roku tv troubleshooting turning off on its own 7fa725167edf4af296c2a9f334ac4f1f

Roku-televisioissa voi esiintyä useita virtaongelmia:

 • TV saattaa sammua satunnaisesti käytön aikana.
 • TV saattaa käynnistyä satunnaisesti, kun sitä ei käytetä.
 • TV voi juuttua käynnistyssilmukkaan, jossa se sammuu ja käynnistyy jatkuvasti, kunnes irrotat sen.

Jos sinulla on jokin näistä ongelmista, voit kokeilla useita ratkaisuja.

Miksi Roku TV sammuu jatkuvasti?

Rokulta tai television valmistajilta ei ole virallista lausuntoa siitä, miksi näin voisi tapahtua. Epävirallisesti se näyttää kuitenkin liittyvän johonkin ohjainpäivitykseen.

Kuinka estän Roku TV:täni sammumasta?

Roku-yhteisöltä on vianetsintävinkkejä, mutta jotkut saattavat edellyttää television nollaamista kokonaan. Tämä voi olla turhauttavaa, koska sinun on kirjauduttava uudelleen kaikille tileillesi ja asetettava kaikki takaisin entiseen tapaan. Sellaisenaan sinun kannattaa kokeilla ensin helpoimpia menetelmiä, koska se voi säästää sinua määrittämästä kaikkea uudelleen ongelman ratkaisemisen jälkeen.

 1. Tarkista järjestelmäpäivitys. Jos voit jättää television päälle riittävän pitkään, voit tehdä sen menemällä osoitteeseen asetukset > Järjestelmä > Järjestelmän päivitys ja valitse Tarkista päivitykset.

 2. Poista HDMI-CEC käytöstä valikossa. Navigoida johonkin asetukset > Järjestelmä > Muiden laitteiden ohjaus (CEC) ja varmista, että olet poistanut valinnat kaikista ruuduista. Käynnistä televisio uudelleen.

 3. Irrota televisio pistorasiasta ja anna sen olla kytkettynä muutaman minuutin ajan. Yritä kytkeä se uudelleen hetken kuluttua. Tämä voi aiheuttaa koko järjestelmän uudelleenkäynnistyksen kovaa, mikä voi ratkaista television ongelmat.

 4. Yritä irrottaa kaikki ulkoiset liitetyt laitteet televisiosta – irrota kaikki HDMI-liitännät, ääniliitännät soundbareihin jne. Nämä voivat joskus aiheuttaa ongelmia televisiossa, ja niiden poistaminen voi ratkaista kaikki ongelmat. Jos tämä toimii, voit yrittää kytkeä jokaisen laitteen yksitellen määrittääksesi, mikä laite aiheutti ongelman.

 5. Tarkista kaikki aiemmin tai tällä hetkellä liitetyt laitteet nähdäksesi, voivatko ne kytkeä television päälle tai pois päältä asetuksistaan. Pelikonsoleissa, kuten Xboxissa, voit sammuttaa television, kun olet lopettanut konsolin käytön, joten harkitse tämän ominaisuuden poistamista käytöstä nähdäksesi, korjaako se ongelmasi.

 6. Jos televisiosi käynnistyy jatkuvasti ja käytät Roku-mobiilisovellusta, varmista, että sovellus on suljettu kokonaan ennen kuin sammutat television. Joskus televisio rekisteröi sovelluksen, kun vielä käytät televisiota, ja voi käynnistää sen uudelleen.

 7. Nollaa televisio kokonaan. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla. Voit suorittaa sen asetusten kautta siirtymällä osoitteeseen asetukset > Järjestelmä > Järjestelmän lisäasetukset ja valitse sitten Tehdasasetukset. Tämä poistaa kokonaan kaiken television järjestelmästä ja palauttaa sen sellaiseksi kuin se oli, kun otit sen laatikosta. Toinen tässä käytettävä tapa on painaa ja pitää painettuna television sivulla tai takana olevaa Reset-painiketta. Sinun on pidettävä sitä painettuna vähintään 15 sekuntia suorittaaksesi prosessin loppuun. TV käynnistyy uudelleen, kun prosessi on valmis.

 8. Jos television täydellinen nollaus ei auta, voit kokeilla seuraavaa vaihetta, joka on asettaa televisio myymälätilaan asiakastilan sijaan. Sen avulla voit silti ladata ja käyttää sovelluksia normaalisti, mutta se voi korjata ongelmat, joissa televisio sammuu satunnaisesti käytön aikana. Jos ei, voit aina nollata sen ja määrittää sen uudelleen kuluttajatelevisioksi.

Jos television nollaus ei ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä television valmistajaan saadaksesi selville, mitä takuu kattaa, ja vaihdata se takuun puitteissa, jos mahdollista. Jos takuu on umpeutunut tai jos valmistaja ei vaihda sitä, sinun on ehkä tarkasteltava muita vaihtovaihtoehtoja.

FAQ

 • Miksi Hisense Roku -televisioni sammuu jatkuvasti?

  Roku-kaukosäätimesi on ehkä korjattava; poista paristot ja käytä sen sijaan television virtapainiketta. Jos mahdollista, saatat haluta myös vähentää näytön kirkkautta asetukset > TV-kuvan asetukset > TV:n kirkkaus ja varmista, että et ole laittanut uniajastinta päälle asetukset > Järjestelmä > Aika. Jos mikään ei toimi, televisiossasi voi olla viallinen virtalähde ja tarvitset apua Hisense-tuelta.

 • Miksi Rokuni kytkeytyy päälle ja pois päältä?

  Jos olet liittänyt Roku-soittimesi television USB-porttiin, varmista, että Roku-laitteen signaali on heikko. Jos näet punaisen vilkkuvan valon tai virransäästövaroituksen TV-ruudulla, vaihda toiseen porttiin. Tai kytke laite sen sijaan virtalähteeseen.

Por Markus