LG CLEAR VOICE II SETTING 1bf1d00bd3f646d2bb4ced634281ae83

Etkö kuule dialogia televisiostasi? Joskus taustamusiikki katseltaessa TV-ohjelmia ja elokuvia HD- tai 4K Ultra HD -televisiolla on kovempaa kuin television äänet. Voit auttaa välttämään tämän ongelman oppimalla käyttämään television taajuuskorjaimen asetuksia keskusteluun. Myös ulkoisten laitteiden, kuten Blu-ray-soittimien, ääntä voi olla mahdollista säätää. Tämän artikkelin ohjeet koskevat useiden eri valmistajien televisioita ja laitteita, mukaan lukien LG, Roku, Sony, Samsung, Vizio, Apple ja Amazon.

Paranna dialogia LG-televisioissa

Clear Voice LG-televisioille tekee äänestä selkeämpää. Voit kytkeä sen päälle ja antaa sen käsitellä äänitasoa automaattisesti. Jos sinulla on Clear Voice -versiot II tai III, voit säätää äänen korostusta myös manuaalisesti. Pääset Clear Voice -asetuksiin siirtymällä kohtaan Kotisivu ja valitse asetukset > Ääni > Äänitilan asetus > Äänitila > selkeä ääni.

Tehosta dialogia Roku-televisioissa

Roku-televisioissa on useita äänitiloja, mukaan lukien normaali, puhe, teatteri, iso basso, diskantti ja musiikki. Jos sinulla on vaikeuksia kuulla ääniä, käytä Puhe-vaihtoehtoa. Siirry Roku TV:ssä kohtaan Asetukset-valikko ja valitse Äänitila > Puhe.

Paranna dialogia Samsung-televisioissa

Samsung-televisioiden ääniasetukset vaihtelevat vuoden ja mallin mukaan. Yksi vaihtoehto, jonka Samsung TV voi tarjota, on Clear Voice (ei sama kuin LG-versio), joka nostaa äänen tasoa ja alentaa taustamelua. Toinen vaihtoehto on: vahvistaatelevision äänenvoimakkuuden lisäämiseksi.

Paranna dialogia Sony-televisioissa (ja DVD-, Blu-ray- ja Ultra HD Blu-ray -soittimissa)

Koska Dolby Digital on äänen ja äänitehosteiden epätasapainon ensisijainen lähde, Sonyn dynaamisen alueen asetukset käsittelevät tätä erityisesti. Tarkat vaiheet vaihtelevat mallin mukaan. Siirry päävalikosta kohtaan asetukset ja etsi Näyttö ja ääni.

Paranna dialogia Vizio-televisioissa

Vizio-televisioissa on äänenvoimakkuuden tasoasetus. Joissakin TV-malleissa voi olla myös Dialogue tai News asetukset äänenvoimakkuuden parantamiseksi. Jos televisiossa on surround-ääniasetus, sen sammuttaminen voi tasapainottaa ääniä ja muuta ääntä.

Tehosta vuoropuhelua Amazon Fire TV:ssä

Amazon Fire TV:ssä on sisäänrakennettu ominaisuus, joka ratkaisee suoraan Dolby Digital -ongelmia. Siirry kohtaan Aloitusnäyttö ja valitse asetukset > Näyttö ja äänet > audio- > Dolby digitaalinen lähtö > Dolby Digital Plus (pois).

Paranna dialogia Apple TV:ssä

Apple TV:ssä on asetus nimeltä Reduce Loud Sounds. Löydät sen siirtymällä osoitteeseen asetukset > Video ja ääni > Vähennä kovia ääniä.

Hallitse dialogiasetuksia DVD-, Blu-ray- ja Ultra HD Blu-ray -soittimissa

Joissakin Blu-ray- ja DVD-soittimissa on dialogin parannus tai dynaamisen alueen ohjaus (DRC) instituutio. Jos televisioosi on liitetty muita lähteitä, kuten TIVO, kaapeli- tai satelliittivastaanotin, tarkista mallisi nähdäksesi, onko olemassa ääniasetuksia, jotka voivat auttaa. Jos sinulla on vaikeuksia kuulla ääniä Chromecastista suoratoistetusta sisällöstä, ongelman ratkaisemiseksi ei ole asetuksia, joten olet riippuvainen televisiosi ääniasetuksista.

Hallitse TV-dialogeja ulkoisissa äänijärjestelmissä

Toinen vaihtoehto dialogin parantamiseksi on liittää televisio ulkoiseen vahvistettuun kaiuttimeen, soundbariin tai kotiteatteriin tai kaiutinkokoonpanoon.

Puhetta selventävä kaiutin

Voice Clarifying Speaker on esimerkki ulkoisesta laitteesta, joka vahvistaa keskustelua ja äänen taajuuksia kuulovammaisille. Langaton lähetin liitetään televisioon (tai kaapelivastaanottimeen, satelliittivastaanottimeen, DVD-soittimeen tai Blu-ray Disc -soittimeen), joka on varustettu analogisilla tai digitaalisilla optisilla lähtöliittimillä. Lähetin lähettää langattoman äänisignaalin kaiuttimeen, joka voidaan sijoittaa lähelle istuinta, jotta televisio kuulee paremmin.

