladata akku. Heillä ei ehkä ole valtaa.

 10. Kokeile toista USB-porttia. Jos liität kuulokkeet USB:n kautta, yritä kytkeä ne toiseen Windows 11 -kannettavan tai -tietokoneen USB-porttiin.

 11. Irrota muut USB-laitteet. Windows 11 -laitteessasi ei ehkä ole tarpeeksi virtaa kaikkien USB-lisälaitteiden käyttämiseen.

 12. Käynnistä Windows 11 uudelleen. Nopea uudelleenkäynnistys voi ratkaista ongelmasi.

 13. Päivitä Windows 11. Windows-käyttöjärjestelmän päivitys voi korjata useita teknisiä ongelmia ja parantaa suorituskykyä.

 14. Päivitä Windows-sovelluksesi. Avaa Microsoft Store ja tarkista sovelluspäivitykset. Windows 11 -sovelluksesi voivat olla ristiriidassa keskenään.

 15. Irrota kuulokkeet ja lisää ne uudelleen. Jos käytät Bluetooth-kuulokkeita, avaa Windows 11:n Asetukset-sovellus ja poista se Bluetooth-laiteluettelosta. Lisää ne sitten uudelleen.

 16. Päivitä kuulokkeiden laiteohjelmisto ja ajurit. Jotkut kuulokkeet, joissa on lisätoimintoja, kuten melunvaimennus, vaativat laiteohjelmistopäivitykset, jotka on ladattava ja asennettava valmistajan verkkosivuston tai sovelluksen kautta. Bose Headphones -päivityssivusto on pahamaineinen Windows-laitteiden vioista. On parasta välttää tätä ja käyttää sen sijaan älypuhelinsovellusta päivitysten asentamiseen.

 17. Suorita vianmääritys. Avata asetukset > Järjestelmä > Ongelmien ratkaiseminen > Muut vianmääritysohjelmat ja kirjoita Toista ääni ja Äänitä ääntä ongelmanratkaisijoita. Nämä skannaavat tietokoneesi ääniin liittyvien ongelmien varalta ja korjaavat ne.

 18. Päivitä Windows-ohjaimet. Tarkista, onko kuulokkeihisi tai äänilaitteihisi liittyviä ajureille saatavilla päivityksiä.

 19. Tarkista kuulokkeet toisella laitteella. Tarkista, toimivatko kuulokkeet toisen tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kanssa. Jos ne eivät toimi minkään muun kanssa, ne voivat olla rikki tai vaurioituneet, ja ne on korjattava tai vaihdettava.

Miksi kuulokkeitani ei ole rekisteröity?

Tavalliset langalliset kuulokkeet tarvitsee yleensä vain liittää Windows 11 -tietokoneeseen toimiakseen, mutta langattomien Bluetooth-kuulokkeiden rekisteröiminen vaatii usein useita lisävaiheita ja tarkistuksia. Asiat voivat olla vielä monimutkaisempia, kun käytät korkealaatuisempia langattomia Bluetooth-kuulokkeita. Kun asennat näitä kuulokkeita Windows 11:ssä, kannattaa käydä läpi tietyn valmistajan ohjeet (joissa voi olla monimutkaisempia vaiheita kuin muiden merkkien).

FAQ

 • Miksi Windows 10 ei tunnista kuulokkeitani?

  Jos kuulokkeet eivät toimi Windows 10:ssä, tarkista ääniliitäntä ja varmista, että liitäntä on puhdas. Varmista, että ulkoiset kaiuttimet on kytketty ja päällä, ja tarkista ja säädä kuulokkeiden äänenvoimakkuus. Varmista, että kuulokkeitasi ei ole mykistetty ja että olet asettanut oikean lähtölaitteen. Ongelma voi olla myös yksittäisen sovelluksen äänenvoimakkuudessa tai äänitasapainossa.

 • Mikä on Windows Sonic kuulokkeille?

  Windows Sonic on Windows 10:een lisätty spatiaalinen äänielementti, joka antaa vaikutelman, että useat kaiuttimet ovat hajallaan, kun kuulokkeet ovat päällä. Se on tapa, jolla käyttäjät voivat nauttia tilaäänikokemuksesta ilman lisälaitteita ja -kustannuksia.

 • Kuinka yhdistän Bluetooth-kuulokkeet Windows 10 -tietokoneeseen?

  Yhdistä Bluetooth-kuulokkeet Windows 10 -tietokoneeseen varmistamalla, että tietokoneessasi on Bluetooth ja että kuulokkeet ovat päällä Discovery-tila. Paina tietokoneellasi WIN+i avain avaamiseen asetukset ja mene sitten kohtaan Bluetooth ja muut laitteet ja valitse Lisää Bluetooth tai muita laitteita. Suorita pariliitos loppuun noudattamalla ohjeita.

Por Markus