GettyImages 857759940 511db633396345d387138ce590331685

Viestisovellus WhatsApp on alkanut kutsua käyttäjiään rajoitettuun julkiseen beta-testiin uudelle usean laitteen synkronoinnille, jonka avulla ihmiset voivat käyttää palvelua muilla kuin älypuhelimilla ilman, että rekisteröityä puhelinta tarvitsee kytkeä päälle. Betatesti julkistettiin emoyhtiön Facebookin virallisessa teknologiablogissa, ja se on saatavilla vain pienelle ryhmälle WhatsApp-betaohjelman käyttäjiä. Ajan myötä WhatsApp aikoo laajentaa beta-testiään ja sallia useampien ihmisten tulla tutustumaan uuteen ominaisuuteen, vaikkakin hitaasti.

Tällä hetkellä WhatsApp antaa käyttäjien käyttää palvelua muilla ei-puhelinlaitteilla, kuten tableteilla tai pöytätietokoneilla, mutta heidän on ylläpidettävä suora ja suojattu linkki puhelinsovellukseen. Jos puhelimen akku on tyhjä tai sovellukselle tapahtuu esimerkiksi jotain, se kaatuu eikä WhatsAppia voi käyttää. Sovelluksen todellisen käytön lisäksi ongelmana on myös turvallisuus, yksityisyys ja viestihistoria, jotka ovat yhdenmukaisia ​​kaikissa laitteissa. Blogiviestin mukaan suurin haaste oli varmistaa, että käyttökokemus on turvallinen kaikilla laitteilla. WhatsApp ratkaisee tämän ongelman antamalla jokaiselle laitteelle, joka ei ole puhelin, oman tunnistusavaimen. WhatsApp antaa tällä hetkellä käyttäjille yhden identiteettiavaimen puhelimelleen salattujen viestien käsittelyä varten. Ja varmistaakseen, että laite, jolle käyttäjä lähettää viestin, on aito, WhatsApp käyttää suojakoodeja listatakseen kaikki henkilön liitetyt laitteet, jotta kuka tahansa puhelun osapuoli voi todentaa laitteet.

Henkilö tekee suukkonaaman puhelimessa

Käyttäjät voivat myös nähdä, milloin kaikkia tiliin liittyviä muita kuin puhelinlaitteita on käytetty viimeksi, ja kirjautua ulos etänä. Viesti- ja datahistoria (mukaan lukien kontaktien nimet ja arkistoidut keskustelut) synkronoidaan laitteiden välillä ja salataan päästä päähän, joten mitään ei menetetä. Jopa metatiedot tallennetaan. Jos WhatsApp-käyttäjä haluaa rekisteröityä betaan, WhatsAppilla on ohjesivu, jossa on ohjeita betaan liittymiseen tai siitä poistumiseen.

Por Markus