unnamed1 9c9badc69b6246a986855f6f923185d8

Kylmä on ilmapiiri ja kytevä lämpötila! Tyyliteltyjen tatuointien kokoelma ja lo-fi-biittimusiikin lyömäsoittimet koristava Evelien Smolders on nainen erittäin menestyneiden Twitch- ja YouTuber-kanavien GabSmolders takana. Pelisisällön luoja debytoi vuonna 2014. Seitsemän vuotta myöhemmin hän kulkee edelleen polkua menestyksekkäämmin kuin koskaan.

Valtava, lähes miljoonan ihmisen yleisö rennon asenteensa ja tyypillisen viileän pelin ansiosta Smolders on pelisensaatio. Väkijoukot kerääntyvät katsomaan hänen sukeltavan rauhoittavaan simulaattoriin tai hyppäämään uusimpaan pelottavaan kauhupeliin. Kaikkien katseet ovat GabSmoldersissa, ja hän on odotuksesta pamahtanut. «[My channels have] suurempi kuin odotin», hän sanoi puhelinhaastattelussa Lifewirelle online-läsnäolostaan. «Olen vain niin iloinen saadessani olla täällä. Ansaitsen elantoni olemalla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, pelaamalla pelejä ja olemalla oma itseni. Mitä muuta haluat? Olen niin onnellinen siellä missä olen. En todellakaan tarvitse enempää.»

Nopeita faktoja

  • Nimi: Evelien Smolders
  • Ikä: 33
  • Kätevä: Brighton, Englanti
  • Satunnainen ilo: Pelaaminen ei ole halpaa. Evalien varttui Alankomaissa ja rahoitti intohimonsa videopeleihin paperireitillä. Hän käytti ensimmäiset palkkasäästönsä ostaakseen ensimmäisen ei-Nintendo-konsolinsa: PlayStation 2:n.
  • Motto: «Sisään hyvällä sh-t:llä, ulos bullsh-t:llä.»

Kytevä alku

Smolders oli nuorin neljästä, joka syntyi ja kasvoi Alankomaiden viehättävässä kaupungissa. Heidän isänsä työskenteli rakennusalalla ja hänen äitinsä oli iltapäiväopettaja, joka opetti heille vastuullisuuden tärkeyttä. Pelaaminen oli yksi hänen ensimmäisistä rakkauksistaan. Hän muistaa pelanneensa iltoja NES:llä 4-vuotiaana ennen kuin valmistui Nintendo 64:stä muutamaa vuotta myöhemmin. Mario 64 kunnes käteni olivat kourassa ohjaimen muodossa, mikä on ergonomisesti erittäin huono», hän nauraa. «Siitä kaikki alkoi.» Japanilainen selviytymiskauhusarja Kohtalokas kehys vaikuttaisi hänen elämäänsä suunnattomasti. Siitä alkoi hänen vuosikymmeniä kestänyt rakkaussuhde japanilaiseen kulttuuriin ja kieleen. Lopulta hän suoritti maisterin tutkinnon japanista ja aloitti uransa projektipäällikkönä käännöstoimistossa. smolders sanoi: Kohtalokas kehys Siitä tuli myös katalysaattori sen merkittävälle nousulle digitaalisella alalla. YouTube oli sisällöntuottajan ensimmäinen verkkoyritys. Smoldersin ensimmäinen menestynyt sarja keskittyi hänen intohimoonsa kääntämiseen ja japanilaiseen mediaan ja käänsi sen viidennen osan. Kohtalokas kehys sarja englanninkielisille yleisöille tarkoitettujen esitysten kokoelmassa.

Kuvakaappaus streameristä Gabby Smolders eli GabSmolders suorassa lähetyksessä.

Hänen intohimonsa japaniin ja kääntämiseen otettiin välittömästi osaksi hänen sisällöntuotannossaan, ja se huipentui välittömään menestykseen. ”Pelaamisen naiset hyväksytään nykyään enemmän, mutta teini-ikäisenä se ei todellakaan ollut… minulla ei ollut ketään jakaa [gaming] kanssa… joten käännyin YouTubeen», hän sanoi. «Oli niin hauskaa aloittaa kanavani ja tehdä ihmiset niin onnelliseksi, että käänsin tämän pelin ja tein siitä helpommin heidän saatavillaan. Ensimmäinen kiire oli löytää muita ihmisiä, jotka olivat vain innoissani minusta.»

Gabbers kokoontuminen!

Kaksi vuotta uransa jälkeen hän aloitti suoratoiston Twitchissä seuraten neuvoja toiselta striimaajalta TheRPGMinxiltä, ​​vedoten monipuolisen tulovirran etuihin. Astu sisään Gabberiin. He ovat Smoldersin innokkaimmat fanit ja kannattajat, ja he ovat moninkertaistuneet tuhansilla. Heitä kuvataan «onnellisiksi pikkuonnettomuuksiksi», ja he ovat sympaattinen joukko viileitä, kypsiä superfaneja, jotka edustavat vuosien virtuaalisen yhteyden tulosta. Smoldersille vuosi 2020 oli suuri muutos. Hänen suoratoistonumeronsa kasvoivat räjähdysmäisesti ja yleisö vaihtui. Hän selittää muutoksen paitsi hänen lähestymistapansa muutoksen, myös enemmän «chill-peleissä», kuten Stardew Valley ja Animal Crossing, mutta yleisemmin pelikulttuurin muutos. Jos sinulla on intohimo johonkin, vaikka ihmiset sanovatkin sen olevan typerää ja sinun on luovuttava, kannattaa siitä pitää kiinni. Siitä tuli tervetullut tila naisille osallistua sekä tekijöinä että katsojina. Hän sanoo, että hänen kanavansa oli alun perin yli 80 % miehistä, mutta nyt sillä on naisvaltainen yleisö – noin 53 % hänen katsojistaan ​​– sisäisten lukujen mukaan, jotka hän jakoi Lifewiren kanssa. Tulevaisuudessa Smolders kuitenkin toivoo voivansa muuttaa asioita. Kun hän yrittää saada käsiinsä enemmän ei-pelisisältöä, hän näkee seuraavan matkansa sisällöntuottajana. Smolder on melkein toteuttanut unelmansa ja etsii nyt erilaisia ​​tapoja haastaa hänet. Hän haaveilee pelien lokalisoinnista suuren kaupungin kokoisiin kanaviin, hän on rohkean voiton ruumiillistuma. «Ei kannata pelätä pitäytyä kiinnostuksen kohteissa. Kasvaessa oli epätavallista, että nainen rakastaa sellaisia ​​pelejä, mutta olen pysynyt raiteilla koko elämäni ja se on johtanut siihen, missä olen tänään», hän sanoi. «Joten jos sinulla on intohimo johonkin, vaikka ihmiset sanovat sen olevan typerää ja sinun on luovuttava, kannattaa pysyä siinä.»

Por Markus