492689543 56a6a5703df78cf7728f91ae

Mitä tietää

  • Kokeile ensin: lukitse reititin fyysisesti, aseta reitittimen edellyttämät aikarajat, poista etähallinta käytöstä, etsi suojaamattomia tukiasemia.
  • Kokeile seuraavaa: Ota lapsilukko käyttöön laitteissa, säilytä tietokone, jossa voit tarkastella niitä, ota aktiivisuuden seuranta käyttöön.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka estää lapsia käyttämästä Internetiä tietokoneilla ja muilla laitteilla ilman lupaasi.

Aseta lapsilukko Internetin kautta

Lapsemme ovat tekniikkataitoisempia kuin voisimme koskaan toivoa. Estämme verkkosivuston, ja he löytävät tavan kiertää estoohjelmistomme. Olemme asentaneet palomuurin; he käyvät sen läpi. Mitä vanhemman pitäisi tehdä? Emme voi koskaan olla varmoja siitä, että lapsilukkomme toimii, mutta teemme parhaamme pitääksemme lapsemme turvassa. Tässä on useita tapoja kiertää Internet-lapsilukkoasi hieman tehokkaammin ja vaikeammin.

Keskustele lasten kanssa ja aseta rajat ja odotukset

Kerro lapsillesi, mitä heiltä odotetaan opettamalla heille lasten Internet-turvallisuudesta. Selitä heille, että yrität suojella heitä ja että odotat heidän olevan vastuullisia. Kerro heille, että vaikka luotat heihin, varmistat silti, että he noudattavat sääntöjä ja että heidän verkkokäyttöään voidaan ja tullaan valvomaan. Selitä, että Internet-yhteys on etuoikeus, jota ei pidä käyttää väärin ja että se voidaan ottaa pois ja se voidaan ottaa pois, jos se ei täytä odotuksiasi.

Lukitse reitittimesi fyysisesti

Yksi helpoimmista tavoista lapsesi kiertää suojausasetuksiasi on palauttaa reitittimen tehdasasetukset. Tämä tarkoittaa yleensä vain reitittimen takana olevan nollauspainikkeen painamista. Kun reititin on nollattu, useimmat reitittimet ovat avoimia langattomia oletuksena ilman salausta, palaavat helposti Googleen saataviin tehdassalasanoihin ja useimmat suojausominaisuudet on poistettu käytöstä. Lapsilla on helppo alibi, koska he voivat vedota tietämättömyyteen ja syyttää virtapiikkiä. Lukitse reititin kaappiin tai jonnekin ulottumattomiin, jotta ne eivät paina nollauspainiketta.

Aseta reitittimen pakottavat aikarajat Internet-yhteydelle

Useimmissa reitittimissä on asetus, jonka avulla voit sulkea Internet-yhteyden tiettyyn aikaan päivästä. Lukitset ovesi yöksi. Tee sama Internet-yhteytellesi. Siirry langattoman reitittimen asetuksiin ja katkaise Internet-yhteytesi keskiyöstä klo 5:een. Se on kuin Internetin lapsilukko. Aikarajat estävät myös hakkereita hyökkäämästä verkkoosi asetetun ajan kuluessa. Olet tehokkaasti eristänyt itsesi muusta Internetistä sinä aikana, jolloin useimmat hakkerit ovat juuri aloittamassa toista Red Bull -tölkkiään.

Poista reitittimesi langaton kaukohallinta käytöstä

Jos sinulla on Etähallinta langattomasti -toimintoa reitittimessäsi, jonkun, joka yrittää murtautua asetuksiin (kuten lapsesi tai hakkeri), on oltava tietokoneella, joka on liitetty fyysisesti (Ethernet-kaapelilla) reitittimeen. Tämän ominaisuuden poistaminen käytöstä ei estä sinua muuttamasta reitittimen asetuksia. se vain tekee asioista hieman vaikeampaa sinulle, lapsellesi ja hakkereille.

