ScreenShot2021 06 01at12.07.57PM 6b3a6fdf90de49c9848c1046dc0e6bb1

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Acerin uusi 17-tuumainen Chromebook saattaa olla merkki siitä, että Chromebookit tarjoavat tulevaisuudessa suurempia ja tehokkaampia laitteita.
  • Yhdessä jatkuvan Chrome-käyttöjärjestelmän parannusten kanssa suuremmat Chromebookit voivat auttaa kuromaan umpeen Chrome-käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden ja perinteisempien kannettavien tietokoneiden välistä kuilua.
  • Asiantuntijoiden mukaan Chromebookin vallankumous on tulossa.
Acerin uusi 17-tuumainen Chromebook saattaa olla yksi vaiheista, jonka Chrome-pohjaisten kannettavien tietokoneiden on tultava yleistymään. Chromebookit voivat jo olla suosittu laite yrityksille ja koulutukselle niiden kannettavuuden, helpon pääsyn pilveen ja yleisen kohtuuhintaisuuden vuoksi, mutta kun on kyse tehokkaampien ja omistettujen kotitietokonejärjestelmien tarpeesta, nykyinen valikoima on » t tehtäviin. Voimme kuitenkin vihdoin alkaa nähdä muutosta, kun julkaistiin isommat ja tehokkaammat Chromebookit, kuten Acer Chromebook 317. «Chromebookit ovat olleet kannettavien vitsien vastaanottajan päässä jo jonkin aikaa. Suurempien ja tehokkaampien versioiden julkaisu voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: sitä, että Chromebookin vallankumous on tullut täysi-ikäiseksi», teknologia- ja ohjelmistoasiantuntija Alina Clark kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa.

Tulossa yläkertaan

17 tuuman näytön heittäminen Chromebookiin ei ehkä vaikuta kovin isolta hommalta, mutta kun katsot isompaa kuvaa, «Chromebookin vallankumouksen», kuten Clark sitä kutsui, merkit alkavat näyttää enemmän. ja todennäköisemmin.. «Chromebookien edut ovat paljon suuremmat kuin niiden haitat. Käyttäjän näkökulmasta ainoa hyökkäys Chromebook-järjestelmiä vastaan ​​on virran menetys», Clark huomautti. Chromebookien tehokkuus muihin kannettaviin tietokoneisiin verrattuna ei ole tuntematon tekijä, mutta se on muuttunut melko nopeasti viime aikoina. Samsungin ja jopa Googlen kaltaisten yritysten Chromebookit ovat pyrkineet parantamaan suorituskykyä, ja kalliisiin laitteistoihin ei tarvitse luottaa niin paljon, mikä auttaa pitämään kustannukset alhaisina ja parantamaan suorituskykyä. Lisäksi on raportoitu, että MediaTek – puolijohdeyritys, joka vastaa monien Chromebookien ja mobiililaitteiden suorittimista – ja Nvidia aikovat siirtää tehokkaampia näytönohjainkortteja, kuten RTX 30 -sarjan, Chromebookeihin. Tämän saavuttaminen nostaisi näiden laitteiden suorituskyvyn uudelle tasolle, mikä voisi muuttaa yleisen käsityksen perusteellisesti edistyneempiin kannettaviin tietokoneisiin verrattuna.

Purkautuminen

On tietysti muitakin syitä olla innostunut Acerin uudesta Chromebookista. Toisin kuin useimmat Chromebookit, laitteessa on myös täysi numeronäppäimistö, mikä on jätetty pois useimmista perinteisistä kannettavista tietokoneista, mukaan lukien monet MacBook-mallit. On jännittävää nähdä se Chromebookilla. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka suuret Chromebookit mahdollistavat lisäparannuksia, mukaan lukien enemmän tilaa sisäisille päivityksille. Lisäämällä sisäistä tilaa voisimme päätyä Chromebookeihin, joissa on runsaasti tilaa niille tehokkaammille prosessoreille ja GPU:ille, joita MediaTekin ja Nvidian kaltaiset yritykset haluavat integroida. Chromebookien edut ovat paljon suuremmat kuin niiden haitat. Käyttäjän näkökulmasta ainoa hyökkäys Chromebook-järjestelmiä vastaan ​​on virran menetys. Tietysti mukana on myös ohjelmistopuoli. Chrome-käyttöjärjestelmä on erittäin kevyt, ja koska suurin osa siitä toimii pilvessä, se ei vaadi paljon prosessorin tehoa toimiakseen sujuvasti. «Tämän päivän tietokoneen käyttäjä etsii myös yksinkertaisempia ja kevyempiä käyttöjärjestelmiä. Chromebookit tarjoavat juuri sen», Clark sanoo. Jopa vanhempi Chromebookini, joka on noin viisi vuotta vanha, käynnistyy edelleen nopeasti, jotta pääsen oikein tekemääni. Kuvittele, jos lisäisimme noiden koneiden kapasiteettia entisestään. Se voi johtaa tehokkaampiin kannettaviin tietokoneisiin, joiden käyttöikä on pidempi, jolloin niitä ei tarvitse vaihtaa hitaan suorituskyvyn ja iän vuoksi.

Henkilö, joka käyttää Acerin uutta 17 tuuman Chromebookia

Google on jatkuvasti päivittänyt Chrome-käyttöjärjestelmää tuodakseen uusia ominaisuuksia ja ominaisuuksia, kuten lisäämällä virallisen tuen Linuxille ja paljon muuta. On vielä pitkä matka ennen kuin Chromebookit voivat kilpailla muiden kannettavien kanssa, mutta jos Google voi jatkaa Chrome-käyttöjärjestelmän tarjoamien vaihtoehtojen laajentamista, mukaan lukien tuki käyttäjien tarvitsemille perinteisemmille sovelluksille, Clark sanoo, että voisimme kuvitella maailmaa, jossa Chromebookit kilpailevat johdonmukaisemmin Windows- ja Mac-kannettavien kanssa. «Vaikka Windows- ja Mac-alustat hallitsevat ohjelmistoekosysteemejä, en todellakaan olisi yllättynyt, jos Chromebookit tulevat olemaan lähitulevaisuudessa näiden kahden kanssa», hän sanoi.

Por Markus