how to use roblox parental controls e2bd8beed5af4e69b67dab14fd85dee5

Roblox on online-videopeli, joka rohkaisee luovuuteen ja kommunikointiin kaiken ikäisten pelaajien välillä. Robloxin pelaamiselle ei ole ikärajaa, mikä tarkoittaa, että pelaajat voivat olla vuorovaikutuksessa muiden eri ikäryhmissä olevien kanssa ja katsella sisältöä, joka voi kohdistaa vanhemmille väestöryhmille. Onneksi on olemassa useita tapoja pitää lapset turvassa pelatessaan Robloxia käyttämällä Roblox Parental Controls -toimintoa, jonka avulla voit hallita, kenelle he voivat puhua, millaista sisältöä he voivat pelata ja varmistaa, etteivät he altistu sopimattomille peleille Robloxilla.

Kuinka hallita Robloxia lapsille

Roblox-videopeli voi olla saatavilla iOS:lle, Androidille, Windowsille ja Xboxille, mutta kaikki nämä versiot käyttävät samaa tilijärjestelmää, jota voidaan hallita kirjautumalla sisään viralliselle Roblox-verkkosivustolle. Kaikki Roblox-verkkosivustolla tiliin tehdyt muutokset tulevat voimaan välittömästi kaikilla muilla alustoilla, joten sinun ei tarvitse huolehtia Roblox-sovelluksen tai pelin jokaisen version asetusten säätämisestä. Näin voit käyttää lapsilukkoa sopimattomien Roblox-pelien ja -viestinnän rajoittamiseen nuorten pelaajien turvallisuuden varmistamiseksi.

 1. Avaa virallinen Roblox-verkkosivusto suosikkiselaimellasi, kuten Chrome, Brave, Firefox tai Edge.

 2. Klikkaus Kirjaudu sisään.

 3. Kirjoita Roblox-tilisi käyttäjätunnus ja salasana ja napsauta Kirjaudu sisään.

  Roblox-videopelisivusto.

  Jos sinä tai lapsesi on jo pelannut Robloxia, sinulla on oltava tili. Jos olet perustamassa peliä ensimmäistä kertaa, sinun on nyt luotava tili -palvelun kautta Kirjaudu kytkin.

 4. Sinulle voidaan esittää turvatarkastus. Suorita se jatkaaksesi tilillesi.

  Roblox-videopelisivusto.

 5. Kun olet kirjautunut sisään, napsauta rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.

  Roblox-vaihdekuvake

 6. Klikkaus asetukset.

  Roblox-asetukset

 7. Klikkaus Yksityisyys.

  Yksityisyys valikossa

 8. alla YhteystiedotValita Ulos poistaaksesi kaiken yhteyden Robloxista tai Muutettu ottaa käyttöön jotkin viestit ja poistaa toiset käytöstä.

  Yhteystiedot

  Muutokset tulevat voimaan heti, kun valitset ne. Sinun ei tarvitse tallentaa asetuksiasi.

 9. Valitse haluamasi vaihtoehdot kaikista muista avattavista valikoista.

  Roblox-videopelisivusto.

  Asetuksissa oleva sana «ystävät» viittaa vain Roblox-pelissä luotuihin kontakteihin tai ystäviin. Nämä asetukset eivät vaikuta ystäviin muissa sovelluksissa tai palveluissa, joita on hallittava erikseen.

 10. Klikkaus Turvallisuus vasemmasta valikosta.

  Turvallisuus valikossa

 11. Napsauta alla olevaa kytkintä Tilin PIN-koodi.

  Vaihda tilin PIN-koodi

  PIN-koodi estää muita tekemästä muutoksia näihin asetuksiin.

 12. Syötä nelinumeroinen luku kahdesti ja napsauta Lisätä.

  Roblox-videopelisivusto.

 13. Napsauta alla olevaa kytkintä Tilin rajoitukset. Tämä rajoittaa sisällön ja Roblox-pelit niihin, jotka pelin moderaattorit ovat manuaalisesti valinneet lapsiystävällisiksi tai turvallisiksi.

  Vaihda tilirajoituksia

 14. Anna juuri luomasi PIN-koodi ja napsauta Avata.

  Roblox-videopelisivusto.