Etsi lähellä olevia suojaamattomia langattomia tukiasemia

Kaikki palomuurisi ja suodattimesi menevät ulos ikkunasta, kun pieni Johnny muodostaa yhteyden naapureiden suojaamattomaan langattomaan tukiasemaan ja heidän Internet-yhteys alkaa vuotaa. Tämä ohittaa lapsilukon Internetissä, koska lapsesi käyttää täysin eri verkkoa. Käytä Wi-Fi-hakua Wi-Fi-yhteensopivassa matkapuhelimessa tai kannettavassa tietokoneessa nähdäksesi, onko kotisi lähellä avoimia Wi-Fi-hotspotteja, joihin lapsesi voi muodostaa yhteyden. On parasta, jos teet haun heidän makuuhuoneestaan ​​tai missä tahansa, missä he tavallisesti ovat verkossa. Voit ehkä määrittää, mistä hotspot tulee katsomalla signaalinvoimakkuusmittaria kävellessäsi heidän huoneessaan. Keskustele naapureiden kanssa, selitä tarkoituksesi ja pyydä heitä suojaamaan salasanalla langaton tukiasema. Se ei vain auta sinua valvomaan lapsilukkoa, vaan se auttaa myös estämään ihmisiä saamasta ilmaista kyytiä suojaamattoman Wi-Fi-hotspotin ansiosta.

Ota lapsilukko käyttöön lapsesi pelijärjestelmissä ja mobiililaitteissa

Vanhemmat jättävät usein huomiotta, että lapset voivat käyttää Internetiä pelikonsolien, iPodien ja matkapuhelimien kautta. On tärkeää määrittää Internet-lapsilukko kaikille henkilökohtaisille laitteille. Näissä laitteissa on verkkoselain, aivan kuten kotitietokoneessasi. Tietokoneellesi asentamasi suodattimet eivät estä lapsiasi vierailemasta kielletyillä sivustoilla mobiililaitteen tai pelijärjestelmän avulla. Onneksi useimmissa lasten käyttämissä laitteissa, kuten iPadissa ja PlayStation 4:ssä, on lapsilukko, jonka voit asettaa rajoittamaan lasten pääsyä sisältöön. Lue näistä ominaisuuksista ja ota ne käyttöön. Tarkista laite säännöllisesti, onko asettamasi salasana edelleen voimassa. Jos ei, lapsesi on saattanut nollata sen ja poistaa säätimet käytöstä.

Aseta heidän tietokoneensa talon avoimelle alueelle

Lastesi on vaikea vierailla sopimattomilla verkkosivustoilla, kun heidän on käytettävä tietokonetta keittiössä. Jos tietokone on vilkkaasti liikennöidyllä alueella, jossa voit nähdä sen, lapsesi eivät todennäköisesti yrittäisi päästä luvattomille sivustoille. Lapset saattavat nauttia siitä, että tietokone on huoneessaan, mutta harkitse sen sijoittamista johonkin vähemmän yksityiseen paikkaan, jotta voit seurata, mitä tapahtuu.

Ota toiminnan kirjaaminen käyttöön reitittimessäsi ja tietokoneissasi

Lapsesi oppii todennäköisesti piilottamaan jälkensä poistamalla selaushistorian tai ottamalla käyttöön yksityisen selaustilan, jossa historiaa ei säilytetä. Parasta, mitä voit tehdä, on ostaa valvontaohjelmisto, joka ei helposti lyö tai havaitse lastasi. Tarkista lokitiedostot säännöllisesti varmistaaksesi, että lapsesi eivät pääse vaikeuksiin. Voit myös määrittää lapsilukon eri selaimissa lisäsuojausta varten. Toinen vaihtoehto on ottaa käyttöön toimintojen kirjaaminen langattomassa reitittimessäsi. Reitittimeen kirjautumalla voit tallentaa yhteystietoja, vaikka lapsesi käyttää mobiililaitteitaan tai pelikonsoliaan (ellei hän käytä eri langatonta tukiasemaa kuin sinun).

Por Markus