ios app store 4154778 67d9fc3a1d734a87953d519e9755bfac

App Storesta saatavilla olevat miljoonat upeat sovellukset vapauttavat iPhonen ja iPod touchin todellisen tehon. Mutta koska valinnanvaraa on niin paljon, sovellusten löytäminen voi joskus olla haaste. Onneksi Apple on järjestänyt App Storen niin, että se tuo esiin upeita sovelluksia ja auttaa sinua löytämään sovelluksia, jotka tekevät juuri sitä mitä tarvitset. Lue, kuinka voit käyttää App Storea iOS-laitteissa, kuten iPhonessa ja iPadissa. Tämä artikkeli kattaa laitteet, joissa on iOS 11 ja iOS 12. Monet tässä käsitellyt ideat koskevat aiempia versioita, mutta tarkka asettelu ja asetukset voivat vaihdella aiemmissa versioissa.

iOS App Store: Tänään-välilehti

App Store -sovelluksen aloitusnäyttö on Tänään-välilehti. Tänään-välilehti mainostaa suositeltuja sovelluksia, jotka Apple on valinnut niiden laadun tai ajankohtaisten tapahtumien kannalta merkityksellisyyden vuoksi (esimerkiksi sovelluksia, jotka sisältävät kiitospäiväreseptejä kiitospäiväviikon aikana). Tältä näytöltä löydät myös Päivän pelin ja Päivän sovelluksen. Apple valitsee molemmat sovellukset, ja ne päivitetään päivittäin, vaikka näet vanhemmat valinnat vierittämällä alaspäin. Napauta jotakin suositelluista sovelluksista saadaksesi lisätietoja siitä. Daily List on pienempi kokoelma teemasovelluksia, kuten suoratoistovideosovelluksia tai valokuvasovelluksia.

iOS App Store: välilehdet peleille ja sovelluksille

Näyttökaappaus App Storen Pelit- ja Sovellukset-välilehdistä

Alavalikkopalkin Pelit- ja Sovellukset-välilehdet ovat samanlaisia ​​kuin Tänään, mutta niissä on hieman erilainen painopiste. Molemmissa on ominaisuuksia Applen käsin valitsemista sovelluksista ja niihin liittyvien sovellusten kokoelmia eri aiheista. Suurin ero on tietysti se, että Pelit-välilehti sisältää vain pelejä, kun taas Apps sisältää kaikki muut kaupassa olevat sovellukset. Napauta kohdetta jommallakummalla välilehdellä saadaksesi lisätietoja siitä tai ladataksesi/ostaaksesi sen.

iOS App Store: Hae sovelluksia

App Store -sovelluksen avulla on helppo löytää haluamasi sovellukset kahdella tavalla: hakemalla tai selaamalla. Sovelluksen löytäminen:

 1. Lehdistö Etsiä -välilehti.

 2. Kirjoita etsimäsi sovelluksen nimi tai tyyppi (esimerkiksi meditaatio, valokuvaus tai kulujen seuranta).

 3. Ehdotetut tulokset näkyvät kirjoittaessasi. Jos jokin vastaa etsimääsi, napauta sitä.

 4. Muussa tapauksessa lopeta kirjoittaminen ja napauta Etsiä näppäimistöllä saadaksesi täyden valikoiman tuloksia.

iOS App Store: Hae sovelluksia

Jos haluat löytää uusia sovelluksia itse, App Storen selaaminen on sinua varten. Tehdä se:

 1. Lehdistö Loitsu tai sovelluksia -välilehti.

 2. Molemmissa välilehdissä on vuorotellen yksittäisiä korostettuja sovelluksia ja luetteloita vastaavista sovelluksista.

 3. Selaa sovelluksia pyyhkäisemällä ylös ja alas. Pyyhkäise vasemmalle ja oikealle nähdäksesi sarjaan liittyviä sovelluksia.

 4. Pyyhkäise näytön alareunaan nähdäksesi kunkin osion luokat. Napauta Katso kaikki nähdäksesi kaikki luokat.

 5. Napauta luokkaa, niin sinulle näytetään sovelluksia samanlaisessa asettelussa, mutta kaikki samasta luokasta.

iOS App Store: Sovelluksen tiedot -näyttö

Näyttökaappaukset sovelluksen tietonäytöstä App Storessa

Napauta sitä saadaksesi lisätietoja sovelluksesta. Sovelluksen tiedot -näyttö sisältää kaikenlaista hyödyllistä tietoa sovelluksesta, mukaan lukien:

 • Hanki/osta: Lataa sovellus napauttamalla tätä painiketta (lisää tästä seuraavassa osiossa). Ilmaisissa sovelluksissa on Saada -painiketta, kun taas maksullisissa sovelluksissa on hintapainike.
 • Tähtiluokitus: Käyttäjien sovellukselle antama keskimääräinen arvio sekä lähetettyjen arvioiden määrä. Jos haluat nähdä yksittäisiä arvioita ja lisätietoja luokittelusta, vieritä alas kohtaan Arviot ja arvostelut -osio ja napauta Katso kaikki.
 • Sijoitus: Sovelluksen suosiosijoitus luokassaan.
 • Ikä: Sovelluksen ikäraja, joka osoittaa, minkä ikäiselle se sopii.
 • Kuvakaappaukset/videot: Esikatsele, miltä sovellus näyttää näiden kuvakaappausten ja videoiden perusteella.
 • Sovellukset muille laitteille: Jos sovelluksesta on versioita iPadille, Apple Watchille tai Apple TV:lle, tämä osio näyttää kuvakaappaukset jokaisesta laitteesta.
 • Kuvaus: Lue lisää sovelluksesta, sen ominaisuuksista ja sen tarjoamista tilaus-/sovelluksen sisäisistä ostovaihtoehdoista.
 • Versiohistoria: Jokainen sovelluksen versio on lueteltu tässä, sekä huomautuksia siitä, mikä on muuttunut kunkin päivityksen myötä.
 • Tiedot: Tämä osio sisältää tietoja, kuten latauskoko ja sovelluksen sisäiset ostot. Napauta Sovelluksen sisäiset ostot paljastaaksesi täyden valikoiman vaihtoehtoja.
 • Tukee: Tässä osiossa luetellaan muut Apple-kohtaiset ominaisuudet, joita sovellus tukee, mukaan lukien perhejako.

iOS App Store: Osta ja lataa sovelluksia

Näyttökaappaukset sovelluksen lataamisesta App Storesta

Kun olet löytänyt ladattavan sovelluksen, toimi seuraavasti:

 1. Lehdistö Saada tai Hinta-painiketta. Tämä voidaan tehdä sovelluksen tietosivun, hakutulosten, Pelit- tai Sovellus-välilehtien ja muiden kautta.

 2. Kun teet tämän, sinua saatetaan pyytää antamaan Apple ID -salasanasi latauksen/ostoksen valtuuttamiseksi. Valtuutus myönnetään antamalla salasanasi, Touch ID tai Face ID.

 3. Näytön alareunaan tulee valikko, jossa on tietoja sovelluksesta ja a Peruuttaa nuppi.

 4. Suorita tapahtuma loppuun ja asenna sovellus kaksoisnapsauttamalla sivupainiketta.

Onko sinulla ongelmia sovellusten lataamisessa tai päivittämisessä? Meillä on ratkaisut iPhonessa. Etkö lataa sovelluksia? 11 tapaa korjata se.

iOS App Store: Päivitykset-välilehti

Näyttökaappaukset sovellusten päivittämisestä App Storessa

Kehittäjät julkaisevat päivityksiä sovelluksiin, kun niissä on uusia ominaisuuksia, virheenkorjauksia ja yhteensopivuuden lisäämiseksi iOS:n uusille versioille. Kun olet asentanut joitain sovelluksia puhelimeesi, sinun on päivitettävä ne. Sovellusten päivittäminen:

 1. Lehdistö Sovelluskauppa sovellus avataksesi sen.

 2. Lehdistö Päivitykset -välilehti.

 3. Tarkista saatavilla olevat päivitykset (päivitä sivu pyyhkäisemällä alas).

 4. Näpäytä . saadaksesi lisätietoja päivityksestä Lisää.

 5. Näpäytä . asentaaksesi päivityksen Päivittää.

Jos et halua päivittää sovelluksia manuaalisesti, voit asettaa puhelimesi lataamaan ja asentamaan ne automaattisesti, kun ne julkaistaan. Näin:

 1. Napauta asetukset.

 2. Napauta iTunes ja App Store.

 3. Vuonna Automaattiset lataukset -osio, siirrä Päivitykset liukusäädin päälle/vihreäksi.

iOS App Store: Lataa sovellukset uudelleen

Näyttökaappaukset sovellusten uudelleenlataamisesta App Storesta

Vaikka poistaisit sovelluksen puhelimestasi, voit ladata sen uudelleen ilmaiseksi. Tämä johtuu siitä, että kun lataat sovelluksen, se lisätään myös iCloud-tiliisi. Ainoa kerta, kun et voi ladata sovellusta uudelleen, on, jos se ei ole enää saatavilla App Storessa. Sovelluksen lataaminen uudelleen:

 1. Lehdistö Sovelluskauppa sovellus.

 2. Napauta Päivitykset.

 3. Napauta tilisi kuvaketta oikeassa yläkulmassa (tämä voi olla valokuva, jos olet lisännyt sellaisen Apple ID:hen).

 4. Napauta Osti. (Saatat joutua myös napauttamaan Minun ostoksenijos käytät perhejakoa.)

 5. Sovellusten luettelo on oletuksena: Kaikki sovelluksia, mutta voit myös napauttaa Ei tässä iPhonessa vain nähdäksesi sovellukset, joita ei ole tällä hetkellä asennettu.

 6. Napauta latauspainiketta (pilvi, jossa on alanuoli).

App Storen vinkkejä ja temppuja

Lataa sovelluksia, jotka eivät ole App Storesta

On olemassa useita tapoja saada sovelluksia App Storen ulkopuolelta.

Tässä luetellut vinkit vain naarmuttavat App Storen pintaa. Jos haluat lisätietoja – joko edistyneitä vinkkejä tai ongelmien korjaamista niiden ilmaantuessa – tutustu näihin artikkeleihin:

 • Voinko saada sovelluksia, joita ei ole App Storessa?
 • Kuinka saan hyvityksen iTunesista
 • Kuinka korjata iPhone, joka ei voi päivittää sovelluksia
 • Asenna sovellukset, jotka on poistettu App Storesta
 • 4 tapaa iTunes-ostojen vianetsintään

Por Markus