xbox one controller white 532836885 5c02ac4c46e0fb00017f945e scaled

Uuden sukupolven pelilaitteisto tarkoittaa uuden sukupolven tapoja hallita itse pelejä. Microsoft tuo uuden ohjaimen ja uuden Kinect-version Xbox Oneen, ja jokaisessa on todella merkittäviä parannuksia, joiden pitäisi (toivottavasti) parantaa pelaamista. Kun DRM on poistettu ja pelilista on jo kasvanut, katsotaanpa Xbox One -pulmahallintaa.

Xbox One -ohjain

Ensi silmäyksellä ei paljon ole muuttunut Xbox 360 -ohjaimesta (joka oli alussa yksi parhaista ohjaimista). Muoto on sama ja painikkeet ovat samoissa asennoissa, mutta Xbox One -ohjain on hieman pienempi kuin 360-levy. Konepellin alla on myös hienoisia muutoksia Xbox One -ohjaimen kanssa. Ensinnäkin analogiset tikut vaativat 25 % vähemmän voimaa liikkuakseen ja kuollut alue (etäisyys, joka sinun on siirrettävä, jotta tikku rekisteröidä liikkeen) on myös huomattavasti pienempi, mikä tarkoittaa, että olet paljon tarkempi Xbox One -tyynyn kanssa.

D-Padin uudelleensuunnittelu ja parannukset

D-pad on suunniteltu kokonaan uudelleen Xbox Onelle. Suurin osa Xbox 360:n pelaajien valittamista, Xbox Onen d-pad on Nintendo-tyylinen crossover, joka on paljon tarkempi kuin Xbox 360:n levytyylinen d-pad. Yksi hienoimmista muutoksista on, että normaalien rumble-toimintojen lisäksi, joihin olemme tottuneet, liipaisimeissa on myös pienet rumble-moottorit, jotka antavat sinulle ainutlaatuisen palautteen sormiesi ulottuvilla. Annettu esimerkki on, että Forza 5:ssä liipaisimet antavat sinulle selkeän palautteen, kun menetät pidon tai lukitset jarrut. Se on helvetin hienoa.

Pienempi ja pehmeämpi akku

Myös paristolokero on pienempi ja paremmin integroitu ohjaimen takaosaan. Se on sileä sen sijaan, että akkulokero kolhisi takaosassa, kuten Xbox 360 -levy.

Helppo ladata ja yhdistää

Xbox One -ohjain tekee myös muutoksia tapaan, jolla se yhdistetään järjestelmään. Kun liität sen järjestelmään USB-kaapelilla ladataksesi, siitä tulee langallinen ohjain (joka eroaa Xbox 360 -ohjaimesta, joka lähettää aina langattomia signaaleja, vaikka se olisi liitetty USB-liitäntään). Tämän avulla voit ladata ohjainta käytön aikana. Ja oletettavasti (ei vahvistettu, mutta todennäköisesti) voit helposti käyttää Xbox One -ohjainta PC:llä (liitä se vain USB:n kautta). Toinen mielenkiintoinen ominaisuus on, että ohjaimet käyttävät Kinectin kautta erityistekniikkaa muodostaakseen välittömästi pariliitoksen järjestelmän kanssa. Ei enää synkronointipainikkeiden painamista ohjaimen aktivoimiseksi. Kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen Microsoft julkaisi kovapelikeskeisen Xbox One Elite -ohjaimen, joka sisältää runsaasti uusia ominaisuuksia vaatimattomille Call of Duty- ja Halo-faneille.

Xbox One Kinect

Ensinnäkin Microsoft ei tarkkaile sinua. Älä huoli.

Laajempi näkökenttä

Uuden Kinectin 3D-seurantakameralla on kolminkertainen luotettavuus vanhaan Kinectiin verrattuna ja paljon laajempi näkökenttä. Tämä tarkoittaa kahta asiaa. Ensinnäkin se näkee sinut paljon paremmin yksittäisiin sormiin asti. Ja toiseksi, se ei tarvitse niin paljon tilaa työskennelläkseen. Xbox 360 Kinectin vaadittu 6–10 jalan etäisyys puolitetaan Xbox One Kinectissä, joten sinun tarvitsee olla vain noin metrin päässä, jotta Kinect toimii. Tämä on melko suuri, koska tarvittava tila ei enää näytä merkitystä. Tämän hyödyt ovat melko ilmeisiä: Kinect näkee sinut paljon paremmin ja siirtää toimintasi peleihin paljon tarkemmin ja antaa sinulle myös paremman pelihallinnan, koska se seuraa enemmän niveliä ja mahdollisia liikkeitä. Laajemman näkökentän ja paremman kameran ansiosta Kinect pystyy seuraamaan jopa 6 henkilöä kerralla.

Korkeampi resoluutio 2D-kamerassa

2D-visuaalinen kamera on myös korotettu 1080p-resoluutioon, joten Skype-videopuhelusi ystäviesi kanssa näyttävät mahdollisimman kauniilta. Xbox Onen Kinect pystyy näkemään myös pimeässä sekä huoneissa, joissa on outo ympäristövalaistus, joka saisi vanhan Kinectin unohtamaan sinut. Ei enää tarvitse laittaa täydellistä valonlähdettä täydelliselle taustalle ja varmistaa, että käytät oikeanväristä paitaa, jotta Kinect toimii kunnolla. Se voi seurata sinua tiiviisti riippumatta siitä, mitä.

Käytä sisäänrakennettua mikrofonia moninpelissä

Myös uuden Kinectin äänenkäsittelyä on parannettu. Hieman kiistanalainen siirto (varsinkin sen jälkeen, kun melkein jokaisessa Xbox 360:ssa oli sellainen), Xbox One ei sisällä kuulokkeita moninpelikonsolin kanssa, vaikka voit ostaa sellaisen erikseen. Sen sijaan Microsoft haluaa sinun käyttävän Kinectin sisäänrakennettua mikrofonia moninpelissä. Aluksi tämä vaikuttaa huonolta ajatukselta, koska mikrofoni voi poimia pelin ääntä ja muita ympäristön ääniä kotoa. Hyvällä mikrofonilla ja oikeanlaisella äänensuodatusohjelmistolla, jotka molemmat on Kinectissä, tämä ei kuitenkaan ole ongelma. Tämä ei myöskään ole uusi ja testaamaton taikatekniikka, sillä mikä tahansa puolikunnollinen podcasting-mikrofoni tekee saman. Kinect on tarpeeksi herkkä, Microsoft lupaa, että voit puhua normaalilla äänenvoimakkuudella ja se poimii äänesi, vaikka television äänenvoimakkuus olisi kova. Tai ehkä ostat vain 5 dollarin kuulokkeet ja älä välitä siitä.

Por Markus