Untitled 8f9cd351586348eaa141a6167c8097a6

Kun vertaat eri televisiomalleja, saatat nähdä termin «reunavalaistu LED». Kaikki LED-televisiot ovat eräänlaisia ​​LCD-televisioita; «LED» viittaa vain valonlähteeseen, jota käytetään valaisemaan television LCD-pikseleitä. On olemassa useampi kuin yksi tapa valaista pikseleitä. Kaksi ensisijaista tekniikkaa ovat reunavalaistus ja täysi valikoima. Nämä tiedot koskevat eri valmistajien televisioita, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, LG:n, Samsungin, Panasonicin, Sonyn ja Vizion televisioita.

Reunassa valaistu LED

Reunavalaistussa televisiossa LCD-pikseleitä valaisevat LEDit ovat vain laitteen reunoilla. Nämä LEDit osoittavat sisäänpäin näyttöä valaisemaan sitä. Nämä mallit ovat ohuita ja kevyitä jonkin verran kuvanlaadun kustannuksella, erityisesti mustan tason suhteen. Kuvan mustat osat, kuten tumma yönäkymä, eivät ole todella mustia, vaan pikemminkin hyvin tummanharmaita, koska valaistus tulee reunasta ja vaalentaa tummia kohtia hieman enemmän. Joidenkin heikompilaatuisten reunavalaistujen LEDien kohdalla tasainen kuvanlaatu voi olla ongelma. Koska LEDit sijaitsevat paneelin reunoilla, laatu heikkenee, kun lähestyt näytön keskustaa, koska tasainen määrä valoa ei saavuta pikseleitä kauempana reunoista. Tämä on jälleen havaittavampi pimeyden kohtauksissa; näytön reunojen musta on enemmän harmaa kuin musta (ja kulmat voivat muistuttaa taskulamppumaista valaistuslaatua, joka lähtee reunoista).

Täysi sarja LED

Täysi valikoima LED-televisiot käyttävät täyttä LED-paneelia pikselien valaisemiseen. Useimmissa näistä sarjoista on myös paikallinen himmennys, mikä tarkoittaa, että LEDit voidaan himmentää paneelin eri osissa, ei muissa osissa. Se auttaa parantamaan mustan tasoa, joka näyttää lähempänä mustaa kuin tummanharmaata. Koko sarjatelevisiot ovat yleensä paksumpia ja painavampia kuin reunavalaistut mallit.

Edge-Lit vs. Full-Array LED

Kaiken kaikkiaan Full-Array LED on ylivertainen tekniikka kuvanlaadun suhteen, mutta reunavalaistuilla sarjoilla on yksi keskeinen etu: syvyys. Reunavalaistut LED-televisiot voivat olla paljon ohuempia kuin televisiot, joissa on täysi LED-paneeli tai perinteinen loisteputki (ei-LED-taustavalo). Tästä syystä suurin osa kaupoissa näkemistäsi erittäin ohuista sarjoista on reunavalaistuja. Se, mikä tekniikka sopii sinulle, riippuu siitä, mitä haluat. Jos etsit parasta mahdollista kuvanlaatua, löydät sen todennäköisesti koko LED-näytöstä, jossa on paikallinen himmennys. Jos tärkein huolenaihe on television ulkonäkö ja haluat erittäin ohuen näytön, reunavalaistu tyyli sopii tarpeisiisi.

Por Markus