Soundbarit

Nykyään valittavana on paljon soundbareja; jokaisella on erilainen lähestymistapa ääneen. Jos sinulla ei vielä sellaista ole, kannattaa tutustua kyseiseen tekniikkaan. Zvox Audio soundbarissa on Accuvoice-tekniikka. Kaikissa ZVOX Audio -kaukosäätimissä on Accuvoice on/off -painike. Muut ääniasetukset, kuten Output Leveling ja Surround Mode, voivat myös auttaa. ZVOX-soundbarista tai perusmallista riippuen Accuvoice-ominaisuus voi tarjota jopa kuusi äänenvahvistustasoa. Sonos Playbar, PlayBase ja Beam sisältävät puheen tehostamisen ja yöäänen asetukset. Speech Enhancement korostaa dialogiin liittyviä äänitaajuuksia. Yöääni tekee dialogista selkeää ja vähentää kovien äänien voimakkuutta kuunneltaessa alhaisella äänenvoimakkuudella.

Kotiteatterijärjestelmät

Jos televisiosi ja lähdelaitteesi on kytketty kotiteatterivastaanottimeen tai kaiutinkokoonpanoon, säädä keskikaiutinkanavan äänenvoimakkuus erillään muista kaiuttimista, jotta äänet ja dialogi ovat selkeämpiä. Kun kunkin kanavan äänitasot on asetettu kotiteatterivastaanottimessa, sinun ei tarvitse asettaa tasoja uudestaan ​​​​ja uudestaan. Soundbarit, joissa on keskikanava ja ulkoiset surround-kaiuttimet, voivat tarjota samanlaiset äänitasoasetukset kuin kotiteatterivastaanottimessa.

Miksi et kuule dialogia televisiosta

Alkuperäiset elokuvien äänisekoitukset on suunniteltu kuunneltaviksi elokuvateatterissa eikä kotona. Koska elokuvateattereiden akustiikka on erilainen, dialogin, musiikin ja äänitehosteiden välinen tasapaino ei aina sovellu kotikatseluun. Useimmat studiot mukauttavat äänen suoratoistoon, DVD-, Blu-ray- tai Ultra HD Blu-ray -levyille. Jotkut studiot välittävät alkuperäisen teatterisekoituksen. Tämä johtaa usein alhaiseen äänenvoimakkuuden valintaikkunoihin ja muihin epäjohdonmukaisuuksiin. Toinen ongelma on, että nykypäivän ohuissa televisioissa ei ole tarpeeksi sisätilaa riittävän kokoisille kaiuttimille.

Dynamic Range Compression to the Rescue

Ihmisen kuulokyvyn eroista johtuen ei ole olemassa yhtä tarkkaa ratkaisua TV-puheen parantamiseen. Yleinen tekniikka, joka varmistaa tasaisen äänen tasapainon, on dynaamisen alueen pakkaus. Ei pidä sekoittaa digitaalisten tiedostojen koon pienentämiseen, dynaamisen alueen pakkaamiseen kuuluu ääniraidan äänekkäimpien ja pehmeimpien osien välisen alueen lyhentäminen, joka tunnetaan nimellä dynaaminen alue. Dynaamisen alueen pakkaus vähentää kovia ääniä (musiikki ja äänitehosteet) ja lisää pehmeämpiä ääniä (laulu ja dialogi), jotta kaikki äänet ovat vertailukelpoisia. Television tai muun laitteen merkistä ja mallista riippuen dynaamisen alueen pakkaamisella on erilaisia ​​nimiä, kuten:

 • DRC (Dynamic Range Control)
 • Puheen tai dialogin tehostaminen
 • Äänenvoimakkuuden tasoitus
 • Clear Voice (LG)
 • Dolby Volume (Dolby Labs)
 • Akkuääni (Zvox Audio)
 • Audyssey Dynamic Volume (Audyssey)
 • Vähennä kovia ääniä (Apple)
 • Studioääni ja TruVolume (DTS)

Vaiheet puheen tai dialogin vahvistamiseksi vaihtelevat valmistajan mukaan. Jos sinulla on ongelmia yllä olevien vaiheiden kanssa, katso lisätietoja laitteesi käyttöoppaasta.

FAQ

 • Kuinka yhdistän soundbarin televisiooni?

  Katso ensin television ja soundbarin soundbar-liitännät. Useimmat soundbarit on kytketty digitaalisella optisella, digitaalisella koaksiaalilla tai analogisella stereokaapelilla. Muita liittimiä ovat HDMI, joka yleensä yhdistää DVD-, Blu-ray-, kaapelisovittimen tai mediastriimin, kuten Roku.

 • Kuinka yhdistän mikserin tietokoneeseeni?

  Varmista ensin, että tietokoneessasi on audiotuloportti. Tarvitset kaksois-RCA-minijack-kaapelin mikserin kytkemiseksi tietokoneesi äänituloon. Liitä sitten RCA-liitin mikserin RCA-lähtöön.

Por Markus