GettyImages 490853846 d2143f741e5b4c1a914b81f823646c71

Jos Apple Watchin akku on vähissä ja haluat puristaa siitä viimeisenkin käyttöiän, sinun on tiedettävä, kuinka Apple Watchin virranvaraustilaa käytetään. Kun otat sen käyttöön, virransäästötilan poistaminen käytöstä ei kuitenkaan ole niin helppoa. Tämän artikkelin ohjeet koskevat kaikkia Apple Watch -malleja, joissa on watchOS 3 tai uudempi.

Mikä on Apple Watchin virranvaraustila?

Power Reserve on Apple Watchin ominaisuus, joka auttaa säästämään akkua poistamalla käytöstä useimmat kellon ominaisuudet. Käytä sitä vain, kun akku on vähissä, etkä voi ladata nopeasti, mutta haluat silti tietää kellonajan. Power Reserve säästää akun käyttöikää tekemällä väliaikaisesti seuraavat toimet:

 • Pysäytä kaikki kommunikointi Apple Watchin ja sen iPhonen välillä, jonka kanssa se on yhdistetty.
 • Valitsemasi kellotaulu ja kaikki siellä normaalisti saatavilla olevat ominaisuudet poistetaan käytöstä.
 • Estä pääsy kaikkiin Apple Watch -sovelluksiin.
 • Näytä vain aika.

Koska se poistaa suurimman osan kellon ominaisuuksista, sinun tulee käyttää Power Reserveä vain silloin, kun todella tarvitset sitä – mutta se on hyödyllinen näinä aikoina.

Onko Power Reserve sama kuin virransäästötila?

Periaatteessa kyllä. Jos haluat säästää iPhonen akkua vähentämällä sen toimintoja, ota virransäästötila käyttöön. Jos haluat tehdä saman Apple Watchissa, ota Power Reserve käyttöön. Ne ovat pohjimmiltaan samoja, mutta niillä on vain eri nimet.

Kuinka poistaa Apple Watch Power Reserve -tila käytöstä

Oletko valmis poistumaan Power Reserve -tilasta ja palaamaan normaaliin Apple Watch -toimintoihin? Ainoa tapa poistua virranvaraustilasta on käynnistää Apple Watch uudelleen. Jos akku oli erittäin alhainen, kun siirryt Power Reserve -tilaan, sinun on ehkä ladattava akku ennen kuin voit käynnistää uudelleen ja sammuttaa Power Reserve -toiminnon.

Kuinka ottaa Apple Watchin virranvaraustila käyttöön

Jos Apple Watchin akku on vähissä, pidennä sitä mahdollisimman pitkään ottamalla virranvaraustila käyttöön näiden ohjeiden mukaisesti. Kun Apple Watchin akun käyttöikä saavuttaa 10 %, Watch ilmoittaa sinulle ja kysyy, haluatko käyttää virransäästötilaa. Kun kellosi akku on vähissä, kello siirtyy automaattisesti tehoreserviin.

 1. Lehdistö akun ilmaisin Apple Watchin kasvossasi. Jos käyttämilläsi kasvoilla ei ole akun ilmaisinta, pyyhkäise ylös näytön alareunasta, jotta Apple Watch Control Center tulee näkyviin, ja napauta sitten akun prosenttiosuutta.

 2. Vedä tehoreservi liukusäädintä vasemmalta oikealle.

 3. Tässä näytössä kerrotaan, mitkä ominaisuudet poistetaan käytöstä, kun Power Reserve on käytössä. Jos muutit mielesi, napauta Peruuttaa. Jatka napauttamalla Hyppää kyytiin.

  Apple Watchin akun ilmaisin, virransäästöpainike, Jatka-painike

 4. Kun näet vain ajan ja punaisen salamakuvakkeen Apple Watchin näytössä, olet virransäästötilassa.

  Red Power Reserve Lightning Bold Apple Watchissa

  Kun Apple Watch on Power Reserve -tilassa, voit tarkistaa ajan painamalla sivupainiketta.

Por Markus