a3ffc7f6 2fbe 5556 83de 8cf9706336a5 2abdf4a06e6b46c0862a0111ccc80948

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Sähköpostiosoitteesi on yhtä paljon osa verkkoidentiteettiäsi kuin puhelinnumerosi tai sosiaaliturvatunnuksesi.
  • Fastmail ja 1Password ovat yhdessä tehneet kertaluonteisista sähköpostiviesteistä yhtä helppoa kuin kertakäyttöiset salasanat.
  • Älä käytä samaa sähköpostiosoitetta kaikkeen.

Käytätkö samaa sähköpostiosoitetta vai kourallista sähköpostiosoitteita kaikkeen viestintään? Sinun pitäisi ehkä lopettaa se. Aina kun luot uuden tilin mille tahansa, voit luoda ainutlaatuisia ja monimutkaisia ​​tunnuskoodeja salasanan hallinnan avulla. Mutta todennäköisesti käytät silti samaa sähköpostiosoitetta kaikkeen. Eikö olisi hienoa, jos voisit myös luoda ainutlaatuisen sähköpostiosoitteen tällä vahvalla salasanalla? Fastmail ja 1Password ovat toimineet yhdessä tarjotakseen «naamioituja» sähköpostiosoitteita, mikä on juuri sitä. Voit luoda automaattisesti uuden sähköpostiosoitteen rekisteröityessäsi, ja se välitetään automaattisesti tavalliseen postilaatikkoosi. Naamioituneet sähköpostit liittyvät DuckDuckGon ja Applen viimeaikaisiin samankaltaisiin tarjouksiin. Ollaanko vihdoinkin tosissaan sähköpostin turvallisuudesta? «Tietävät sähköpostit ovat käyttäneet naamioituja sähköpostiosoitteita vuosia. Niiden käyttö on kuitenkin tehty helpommaksi», Fastmailin operatiivinen johtaja Helen Horstmann-Allen kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Se oli meille loistava tilaisuus 1Passwordin kanssa. Sähköpostiosio oli meille helppoa, ja heidän kanssaan työskennellessämme pystyimme sijoittamaan ominaisuuden juuri sinne, missä sitä eniten tarvitset – kun kirjaudut uuteen palveluun.»

Sähköpostin merkitys

Sähköpostisi ei ole vain tapa lähettää ja vastaanottaa viestejä. Se on myös osa identiteettiäsi Internetissä. Suojaamme salasanamme ja kieltäydymme osallistumasta Facebook-kyselyihin, joissa yritetään kerätä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten äitisi tyttönimeä, mutta annamme ystävillemme ja perheellemme saman sähköpostiosoitteen, jolla rekisteröidymme verkkotileille. «Jos käytät samaa sähköpostia kaikkialla, kaikki sähköpostiosoitteesi tietävät tietävät puolet siitä yhdistelmästä, jota käytät kaikkien verkkotiliesi lukituksen avaamiseen», Horstmann-Allen sanoo.

vakaviksi

Tänä vuonna sekä Apple että DuckDuckGo ovat tarjonneet tapoja torjua tätä. Apple antaa sinun luoda yksilöllisiä sähköpostiosoitteita pyynnöstä, ja DuckDuckGo antaa sinulle duck.com-sähköpostin, jota ei käytetä anonymisoimaan sinua, vaan poistamaan sähköpostilla lähetetyt seurantalaitteet ennen kuin desinfioitu sähköposti välitetään sinulle. Sähköposti saattaa silti olla täysin turvaton ja salaamaton, mutta ainakin alamme ottaa sen vakavasti. Mutta miksi nyt?

Seuraa ja vaivaa

Yleisesti ottaen olemme yhä tietoisempia online-yksityisyyteen liittyvistä ongelmista, ja äskettäisen kodin työskentelyn myötä henkilökohtaisesta turvahygieniasta on tullut entistä tärkeämpää. «Sähköpostin tietojenkalastelu yhdistettynä sosiaaliseen manipulointiin on vastuussa 60 prosentista kaikista kyberhyökkäyksistä», salasananhallintapalvelun NordPassin vanhempi PR-päällikkö Patricia Cerniauskaite kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Vuoden 2020 ensimmäiseen ja toiseen neljännekseen verrattuna kohdistettujen tietojenkalasteluyritysten määrä lisääntyi 400%. Näin nopea kasvu johtuu globaalista etätyöskentelyyn siirtymisestä, koska huonot toimijat ovat nähneet mahdollisuuksia hyödyntää etätyöntekijöitä, joita ei suojele. yritysten rajoja.»

Luo peitetty sähköposti Fastmailin kautta

Tietojenkalastelu on paljon vaikeampaa, jos hän käyttää yksilöllisiä sähköpostiosoitteita kaikilla tileillä. Ja tietysti voit vähentää roskapostia tai roskapostia yksinkertaisesti poistamalla kyseisen osoitteen käytöstä. Emme voi välttää sähköpostia, mutta voimme lopettaa sen väärinkäytön niin helposti. «Puolet verkon asioista edellyttää kirjautumista käyttääksesi niitä, ja tarvitset sähköpostiosoitteen kirjautumiseen. Jos annat kaikille saman sähköpostiosoitteen, kokeilet kaikkea, mitä teet yhdellä identiteetillä», Ricardo Signes, Fastmail’s teknologiajohtaja, kertoi Lifewirelle sähköpostitse.

auta itseäsi

Jotta voit käyttää tätä uutta 1Password- ja Fastmail-yhdistelmää, sinun on ensin yhdistettävä tilisi. Sitten, kun kirjaudut uuteen palveluun ja käytät 1Passwordia salasanan luomiseen, voit luoda myös uuden sähköpostiosoitteen. Kaikki tähän osoitteeseen saapuvat sähköpostit saapuvat tavalliseen tapaan postilaatikkoosi. Tiedostavat sähköpostit ovat käyttäneet naamioituja sähköpostiosoitteita vuosia. Mutta miten siivoat jo luomasi sotkun? Huono uutinen on, että et voi. Hyvä uutinen on, että aivan kuten puun istuttaminen, seuraavaksi paras aika aloittaa on nyt. Vanhaa sähköpostiosoitettasi ei ehkä enää tallenneta, mutta tästä lähtien voit tehdä paremmin. «Yksi sähköpostiosoite ystäville ja yksi yrityksille on pitkä matka. Kun jokaiselle yritykselle on yksi sähköpostiosoite, se menee pidemmälle», Signes sanoo. «Jos olet käyttänyt yhtä osoitetta kaikkeen pitkään, sitä ei todellakaan voi kumota, mutta alusta on helppoa, varsinkin jos voit käyttää aliaksia saadaksesi sähköpostia vanhoille niin kauan kuin haluat. .osoite.»

Por Markus