GettyImages 1278406453 944d5168b7a7497a9eb5d0687053e9a0

Yksi monista Google I/O:n ensimmäisenä päivänä tiistaina tehdyistä ilmoituksista oli Android 12:n uusi digitaalinen avainominaisuus. Google sanoi blogiviestissään, että tietyt Pixel- ja Samsung Galaxy -älypuhelimet voivat käyttää digitaalisen avaimen ominaisuutta lukitsemiseen ja avaamiseen. ja jopa käynnistää ajoneuvon itse puhelimesta. Ajoneuvoissa on oltava Ultra Wideband (UWB) -radiot tai Near Field Communication (NFC) -tekniikka, jotta ominaisuus toimii.

UWB ja NFC eivät ole uusia teknologioita, mutta niiden välillä on joitain keskeisiä eroja. UWB-tekniikan avulla voit avata autosi lukituksen niin kauan kuin avaimenperä (tai tässä tapauksessa puhelimesi) on lähelläsi. NFC-tekniikalla sinun on otettava puhelimesi esiin ja napautettava sitä avataksesi auton lukituksen, mutta molemmissa tekniikoissa sinun on etsittävä vähemmän auton avaimia. Google on vain vahvistanut, että BMW on tämän ominaisuuden kanssa yhteensopiva autonvalmistaja, mutta sanoi, että se toimii myös muiden autonvalmistajien kanssa. Auton digitaalinen avainominaisuus tulee saataville myöhemmin tänä vuonna. Google ei kuitenkaan ole ensimmäinen, joka esittelee älypuhelimien digitaalisen avaimen. Viime vuonna WWDC:ssä Apple ilmoitti lisäävänsä digitaalisen auton avaimen. Applen ominaisuus voi toimia iPhone-puhelimissa tai Apple Watcheissa, joissa on iOS 14 tai uudempi, ja se on yhteensopiva 2021 BMW 5 -sarjan kanssa.

Esimerkki Googlen digitaalisesta auton avaimesta

On olemassa kokonainen teknologiamerkkien ja autonvalmistajien yhdistys, joka tunnetaan nimellä Car Connectivity Consortium, joka yrittää edistää digitaalisia auton avaimia ja standardoida ajoneuvojen ja älypuhelimien välisiä rajapintoja. Apple, Google, Samsung, LG, BMW, GM, Honda, Hyundai ja Volkswagen ovat joitakin tämän ryhmän jäseniä. Katso kaikki Google I/O 2021:n kattavuus täältä.

Por Markus