zone 2 speaker and line out connections 5980f78e6f53ba001174d5a8

Ennen kotiteatterivastaanottimia ja surround-ääntä stereo oli musiikin ja elokuvien ensisijainen kuunteluvaihtoehto. Ominaisuus, joka useimmissa stereovastaanottimissa oli (ja useimmilla on edelleen), on A/B-kaiutinkytkin. Tällä kytkimellä stereovastaanotin voidaan liittää lisäkaiuttimiin. Nämä kaiuttimet sijoitetaan huoneen takaosaan huoneen täyttävän äänen saamiseksi tai toiseen huoneeseen mukavaa kuuntelua varten ilman ylimääräistä järjestelmää.

Vaihda A/B-kaiuttimesta vyöhykkeelle 2

Vaikka A/B-kaiutinkytkin lisää joustavuutta, voit kuunnella vain samaa lähdettä toistamassa päähuoneessa. Se myös vähentää kaikkien kaiuttimien tehoa, koska vahvistimet käyttävät neljää kaiutinta kahden sijaan. Kun esiteltiin kotiteatterivastaanottimia, jotka voivat syöttää virtaa viidelle tai useammalle kanavalle samanaikaisesti, A/B-kaiutinkytkimen idea on päivitetty Zone 2 -nimiseen ominaisuuteen. Kotiteatterivastaanottimen Zone 2 -ominaisuus lähettää toisen lähdesignaalin toisen huoneen kaiuttimiin tai erilliseen äänijärjestelmään. Tämä ominaisuus on joustavampi kuin lisäkaiuttimien liittäminen ja kaiuttimien sijoittaminen toiseen huoneeseen, esimerkiksi A/B-kaiuttimen kytkimellä. Toisin kuin A/B-kaiutinkokoonpanossa, Zone 2 tarjoaa ohjauksen samaan tai eri lähteeseen kuin päähuoneessa kuuntelemasi. Voit esimerkiksi katsella Blu-ray-levyä tai DVD-elokuvaa surround-äänellä päähuoneessa, kun joku toisessa huoneessa kuuntelee samanaikaisesti CD-soitinta, AM/FM-radiota tai muuta kaksikanavaista lähdettä. Blu-ray Disc- tai DVD-soitin ja CD-soitin on kytketty samaan vastaanottimeen, mutta niitä ohjataan ja käytetään erikseen samalla kaukosäätimellä. Vastaanottimissa, joissa on Zone 2, kaukosäätimellä tai sisäänrakennetuilla säätimillä voi valita tulon, äänenvoimakkuuden ja mahdollisesti muita Zone 2 -toimintoja.

Alueen 2 sovellukset

Zone 2 -toiminto on yleensä rajoitettu analogisiin äänilähteisiin. Zone 2 -vaihtoehto voi kuitenkin sopia analogiselle videolle digitaalisella äänellä ja suoratoistolähteillä tietyissä kotiteatterivastaanottimissa. Jotkut keskitason ja huippuluokan vastaanottimet tarjoavat myös HDMI-ääni- ja videolähdön Zone 2 -kokoonpanoa varten. Joissakin kalliimmissa vastaanottimissa voi olla myös Zone 3 ja harvoissa tapauksissa Zone 4 -vaihtoehto analogista ääntä varten.

Tehotettu vs. Line Out

Zone 2 -ominaisuutta on kaksi eri makua: powered ja line-out.

Tehoalue 2

Jos kotiteatterivastaanottimessa on kaiutinliittimet, joissa on merkintä Zone 2, voit liittää kaiuttimet suoraan viritinvahvistimeen, jolloin vastaanotin syöttää kaiuttimiin virtaa. Kun laite on asennettu 7.1-kanavaisiin vastaanottimiin, et voi käyttää täydellistä 7.1-kanavaista päähuonetta ja Zone 2 -vaihtoehtoa samanaikaisesti. Useimmissa tapauksissa samat kaiutinliitännät toimivat sekä surround back -kanaville että Zone 2 -toiminnolle. Toisaalta joissakin vastaanottimissa on erilliset kaiutinliitännät sekä 7.1-kanavaiselle että Zone 2 -asetukselle. Kun Zone 2 on aktivoitu, vastaanotin ohjaa yleensä kuudenteen ja seitsemänteen kanavaan lähetettävän tehon Zone 2 -kaiutinliittimiin. Kun Zone 2 on käytössä, ensisijainen vyöhykejärjestelmä on oletuksena 5.1 kanavaa.

Line Out Zone 2

Oletetaan, että kotiteatterivastaanottimessa on sarja RCA-äänilähdöitä, jotka on merkitty Zone 2. Siinä tapauksessa sinun on kytkettävä kotiteatterivastaanottimeen ulkoinen lisävahvistin käyttääksesi tätä ominaisuutta. Lisätyt kaiuttimet liitetään sitten ulkoiseen vahvistimeen. 7.1-kanavaiset vastaanottimet, joissa on Line-out Zone 2 -ominaisuus, mahdollistavat täyden 7.1-kanavaisen vaihtoehdon päähuoneessa, samalla kun ohjataan erillistä Zone 2 -aluetta ulkoisilla vahvistimilla. Tietyt kotiteatterivastaanottimet tarjoavat sekä virta- että linjalähtövaihtoehtoja Zone 2:lle.

Päävyöhykkeen ja vyöhykkeen 2 käyttö samassa huoneessa

Toinen asetusvaihtoehto, jota voit kokeilla Zone 2:n kanssa, on erilliset surround-ääni- ja stereoasetukset samassa huoneessa sen sijaan, että kaiutinjärjestelmä olisi toisessa huoneessa. Saatat esimerkiksi mieluummin kuunnella vakavaa musiikkia eri kaiuttimilla (ja erillisellä vahvistimella) kuin surround-äänen asennuksessa. Zone 2 -vaihtoehdon avulla voit käyttää erillisiä kaiuttimia (tai mitä tahansa muuta vahvistin/kaiutinyhdistelmää) erityistä stereoääntä varten samassa huoneessa surround-äänen asennuksen kanssa. Vaihtaisit Zone 2:een, kun kuuntelet musiikkia vain CD-soittimesta tai muusta yhteensopivasta Zone 2 -lähteestä. Koska pää- ja Zone 2 -asetukset ovat samassa huoneessa, ei ole suositeltavaa käyttää molempia samanaikaisesti.

Se tulee alas

Zone 2 -ominaisuus lisää joustavuutta mahdollistamalla saman tai erikseen kytketyn lähteen lähettämisen kotiteatterivastaanottimesta kaiutinjärjestelmään tai vahvistimeen/kaiuttimeen samassa tai eri huoneessa. Jos haluat käyttää vyöhykettä 2, varmista, että harkitsemasi vastaanotin tarjoaa kyseisen toiminnon ja tarkista, mitkä signaalilähteet voivat siirtyä vyöhykkeelle 2.

Por Markus