GettyImages 1280340816 1c7eff2c661643c49f94216bcba4b7fb

Intel on julkaissut lisätietoja tulevasta Arc-perheestä pelinäytönkorteista, mukaan lukien tiedot tuotteiden taustalla olevasta arkkitehtuurista. Arc-linja julkistettiin aiemmin tällä viikolla, ja tiedot GPU:ista jaettiin videoesityksessä Arkkitehtuuripäivä 2021 -tapahtumassa perjantaina. ArsTechnican mukaan Arc-sarja kilpailee Nvidian GeForcen ja AMD:n Radeon-näytönohjainkorttien kanssa.

Tulevat GPU:t perustuvat Xe-HPG-arkkitehtuuriin, joka sisältää «laitteistopohjaisen säteenseurannan» ja tukee DirectX12 Ultimatea. Sen arkkitehtuuri ja ominaisuudet antavat laitteistolle mahdollisuuden käyttää enemmän omia resurssejaan laadukkaamman grafiikan tuottamiseksi. Grafiikkasuorittimet sisältävät myös vaihtelevan nopeuden varjostuksen suorituskyvyn parantamiseksi ja verkkovarjostuksen laadukkaampien tekstuurien saamiseksi pelimalleissa. Sarjan ensimmäinen on koodinimeltään Alchemist, joka julkaistaan ​​vuoden 2022 alussa. Loput linjasta julkaistaan ​​myöhemmin, kunkin vahvuuden parantuneena. Seuraava GPU, koodinimeltään Battlemage, tehdään Xe2-HPG-arkkitehtuurilla. Kolmas GPU rakennetaan Xe3-HPG-arkkitehtuurille ja lopullisella Arc-sarjan näytönohjaimella on julkistamaton arkkitehtuuri; luultavasti Xe4-HPG.

Mies pelaa PC:llä

Intel ei rakenna Arc-sarjaa itse, vaan siirtää tuotannon TSMC:lle, taiwanilaiselle puolijohdevalmistajalle. Stuart Pann, yrityksen liiketoiminnan suunnitteluryhmän varatoimitusjohtaja, vihjasi oheisessa lehdistötiedotteessa, että Intelillä ei ole tarvittavia laitteita GPU:iden rakentamiseen, ja niiden rakentamiseen valitut valimot tarjoavat yritykselle erityisetuja.

Por Markus