image xboxonecontroller 59e082efb501e80010238df6 ba43ae66222449f6b6a17726be893ae8

Gamerscoresi koostuu kaikista pisteistä, jotka ansaitset saavutuksista Xbox One- ja Xbox 360 -peleissä. Jokaiseen Xbox-peliin liittyy tietty määrä saavutuksia, ja jokaisessa saavutuksessa on tietty pistearvo. Kun teet enemmän pelin sisäisiä tavoitteita ja suoritat kokonaisia ​​pelejä, Gamerscoresi heijastaa sitä näyttääkseen muille, mitä pelejä olet pelannut ja mitä olet saavuttanut.

Mihin gamerscores käytetään?

Kun Gamerscore luotiin ensimmäisen kerran, sen tarkoituksena ei ollut vain esitellä pelaajien tottumuksia, vaan myös tarjota heille ilmaisia ​​latauksia ja bonuspaketteja peleihinsä. Pohjimmiltaan vuosien varrella on tapahtunut se, että Gamerscore on kehittynyt hyödylliseksi vain kerskumiseen. Ne ovat hauska tapa verrata omistautumistasi pelaamiseen muiden ihmisten kanssa, mutta korkea pistemäärä ei välttämättä tarkoita, että joku olisi parempi pelaaja kuin joku muu. Gamerscore tarkoittaa oikeastaan ​​vain sitä, että henkilö suorittaa paljon pelejä ja kerää mahdollisimman monta palkintoa näiden pelien sisällä. Toisaalta tämä osoittaa, että he voivat suorittaa monia pelejä ja kerätä kaikki pelin tarjoamat saavutukset, mutta se ei ole varsinainen merkki heidän yleisestä taitotasostaan. Esimerkiksi joissakin peleissä, kuten «King Kong», «Fight Night Round 3» ja kaikissa muissa urheilupeleissä, on erittäin helppoja saavutuksia, joten on suhteellisen helppoa ansaita kaikki pisteet, joita kyseisillä peleillä on tarjota. Pelaa tarpeeksi näitä helpompia pelejä ja Gamerscoresi voi nousta pilviin. Kuitenkin muut pelit, kuten «Perfect Dark Zero», «Ghost Recon Advanced Warfighter» ja «Burnout Revenge», antavat sinulle erittäin kovia tavoitteita saavutuksille ja vaativat todellista omistautumista saadaksesi kaikkea muuta kuin helpoimpia pisteitä. Voit pelata joitain näistä peleistä koko päivän joka päivä etkä koskaan kerää kilpailukykyistä Gamerscorea. Voit nähdä, että Gamerscore voi nousta, kun on kyse helpommista peleistä, mutta melko alhainen, jos pelaat vain kovempia pelejä, joiden kerääminen Gamerscore-pisteisiin kestää kauemmin. Toisin sanoen Gamerscore ei välttämättä tarkoita erittäin taitavaa pelaajaa, joka pelaa muutaman pelin, vaan pikemminkin sellaista, joka suorittaa useita pelejä ja saavutuksia.

Kuinka korkealle gamerscore voi nousta?

On monia tapoja parantaa Xbox Gamerscoreasi, mutta onko rajaa? On ehdottomasti olemassa raja, kuinka korkealle tietty peli voi nostaa pelaajapisteitäsi, koska voit saada tietyn määrän saavutuksia kyseisestä pelistä. Yleisesti ottaen pelaajatuloksesi rajoittaa kuitenkin vain pelaamiesi pelien määrä ja kyseisissä peleissä saavuttamiesi maalien määrä. Esimerkiksi, vaikka jokaisessa Xbox 360 -pelissä on noin 1 000 pistettä, jotka voit ansaita, Gamerscoresi ei todellakaan rajoitu tähän määrään, sillä voit saavuttaa kaikki saavutukset kahdessa Xbox 360 -pelissä saadaksesi 2 000 pistettä. Joillakin Xbox-peleillä on enemmän pisteitä DLC:n ansiosta. «Halo: Master Chief Collection» sisältää itse asiassa 600 saavutusta, joiden arvo on 6 000 Gamerscorea, ja «Rare Replay» on 10 000 pistettä kokoelman 30 pelissä. Arcade-pelit tarjoavat myös pisteitä, jotka alun perin rajoitettiin 200 pisteeseen, mutta nyt voit ansaita jopa 400 pisteitä per peli. Koska saavutukset ja pelaajapisteet ovat myös Xbox Onessa, kaikki ansaitsemasi pisteet vaikuttavat yhteenlaskettuun kokonaispisteeseesi Xbox 360:n ja Xbox Onen välillä.

Por Markus