watchplexlivetv 5ba435374cedfd0050c2ccfa scaled

Plex Live TV:n avulla voit katsoa ja tallentaa suoria televisiolähetyksiä tietokoneellasi, älypuhelimella, tabletilla ja muilla yhteensopivilla laitteilla pelkän television sijaan. Se ei ole television suoratoistopalvelu, koska se perustuu ilmaisiin televisiolähetyksiin suoran television tarjoamiseksi, mutta se voi toimia kaapelin korvaajana johtoleikkureille, aivan kuten perinteiset suoratoistopalvelut.

Miten Plex Live TV toimii?

Plex Live TV perustuu Plex Media Server -ohjelmistoon, jonka avulla voit järjestää ja suoratoistaa digitaalisen mediakirjastosi käytännössä mihin tahansa laitteeseen, jossa on Internet-yhteys. Se lisää digitaalisen videonauhurin (DVR) -ominaisuuden Plex Media Serveriin sekä mahdollisuuden katsoa suoraa televisiota saman ohjelmiston kautta. Plex Live TV toimii siten, että asennat Plex Media Serverin tietokoneeseen tai NAS-laitteeseen ja liität sen sitten antenniin erityisillä laitteistoilla. Plex Media Server voi sitten vastaanottaa ilmaisia ​​televisiolähetyksiä ilmaiseksi, muuntaa ne digitaaliseen muotoon ja sitten tallentaa videon myöhempää käyttöä varten tai suoratoistaa sen mihin tahansa yhteensopivaan laitteeseen. Plex Media Server on ilmainen ladata ja käyttää, mutta Plex Live TV -ominaisuus ei ole ilmainen. Päästäksesi Plex Live TV:hen, sinun on kirjauduttava Plex Pass -palveluun. Tämä on halvempaa kuin suoratoistopalvelut, mutta vaatii pienen kuukausimaksun, ellet valitse elinikäistä tilausta.

Tarvittavat laitteet

Plex Live TV:n käyttäminen edellyttää, että Plex Media Server on asennettu tietokoneeseen tai NAS:iin ja muutamaan muuhun laitteistoon. Koska Plex Live TV perustuu paikallisiin televisiolähetyksiin, sinun on pohjimmiltaan annettava tietokoneellesi kaikki se, mitä se tarvitsee matkiakseen oikean television toimintoja.

Nämä ovat laitteiden perusvaatimukset:

 • Laitteisto, joka voi transkoodata, tallentaa ja suoratoistaa videotiedostoja: Tämä voi olla tietokone tai yhteensopiva NAS-laite. Se käyttää Plex Media Serveriä ja muodostaa yhteyden antenniin HD-viritinlaitteen kautta.
 • Laitteisto, joka voi vastaanottaa televisiosignaaleja: Tämän täytyy olla jonkinlainen HD-viritinlaite, joka jäljittelee television toimintoja. Se vastaanottaa televisiolähetyksen antennista ja asettaa sen tietokoneen tai NAS:n saataville.
 • antenni: Tämän on oltava antenni, joka pystyy vastaanottamaan digitaalisia televisiolähetyksiä. Tarvitsemasi antennin tyyppi riippuu alueesi televisiokanavien voimakkuudesta ja sijainnista.

Transkoodaus-, tallennus- ja suoratoistolaitteet

Plex Live TV -asetuksen ytimessä tulisi olla laitteisto, joka pystyy tallentamaan, tallentamaan ja suoratoistamaan videota. Tässä ovat tärkeimmät vaihtoehdot:

 • Tietokone: Helpoin tapa käyttää Plex Live TV:tä on asentaa Plex Media Server tietokoneeseen, jossa on tarpeeksi prosessointitehoa videon koodaamiseen ja riittävästi tallennustilaa videotiedostoille. Kiinteä Ethernet-yhteys verkkoosi on myös hyvä.
 • NAS: Toinen vaihtoehto on käyttää NAS-laitetta, joka voi koodata videota, mutta kaikki NAS-laitteet eivät sovellu. Useimmat NAS-laitteet käyttävät Linux-käyttöjärjestelmää, joten Plex Live TV:n määrittäminen on vaikeaa, jos tunnet vain Windowsin tai macOS:n. NAS-laitteilla ei myöskään yleensä ole prosessointitehoa, joka tarvitaan suoran television koodaamiseen ja suoratoistoon.

