erasepeople AndrewPopov iStock GettyImagesPlus 31371b52b1a040c6b9e2d3f76a6f5fc8

Mitä tietää

  • Avata asetukset > valitse nimi tai Tilit ja salasanat > valitse iCloud-asema > Jaa perheen kanssa.
  • Valitse sitten perheenjäsenen nimi > Poista > vahvista poisto.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka perheenjäsen poistetaan Applen perhejaosta iPhonessa, iPadissa, iPod Touchissa tai Macissa. Perhejakoa tuetaan laitteissa, joissa on vähintään iOS 8.

Kuinka poistaa joku perhejaosta

Voit poistaa jonkun perhejaosta ja lopettaa ostosten jakamisen hänen kanssaan Asetukset-sovelluksen kautta.

  1. Avaa asetukset sovellus iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

  2. Napauta nimeäsi yläreunassa. Jos et näe sitä, mene osoitteeseen Tilit ja salasanat > iCloud-asema.

  3. Valitse Perhe Osat. Kun näet sen Ota perhejako käyttöön sen sijaan sinun on kirjauduttava ulos ja kirjauduttava takaisin sisään Apple ID:llä, jota käytettiin perhejaon määrittämiseen.

  4. Napauta sen perheenjäsenen nimeä, jonka haluat poistaa perhejaosta.

  5. Valitse Poista . Sen sijaan voit piilottaa Family Sharing -ostokset, jos haluat mieluummin pitää ryhmän jäsenosan, mutta tehdä osan ostoksistasi poissa heidän käytettävissään.

  6. Vahvista, että haluat poistaa kyseisen henkilön.

    Kuvakaappaukset iPhonesta, jotka osoittavat, kuinka henkilö poistetaan perhejaosta

Kun henkilö on poistettu, palaat perheen jakamisen päänäyttöön ja näet, että häntä ei enää ole luettelossa.

Mitä tapahtuu, jos poistan jonkun Family Sharesta?

Kun poistat jonkun perheestäsi, hän ei voi enää käyttää muiden jäsenten ostoksia. Tämä koskee myös ostoksia iTunesin, Apple Booksin ja App Storen kautta. Se myös estää pääsyn Apple Music Family -jäsenyyksiin ja iCloud-tallennustilapaketteihin. Voit poistaa henkilön Family Sharing -tililtäsi, jos et enää halua hänen pääsevän näihin ostoksiin tai jos sinun on lisättävä joku muu, mutta olet jo saavuttanut kuuden henkilön rajan.

Mitä jaetulle sisällölle tapahtuu sen jälkeen, kun se on poistettu perhejaosta?

Joten poistit käyttäjän Family Sharingista, mutta mitä tapahtuu sisällölle, jonka hän jakaa sinulle ja sinä jaoit heidän kanssaan? Joissakin tapauksissa sisältö ei ole enää käytettävissä, mutta toisissa tapauksissa se on edelleen käytettävissä.

iTunes, App ja Apple Books Store

Jos Family Sharingista poistamasi henkilö osti DRM-suojattua sisältöä, kuten musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja sovelluksia, nämä kohteet eivät ole enää muiden Family Sharing -käyttäjien saatavilla. Family Sharing -ryhmästä poistuva henkilö menettää myös pääsyn muiden suunnitelman jäsenten ostoksiin. Tämä johtuu siitä, että kyky jakaa jonkun toisen ostoksia riippuu siitä, oletko yhteydessä Family Sharingiin. Kun katkaiset linkin, menetät kyvyn jakaa.

Sovelluksen sisäiset ostot

Jos suosikkipelisovelluksesi katoaa Family Sharingista, kun poistat perheenjäsenen, voit ostaa sen itse nauttiaksesi siitä. Kaikki sovelluksen sisäiset ostokset jäävät ostajalle, vaikka hän poistuisi Family Sharingista, mutta hänen on ehkä ladattava tai ostettava sovellus, jos joku muu perheenjäsen on ostanut sen.

Apple Music

Jos Apple Music -tilaus jaetaan perheenjäsenten kanssa, henkilö, joka ei enää kuulu Family Sharing -ryhmään, menettää käyttöoikeuden. Tämä sisältää kaikki kappaleet, jotka he ovat lisänneet kirjastoonsa tai ladaneet offline-kuuntelua varten. Saadakseen takaisin musiikkiin pääsyn heidän on tilattava Apple Music itse. Henkilön poistaminen Family Sharingista ei vaikuta hänen Apple ID- tai iTunes Store- tai App Store -ostokseensa.

Por Markus