Apple new macbookair gold retina display screen 11102020 2fd967570bd84859826a69025837b68a

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Apple aikoo vaihtaa kaikki Mac-tietokoneensa Apple Silicon -siruihin kahden vuoden sisällä.
  • Nykyinen iMac on päivitettävä: suunnittelu on peräisin vuodelta 2008.
  • Tämän vuoden Pro Macit voivat saada M1-sirun hot-rodded-version.

Uusien sirujen, uuden iMacin ja uusien kannettavien tietokoneiden myötä vuosi 2021 voi olla Macille suurin vuosi sitten vuoden 1984. Viime vuoden lopussa Apple laittoi M1-sirunsa MacBookiin, minkä tuloksena Mac-tietokoneissa on uskomaton akunkesto. nopeammin kuin useimmat muut tietokoneet eivätkä koskaan kuumene. Ja se on vasta alkua. Mitä voimme odottaa Macille vuonna 2021? «Kuvittelen, että saamme ensimmäisenä iMacin keväällä», Mac- ja iOS-kehittäjä James Thomson kertoi Lifewirelle Twitterin kautta. «Haluaisin 13/14 tuuman MacBook Pron, jossa on neljä porttia ja enemmän muistia/GPU-tehoa.»

M2 vai M1X?

Kesällä 2020 Apple esitteli Apple Silicon Transition -suunnitelmansa: kaksivuotinen prosessi, jonka aikana koko Mac-perhe siirtyy Intelin prosessoreista Applen omistamiin siruihin. Nämä ovat Mac-optimoituja muunnelmia iPhonen ja iPadin A-sarjan siruista. Tärkeä asia on, että myös iPhone ja iPad käyttävät erilaisia ​​​​muunnelmia. Kun Apple laittoi A12-prosessorin iPhone Xs- ja Xr-puhelimiin vuonna 2018, se loi tehokkaamman A12X-version tuolloin uudelle iPad Prolle. Tämä X lisäsi enemmän GPU- ja CPU-ytimiä, ja se oli riittävän pian kilpaileva useimpien kannettavien kanssa jopa vuonna 2018. Uusi M1 on vaikuttava, mutta sitä käytetään vain lähtötason Maceissa: MacBook Air, pieni. MacBook Pro ja halvempi Mac Mini. Itse asiassa Apple myy edelleen huippuluokan Intel Mac Miniä. Suuremmat «ammattilaiset» vaativat enemmän mehua.

MacBook Prot

Erityisesti 16-tuumainen MacBook Pro ja odotettu 14-tuumainen MacBook Pro tarvitsevat enemmän RAM-vaihtoehtoja (M1:ssä on 16 Gt). He hyötyvät myös enemmän CPU- ja GPU-ytimistä. Todellisuudessa M1 on tarpeeksi nopea näille koneille, mutta onnea yli 3 000 dollarin MacBook Pron myyntiin, kun 999 dollarin Air käyttää samaa sirua. «Haluaisin nähdä ammattilaisia, mutta veikkaan, että se tapahtuu myöhemmin syksyllä», Thomson sanoo.

M1 MacBook Pro hieman auki

Arvelemme, että näiden ammattikoneiden siru on M1X tai vastaava, tehokkaampi muunnos, joka on suunniteltu teholle eikä optimoimaan akun käyttöikää. On mahdollista, että sen nimi olisi M2, mutta Apple varaa lisänumeroita koko sirulinjan päivityksiä varten. Mutta jälleen kerran, kaikki M1:een liittyvä on uutta, joten kuka voi arvata? Ehkä Pro-sarja saa uuden fyysisen suunnittelun, toisin kuin Air ja 13-tuumainen MacBook Pro, joita ei voi melkein erottaa Intel-versioista.

iMac Magic

Nykyinen iMac-muotoilu on ollut käytössä vuodesta 2008, ja muutaman vuoden kuluttua on tehty reunoja kapeneva versio. Se osoittaa ikänsä. Näytössä on edelleen valtavat kehykset ylä- ja sivuilla ja vielä isompi «leuka» alaosassa. Odota, että ne katoavat, aivan samalla tavalla kuin iPhonessa ja iPadissa, Applen Pro Display XDR:ssä ja kaikissa muissa viime vuosina valmistetuissa kolmannen osapuolen näytöissä. Ehkä uusi iMac on helppo päivittää, sillä siinä on iPadin tyylinen muotoilu: neliömäinen, erittäin ohut ja ehkä säädettävä, pyörivä jalusta, kuten Pro Display XDR. Tai ehkä se on menossa kokonaan uuteen visuaaliseen suuntaan. Nämä Apple Silicon -sirut ovat niin tehokkaita, että iMac voi olla yhtä ohut kuin iPhone, mutta silti siinä on kaikki tarvitsemansa teho. Odotamme myös FaceID:n lisäävän iMaciin, koska Touch ID ei ole käytännöllinen, ellet laita sitä Bluetooth-näppäimistöön. Ja jos Apple tekee kaikkensa, saatat pystyä muuttamaan iMacin jättiläismäiseksi piirustuspöydäksi Apple Pencilillä.

Macpro? Ei niin nopeasti

Kun Apple sanoi vaihtavansa koko Mac-sarjan Apple Siliconiin, hän tarkoitti koko mallistoa, mukaan lukien Mac Pro. Jos se kuitenkin pysyy kahden vuoden aikataulussa, emme ehkä näe Prota ennen vuotta 2022. Tämä tarkoittaisi, että se voisi käyttää seuraavan sukupolven M-sarjan siruja ja olla vielä tehokkaampi. Huhutaan myös pienemmästä Mac Prosta, mutta jälleen kerran, nykyinen Pro-kotelo on melko uusi malli, ja tällaisessa tietokoneessa on paljon muutakin kuin vain prosessori ja muut sirut. M1-pohjaiset Macit ovat jo mahtavia useimmille käyttäjille, ja Pro-tietokoneet ovat tulossa entistä ammattimaisemmiksi. Odota, että vuodesta tulee jännittävä Mac-käyttäjille.

Por Markus