Plex Live TV HD-viritinlaitteet

Seuraavaksi tarvitset HD-virittimen, laitteen, joka voi vastaanottaa HD-televisiosignaalin ja lähettää sen tietokoneellesi. Tässä ovat tärkeimmät vaihtoehdot:

 • USB HD-viritin: Tämä on yleisin vaihtoehto. Kytke tämä viritin tietokoneesi USB-porttiin ja sitten antenniin samalla koaksiaalikaapelilla kuin tavallisesti televisioosi. Voit käyttää niitä sekä pöytätietokoneiden että kannettavien tietokoneiden kanssa.
 • PCMCIA HD-viritin: Nämä kortit on suunniteltu kytkettäväksi kannettavan tietokoneen PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) -paikkaan, ja niissä on koaksiaaliliitäntä antennia varten. Voit käyttää näitä kortteja vain kannettavissa tietokoneissa ja kannettavassa tietokoneessa on oltava yhteensopiva PCMCIA-paikka.
 • PCIe HD-viritin: Nämä kortit on suunniteltu liitettäväksi pöytätietokoneen emolevyn Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) -paikkaan, ja niissä on koaksiaaliliitin antennia varten. Tämä on paras vaihtoehto, jos sinulla on Plex Media Server asennettuna pöytätietokoneeseen, jossa on avoin PCI Express -paikka.

Plex Live TV -antennilaitteet

Viimeinen asia, jonka tarvitset, on antenni, joka voi vastaanottaa HD-televisiosignaaleja. Jos katollesi on asennettu antenni, voit käyttää sitä. Jos et, tässä ovat antennivaihtoehdot:

 • HD-ikkunaan asennettu antenni: Nämä antennit on helppo asentaa, mutta niiden kantama on rajoitettu. Jos asut alueella, jolla lähimmät televisioasemat ovat yli 50 tai 50 mailin päässä, tämäntyyppinen antenni ei toimi.
 • Ullakolla asennettu HD-antenni: Näillä antenneilla on pidempi kantama kuin ikkunaan asennettavilla antenneilla. Jos lähimmät televisioasemat ovat liian kaukana, tarvitset sen sijaan suunta-antennin.
 • HD kattoon asennettu antenni: Näillä antenneilla on pisin kantama, koska ne on asennettu kattosi ulkopuolelle. Ihannetapauksessa tämäntyyppinen antenni tulisi sijoittaa riittävän korkealle, jotta kattosi tai sen välittömässä läheisyydessä olevat talot tai puut eivät estä sitä.

HD-televisiolähetysten saatavuus riippuu sijainnistasi. Federal Communications Commission (FCC) tarjoaa DTV-vastaanottotyökalun, jonka avulla voit nähdä, mitkä kanavat ovat saatavilla asuinpaikallasi ja minkä tyyppisen antennin tarvitset.

Ota Plex Live TV käyttöön

Ensimmäinen askel Plex Live TV:n määrittämisessä on Plex Media Serverin asentaminen mieluiten tietokoneeseen, jossa on nopea prosessori ja langallinen yhteys verkkoosi. Kun olet asentanut Plex Media Serverin, sinun on ostettava HD-viritinlaite ja antenni, jos et ole jo ostanut.

TV-viritinlaitteen määrittäminen ja sen liittäminen antenniin

Saat Plex Live TV:n toimimaan seuraavasti:

 1. Luo Plex-tili.

 2. Osta Plex Pass -tilaus.

 3. asentaa Plex-mediapalvelin.

