GettyImages 1079013008 c0083ffa31b6497fb029be3f76672e57

Tärkeimmät oppimispisteet

  • accessFind on ensimmäinen saavutettavissa oleva hakukone, joka näyttää tulokset vain saavutettavissa olevilta sivustoilta.
  • Helppokäyttöisellä verkkosivustolla on useita tekijöitä, mutta se sisältää hyödyllistä navigointia, ymmärrettävää tietoa ja tietoa, jonka kaikki taidot voivat havaita.
  • Internetin tulevaisuuden tavoitteena on oltava, että se on entistä enemmän ihmisten ulottuvilla.

Uusi hakukone auttaa vammaisia ​​löytämään esteettömät hakutulokset Googlea helpommin. AccessiBen luoma automatisoitu web-esteettömyysratkaisu, nimeltään accessFind, näyttää hakutuloksia vain sellaisista verkkosivustoista, jotka on sertifioitu vammaisille. Vammaiset ihmiset sanovat, että tämä hakukone tekee arvailusta helppokäyttöisen verkkosivuston etsimisen ja antaa heille enemmän aikaa käyttää Internetiä. «accessFind taistelee päästäkseen maailmaan, ja se tulee olemaan pelin muuttaja», accessiBen yhteisösuhdepäällikkö Josh Basile ja vammaisyhteisössä työskentelevä C4-5-nelijoukko kertoi Lifewirelle lausunnossaan. .haastattelu puhelimitse. «Tulee niin paljon vähemmän arvailuja.»

Miten accessFind tarjoaa käytettävyyden

Shir Ekerling, yksi accessiBen perustajista ja toimitusjohtaja, sanoi, että sivustoja on yli 350 miljoonaa, mutta vain 2 % niistä todella täyttää esteettömyysstandardit. Saavutettavuusstandardit on määritelty World Wide Web Consortiumin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) -ohjeissa, ja ne sisältävät kolme tasoa: A, AA ja AAA. Sen on oltava 1000 kertaa enemmän, jos todella haluamme kuroa esteettömyyskuilun. Verkkosivusto katsotaan saavutettaviksi useiden tekijöiden perusteella. Käyttäjien tulee pystyä havaitsemaan esitettävät tiedot, käyttöliittymäkomponenttien ja navigoinnin tulee olla toimivia sekä tiedon ja käyttöliittymän toiminnan on oltava ymmärrettävää. Ekerlingin mukaan arkipäivän hakukoneiden, kuten Googlen, ja niiden saavutettavuuden ongelmana ei ole itse hakukone, vaan tulokset. «Tavallisen hakukoneen tuloksissa vain yksi kahdeksasta sivua kohden saamastasi tuloksesta voi olla käytettävissä, ja se on ongelma», Ekerling kertoi Lifewirelle puhelimitse. Anna accessFind, joka julkaistaan ​​heinäkuussa ja näyttää tuloksia vain esteettömiltä verkkosivustoilta. Hakukone sisältää yli 120 000 esteetöntä sivustoa julkaisun yhteydessä, ja kaikki esteettömät verkkosivustot ovat tervetulleita liittymään. Perustamisestaan ​​lähtien AccessFind on tehnyt yhteistyötä sellaisten organisaatioiden kanssa, kuten United Spinal Association, Columbia Lighthouse For The Blind (CLB), Viscardi Center, IMAGE Center, Determined2Heal, Senspoint ja muut, tuoden vammaisten yhteisön pöytään.

Näkökykyinen henkilö haastaa älypuhelimen käytön.

«Kutsumme vammaisjärjestöt pöytään sanomaan: «Kuinka tämä voidaan parhaiten tehdä varmistaaksemme, että vammaisianne palvellaan ja että he voivat hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla?» Basile sanoi. «Mielestäni on kaunis asia, että… [accessFind] ei ole tarkoitettu vain halvaantuneille tai heikkonäköisille tai sokeille tai kognitiivisille vammaisille – se on tarkoitettu kaikille vammaisten kyvyille.»

Helppokäyttöisempi internet

Basile sanoi, että on mahdotonta hyväksyä, että vuoteen 2021 mennessä yli 15 prosentilla maailman väestöstä (tai yli miljardilla vammaisella) ei ole pääsyä hakukoneeseen tai moniin siellä oleviin verkkosivustoihin. Hän sanoi, että ratkaisu Internetin saavutettavuusongelmaan on koulutus. «Meidän ei tarvitse kouluttaa vain vammaisten yhteisöä vaan myös vammaisia ​​ihmisiä siitä, että tämä on olemassa ja että tämä on ongelma», hän sanoi. «Mielestäni vammaisuusero on jotain, joka pahenee ja pahenee päivä päivältä, kun päivittäin avataan enemmän verkkosivustoja, joihin ei pääse käsiksi pääsyn sijaan.» Tavallisen hakukoneen tuloksissa vain yksi kahdeksasta sivua kohden saamastasi tuloksesta voi olla käytettävissä, ja se on ongelma. Viimeisimmän WebAIM Million -raportin mukaan, joka tarkastelee miljoonaa suosituinta verkkosivustoa, 97 prosentilla näistä verkkosivuista oli Web Content Accessibility Guidelines -puutteita, ja keskimäärin 51,4 virhettä sivua kohden. Internetin saattamiseksi kaikkien saataville on vielä pitkä matka, mutta viime aikoina keskustelua on käyty yhä enemmän. Verkkoympäristöt ja yritykset lisäävät lisää esteettömyysominaisuuksia, kuten Instagram lisää automaattisesti tekstityksiä tarinoihin, Xbox lisää puheesta tekstiksi ja tekstistä puheeksi -ominaisuudet Xbox Party Chatiin ja Apple esittelee uraauurtavia esteettömyysominaisuuksia kaikissa laitteissaan. Ekerling kuitenkin sanoi, että vaikka saavutettavuuteen keskittyminen on erinomainen, sen on oltava keskiössä, jotta todellinen muutos tapahtuisi. «Se alkaa mennä oikeaan suuntaan, mutta tarvitsemme enemmän», hän sanoi. «Sen on oltava 1000 kertaa enemmän, jos todella haluamme kuroa esteettömyyskuilun.»

Por Markus