 15. Nyt voit halutessasi kirjautua ulos sivustolta. Kaikkien näiden muutosten pitäisi nyt olla aktiivisia kaikissa Xbox One-, iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmiin asennetussa Roblox-videopelin versiossa.

  Roblox-videopelisivusto.

Onko Robloxilla ikärajaa?

Robloxilla ei ole virallista ikäluokitusta suositun videopelin lataamiseen, asentamiseen tai pelaamiseen. Minkä ikäiset lapset voivat ladata ja pelata Robloxia, kunhan heillä on lupa asentaa pelejä älypuhelimelleen, tabletilleen, tietokoneelleen tai Xbox-konsoliinsa. Roblox-käyttäjätileillä, joissa ilmoitetaan, että käyttäjä on alle 12-vuotias, on oletuksena käytössä korkeammat tietosuoja-asetukset, kun taas yli 13-vuotiaiden on säädettävä asetuksiaan manuaalisesti.

Onko Roblox turvallinen?

Vanhemmille ei ole annettu yhtään Roblox-varoitusta turvallisuudesta ja tästä videopelistä, koska, kuten useimmat verkkopelit, todellisuus on paljon monimutkaisempi kuin turvallinen tai vaarallinen etiketti. Roblox on kuitenkin suunniteltu nuorempia pelaajia ajatellen, joten sitä pidetään yleensä useita asteita turvallisempana kuin Call of Duty, PUBG tai Second Life, joissa on paljon realistista väkivaltaa ja kypsiä teemoja. Asetusten säätäminen yllä kuvatulla tavalla voi tehdä Robloxista paljon turvallisemman kuin oletusasetuksiin luottaminen. Muutamia huomioitavia kohtia mahdollisista Robloxin riskeistä:

 • Roblox-pelaajat voivat pystyä lähettämään DM-viestejä täysin tuntemattomille.
 • Onko olemassa sopimattomia Roblox-pelejä? Kyllä, mutta niitä voidaan rajoittaa yllä olevilla asetusmuutoksilla.
 • Robloxia voi pelata mobiililaitteilla, tableteilla, tietokoneilla ja Xbox-konsolilla, joten toiminnan seuranta voi olla haaste.

Vinkkejä lasten turvallisuuden pitämiseen Robloxia pelatessaan

Vaikka lapsesi yksityisyysasetuksia voidaan hallita Roblox-videopelissä, on tärkeää ymmärtää, että hänen käyttämänsä laite tai alusta voi myös altistaa hänet verkkokiusaamiselle, vainoamiselle tai häirinnälle sopimattoman sisällön lisäksi. Tässä on joitain lisätoimenpiteitä, jotka sinun kannattaa tehdä pitääksesi juniori Roblox vanhan pelaajan turvassa.

 • Ota lapsilukko käyttöön Windows 10:ssä ja Xbox Onessa. Nämä asetukset voivat rajoittaa sitä, kenelle he voivat puhua, millaista mediaa he voivat nähdä ja mitä digitaalisia ostoksia he voivat tehdä.
 • Ota käyttöön vanhemmuusasetukset iOS:lle tai lapsilukkoasetukset Androidille. Molemmissa älylaitteiden käyttöjärjestelmissä on vaihtoehtoja nuorten käyttäjien valvontaan ja suojaamiseen. Saatat jopa haluta kokeilla ylimääräistä lapsilukkosovellusta lisävalvonnan saavuttamiseksi.
 • Etsi piilotettuja sovelluksia Android-älypuhelimista ja -tableteista. Jos et halua lapsesi pelaavan Robloxia laitteellaan, sinun kannattaa tarkistaa, että heillä on se asennettuna, ja laittaa se salaiseen paikkaan, jotta et saa selvää.
 • Tarkista muita viestintäsovelluksia pelaajille. Monet pelaajat käyttävät Xboxin sisäänrakennettua äänichat-järjestelmää tai kolmannen osapuolen sovellusta, kuten Discordia, Telegramia tai Skypeä, keskustellakseen muiden pelaajien kanssa.
 • Keskustelemaan. On tärkeää puhua lapsellesi vieraiden vaaroista ja olla vastuullinen pelaaja ennen kuin pelaat mitään online-videopeliä. Kiinnostuksen osoittaminen toimintaansa kohtaan voi myös rohkaista heitä keskustelemaan kanssasi enemmän online-pelikokemuksestaan.

Por Markus