 4. Kiinnitä antennisi.

 5. Liitä koaksiaalikaapeli antenniin ja vedä se tietokoneeseen.

 6. Asenna HD-viritin tietokoneellesi.

 7. Liitä koaksiaalikaapeli antenniisi.

 8. tuoda markkinoille Plex-mediapalvelin tietokoneellasi.

 9. Suoritettu Live-TV ja DVR ohjattu asennustoiminto Plex Media Serverissä.

Plex Live TV:n ja DVR:n ohjatun asennustoiminnon käyttäminen

Kun olet asentanut viritinlaitteen ja liittänyt sen antenniin, olet melko hyvä. Viimeinen asia, joka sinun on tehtävä, on suorittaa Plex Live TV & DVR -asennusvelho. Tämä opastaa sinua määrittämään Plex Media Server toimimaan viritinlaitteesi kanssa, etsimään paikallisia kanavia ja jopa lataamaan ohjelmointioppaan aluettasi varten.

Voit määrittää Plex Live TV & DVR:n seuraavasti:

 1. tuoda markkinoille Plex-mediapalvelin.

 2. Siirry verkkoselaimella kohteeseen: app.plex.tv/desktop.

 3. Varmista, että olet kirjautunut Plex TV -verkkosovellukseen samalla tilillä, jota käytät Plex Media Serverissä.

 4. Mene asetukset > Palvelin > Live-TV ja DVR.

 5. Valitse PLEX DVR ASETUS. Jos et ole kirjautunut Plex Passiin, et näe tätä vaihtoehtoa. Sen sijaan näet Plex Pass -kirjautumispainikkeen.

 6. Odota, että järjestelmä lopettaa virittimen etsimisen.

 7. Kun järjestelmä löytää virittimesi, valitse HYPPÄÄ KYYTIIN. Jos järjestelmä ei löydä viritintäsi, valitse Etkö näe laitettasi? Syötä verkko-osoite manuaalisestija kirjoita sitten osoite.

 8. Valitse DVR ja tarkista löydetyt kanavat.

 9. Kun näet kaikki kanavat, joita odotit vastaanottavan, valitse HYPPÄÄ KYYTIIN. Valitse SKANNA KANAVAT jos järjestelmä ei ole havainnut automaattisesti kaikkia paikallisia kanaviasi.

 10. Valitse kieli, anna postinumero ja valitse sitten HYPPÄÄ KYYTIIN.

 11. Tarkista, että kanavaopas vastaa vastaanotettavien kanavien identiteettiä ja tee muutoksia. Valitse peippo jokaisen kanavan vieressä, jonka haluat jättää pois DVR:stä.

 12. Valitse HYPPÄÄ KYYTIIN.

Katso suoraa televisiota Plexissä

Kun olet asentanut Plex Media Serverin tietokoneeseen tai yhteensopivaan NAS:iin ja olet liittänyt sekä antennin että viritinlaitteen, olet valmis katsomaan ja tallentamaan suoria televisiolähetyksiä. Voit katsoa suoraa televisiota Plex-sovelluksen kautta päätietokoneellasi, millä tahansa muulla tietokoneella tai kannettavalla tietokoneella, älypuhelimella, television suoratoistolaitteella tai jopa pelikonsolilla. Varmista, että kirjaudut sisään Plex-sovellukseen samalla tilillä, jota käytit, kun määritit Plex Media Serverin.

Näin voit katsoa suoraa televisiota Plexissä:

 1. Aloita Plex-sovellus millä tahansa yhteensopivalla laitteella.

 2. Valitse Lisää. Laitteesta riippuen voit helposti: Live-TV ja DVR.

 3. Valitse Live-TV ja DVR.

 4. Selaa Ohjelmointiopas esitykseen, jonka haluat nähdä.

 5. Valitse ohjelma, jonka haluat katsoa.

 6. Valitse punainen tallennuskuvake tallentaaksesi ohjelman DVR:ään.

 7. Valitse toistopainiketta katsomaan lähetystä.

Por Markus