xboxonecontrollerwontturnon1 5be23c52c9e77c00512c1fac

Mikään ei saa sinua ulos pelistä nopeammin kuin Xbox One -ohjain, joka ei käynnisty. Vaikka se on melko tukeva, se voi rikkoutua useista syistä. Voit yleensä sanoa, että se ei toimi, jos Xbox-painike ei syty. Kun ohjain toimii normaalisti, Xbox-painikkeen painaminen saa sen vilkkumaan ja jää sitten päälle. Jotkut ongelmat, jotka estävät Xbox One -ohjainta käynnistymästä, saattavat vaatia ammattimaisia ​​korjauksia tai uuden ohjaimen ostamista. On kuitenkin useita asioita, joita voit kokeilla ensin ratkaistaksesi ongelman. Kuvaamme nämä vianetsintävaiheet alla.

Yleisiä syitä, miksi Xbox One -ohjain ei käynnisty

Useimmat ongelmat, jotka estävät Xbox One -ohjainta käynnistymästä, liittyvät akkuihin tai akun koskettimiin, lataus- ja toistosarjaan, laiteohjelmistoongelmiin tai sisäisiin laitteistovirheisiin. Osa näistä voidaan korjata kotona, osa ei. Nämä ovat yleisimmät ongelmat, jotka voivat estää Xbox One -ohjainta käynnistymästä:

 • Paristot: Yleisin syy siihen, miksi Xbox One -ohjain ei käynnisty, liittyy akkuihin. Jos akut ovat tyhjiä tai ne on ladattava, se ei käynnisty. Se ei myöskään käynnisty, jos paristoja ei ole asennettu oikein.
 • Akun koskettimet: Ohjain ei käynnisty, jos akun koskettimet ovat kuluneet tai vääntyneet liikaa. Se ei myöskään käynnisty, jos paristot eivät jostain muusta syystä saa tiukasti yhteyttä.
 • Latauskaapelin ongelmat: Jos käytät lataus- ja toistosarjaa ohjaimen lataamiseen, kaapeli saattaa olla viallinen. Nämä kaapelit vioittuvat sisäisesti, joten et välttämättä huomaa sen olevan huono pelkästään katsomalla sitä.
 • Laiteohjelmisto-ongelmat: Ohjaimeen ei ehkä voi saada virtaa uudelleen, jos ohjaimen laiteohjelmiston päivitys keskeytyy.
 • Sisäiset virheet: Joskus ohjaimessa on fyysisesti rikki, mikä estää sitä käynnistymästä.

Jos ohjaimeen syttyy valo, mutta se ei muodosta yhteyttä, katso mitä tehdä, jos Xbox One -ohjain ei muodosta yhteyttä saadaksesi tarkempia vianmääritystietoja kyseiseen ongelmaan.

Kuinka korjata Xbox One -ohjain, joka ei käynnisty

Tässä on joitain vinkkejä ja ratkaisuja Xbox One -ohjainongelmien vianetsintään:

 1. Tarkista paristot. Irrota paristolokero ohjaimen takana. Poista jokainen akku ja varmista, että ne on asennettu oikein päin. Jos se on asennettu väärin, aseta se takaisin oikeaan suuntaan. Jos molemmat paristot on asennettu oikein, aseta muutama uusi paristo. Älä poista paristoja muista laitteista. Varmista, että ongelma ei johdu akuista, käyttämällä aivan uutta paria heti laatikosta otettuna tai muutamaa juuri ladattua paria.

 2. Tarkista akun koskettimet. Jousien, kuten joidenkin elektronisten laitteiden, sijaan Xbox One -ohjain käyttää metallisia kielekkeitä, jotka taipuvat hieman sisäänpäin, kun asennat paristot. Nämä kielekkeet voivat taipua pysyvästi, jos käytetään liikaa voimaa, ja ne voivat juuttua tai heiketä ajan myötä. Irrota paristokotelon kansi ja paristot ja tarkasta lokeron oikealla puolella olevia liitäntöjä. Koskettimien tulee ulottua kulmassa. Jos jompikumpi on taipunut sisäänpäin, taivuta se varovasti takaisin ulos pienellä ruuvimeisselillä tai muulla uteliastyökalulla.

  Älä yritä kaataa koskettimia, kun paristot on asennettu. Älä käytä liiallista voimaa. Jos et ole tyytyväinen tähän, pyydä apua joltakulta, joka on kokeneempi tällaisessa työssä.

 3. Xbox One Play & Charge Kitin vianetsintä. Kaapeli voi olla kulunut tai rikki. Varmista, että se on kytketty oikein molemmista päistä. Jos tämä ei ole ongelma, irrota se Xbox Onesta ja liitä se toiseen konsolin USB-porttiin. Jos ohjain ei vieläkään käynnisty, irrota Play & Charge -kaapeli ja kokeile toista mikro-USB-kaapelia.

 4. Päivitä Xbox One -ohjaimen laiteohjelmisto. Xbox One -ohjainten toiminta riippuu laiteohjelmistosta. Jos se vaurioituu tai päivitys keskeytyy sammuttamalla konsoli, ohjain ei käynnisty.

 5. Liitä ohjain USB:n kautta. Jos mikään muu epäonnistuu, liitä Xbox One -ohjain suoraan konsoliin USB-kaapelilla. Joissakin tapauksissa langaton ohjain, jota ei voi käynnistää, toimii, kun akut on asennettu tai lataus- ja toistosarja on kytketty USB-kaapelilla. Jos ohjain toimii kytkettynä, harkitse pitkän USB-mikro-USB-kaapelin ostamista ja ohjaimen käyttämistä langallisessa tilassa. Jos tämä ratkaisu ei toimi, säätimessä voi olla sisäinen vika ja ammattilaisen tulee korjata se.

 6. Ota yhteyttä Microsoft Xbox -tukeen. Jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei toimi, voi olla aika kääntyä asiakaspalvelun puoleen. Jos ohjaimesi on takuun alainen, voit todennäköisesti saada uuden.

FAQ

 • Kuinka korjaan Xbox-ohjaimen ajautumisen?

  Korjaa Xbox One -ohjaimen ajautuminen levittämällä isopropyylialkoholia vanupuikolla, vääntämällä peukalotikku taaksepäin ja pyyhimällä pyöristetty pinta varovasti hankausalkoholilla. Jos tämä ei auta, sinun on ehkä vaihdettava thumbstick-jouset tai toinen tai molemmat analogiset sauvat.

 • Kuinka korjaan Xbox-ohjaimen tahmeat painikkeet?

  Jos Xbox-ohjaimessasi on tahmeita painikkeita, irrota ohjain ja puhdista se. Käytä isopropyylialkoholiin kastettua pumpulipuikkoa puhdistaaksesi varovasti alue, jossa painike näyttää tahmealta. Poista lika varovasti ja perusteellisesti kaikkiin ulottuviin koloihin ja koloihin.

 • Kuinka päivitän Xbox One -ohjaimen?

  Päivitä Xbox One -ohjaimen laiteohjelmisto käynnistämällä konsoli ja siirtymällä Xbox-verkkoon. Kirjaudu tilillesi. Lehdistö Xbox One ja navigoi kohteeseen Järjestelmä > asetukset > Kinect ja laitteet > Laitteet ja tarvikkeet. Valitse Lisää (kolme pistettä) > Laiteversio > Päivitä nyt.

Por Markus