Apple Watch ECG app man on apple watch 12062018 5c40e69446e0fb000145f4df

Apple Watchissa on merkittäviä ominaisuuksia, kuten mahdollisuus soittaa ja vastaanottaa puheluita, saada reittiohjeita ja seurata liikkeitäsi. Näiden perustaitojen lisäksi Apple on pakannut kelloon muitakin pieniä mutta mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka kannattaa tsekata. Tässä on muutamia piilotettuja Apple Watchin ominaisuuksia, jotka tekevät puettavasta vielä tehokkaamman. Tämän artikkelin tiedot koskevat Apple Watcheja, joissa on watchOS 6. Ohjeet ovat kuitenkin samanlaiset ohjelmiston aiemmille versioille.

Ota kuvakaappauksia

Haluatko näyttää jollekin, miltä sovellus näyttää Apple Watchissasi? Ota kuvakaappaus kellosta painamalla digitaalinen kruunu ja sivupainike samanaikaisesti kellossa. Kellosta kuuluu suljinääni ja näyttö vilkkuu merkiksi siitä, että kuvakaappaus on otettu. Kuvakaappaukset tallennetaan iPhone Photos -sovelluksen Valokuvat-kansioon. Voit käyttää niitä myöhemmin tai napauttaa Osa lähettääksesi kuvakaappauksen tekstiviestillä ystävälle. Ennen kuin voit ottaa kuvakaappauksen Apple Watchilla, sinun on otettava ominaisuus käyttöön iPhonesi Watch-sovelluksessa. Näin:

 1. Lehdistö Katsella sovellus iPhonen aloitusnäytössä.

 2. Vieritä alas ja napauta Kenraali.

 3. Vieritä alas kohtaan Ota kuvakaappaukset käyttöön ja aseta vaihtokytkin asentoon Päällä/Vihreä.

Hiljennä kellosi peittämällä se

Jos saat puhelun kokouksen tai elokuvan aikana etkä halua häiritä (tai häiritä muita), aseta kätesi näytölle kolmeksi sekunniksi mykistääksesi äänen. Aivan kuten kuvakaappauksia ottaessa, sinun on ensin otettava tämä ominaisuus käyttöön iPhonessasi:

 1. Avaa Katsella sovellus iPhonessasi.

 2. Vieritä alas ja napauta Äänet ja haptiikka.

 3. Vieritä alas ja siirrä Dekit mykistettäväksi vaihtokytkin Päällä/Vihreä-asentoon.

  Sounds and Haptics Preferences -näyttö Watch App -sovelluksessa iPhonessa

Löydä iPhonesi Apple Watchin avulla

Jos olet kadottanut iPhonesi, käytä Apple Watchia sen jäljittämiseen. Tämä ominaisuus edellyttää, että olet puhelimen Bluetooth-kantaman sisällä, joten puhelinta ei ole järkevää jättää ravintolaan. Se voi kuitenkin määrittää, missä iPhonesi on olohuoneessasi, jos se on sohvan alla.

 1. Pyyhkäise ylös Applessa Kellon näyttö näyttääksesi ohjauspaneelin näytön.

 2. Lehdistö iPhone-kuvake saada puhelimesi soimaan.

 3. Paina puhelinkuvaketta useita kertoja kuunnellessasi iPhonen ääntä. Kellossa näkyy teksti «Pinging iPhone», kun iPhone toistaa ääntä.

  Ping iPhone-vaihtoehto Apple Watchissa

Palaa viimeiseen sovellukseen

Jos sinun on palattava viimeksi käyttämääsi sovellukseen, sinun ei tarvitse käydä läpi Apple Watch -valikkoa päästäksesi sinne. Kaksoisnapsauta kohtaa digitaalinen kruunu käynnistääksesi välittömästi viimeksi käyttämäsi sovelluksen. Tämä voi olla hengenpelastus, jos joudut esimerkiksi noutamaan lentolippusi jonossa seisoessasi.

Muuta oletustekstiviestejä

Et ole juuttunut tavallisiin tekstiviesteihin, jotka tulivat Apple Watchiin. Voit mukauttaa sisäänrakennettuja viestejä oman tyylisi mukaan siirtymällä iPhonesi Watch-sovellukseen ja valitsemalla Viestit > Oletusvastaukset. Sieltä näet iPhonellesi tällä hetkellä ladatut vastaukset ja voit korvata vastaukset, joista et pidä jollain uudella. Jos lähetät samat viestit ystävillesi, tämä on paikka lähettää ne, jotta voit käyttää niitä helposti myöhemmin.

Valmiit vastaukset viesteihin iPhonen Watch-sovelluksessa

Tyhjennä kaikki ilmoitukset kerralla

Oletko kyllästynyt tyhjentämään kellosi ilmoitukset yksitellen? Voit tyhjentää kaikki laitteellasi olevat ilmoitukset kerralla.

 1. vedä Apple Watch Face avaamaan ilmoituksia näyttö.

 2. Paina ja pidä painettuna ilmoituksia näyttö.

 3. Lehdistö Poista kaikki -painiketta vahvistaaksesi poiston.

  Apple Watchin ilmoitusnäyttö

Puhu Sirille

Sinun ei tarvitse käyttää painiketta Sirin käynnistämiseen. Digitaalinen avustaja vastaa sinulle, kun sanot: «Hei Siri!» kun kellotaulu on aktivoitu. Tämä ominaisuus voi olla hyvä, jos sinulla on molemmat kädet kiireisiä ruoanlaiton tai siivouksen aikana etkä halua likaantua kelloosi.

Jaa sijaintisi viesteillä

Sijainnin jakaminen on helppoa Apple Watchissa Viestit-sovelluksen kautta. Kun lähetät tekstiviestiä Kellossa, paina ja pidä näyttöä painettuna lähettääksesi a Lähetä sijainti nuppi. Napauta tätä painiketta lähettääksesi chattailevalle henkilölle välittömästi nykyiset koordinaatit PIN-koodilla. Näin henkilön on helppo navigoida tarkkaan sijaintiisi, olipa kyseessä ravintola tai ruohopaikka ulkokonsertissa.

Viesti Apple Watchissa

Lähettämäsi kartta sisältää lähimmän osoitteen, ja se voidaan avata Google Mapsissa saadaksesi tarkempia tietoja.

Por Markus