ManholdingiPhone6 ae42e82fe7c44bb9affa6d7118115f6f

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Yhä useammat henkilökohtaiset viihdekokemukset käyttävät TikTokia pitääkseen yhteyttä faneihinsa etänä.
  • Disney Parks ja ravintolaketjut, kuten Chipotle, ovat menestyneet alustalla.
  • Menestyminen vaatii kuitenkin muutakin kuin vain kanavan ja videoiden tekemisen, sillä harkittumpi, fanikeskeisempi sisältö näyttää olevan suurin osa salaisesta kastikkeesta.

Viime marraskuussa virallisesti avattu Disney Parkin TikTok-kanava on noussut liikkeelle lähes 2 miljoonalla seuraajalla ja yli 26 miljoonalla «tykkäyksellä». Vaikka ei olekaan mikään salaisuus, että puistoilla on valtava, intohimoinen fanikunta – ja yritysten tekeminen kuluttajien kanssa sosiaalisen median kautta ei ole mitään uutta – täysin henkilökohtaiselle viihteelle omistetun kanavan huima menestys on hieman yllättävää. Mutta näyttää siltä, ​​​​että Disney on murtanut koodin ja syöttänyt fanit «Maan taianomaisimpaan paikkaan» kaukaa. «The Walt Disney Companyn teemapuistojen fanit ovat äärimmäisen intohimoisia, mutta usein yrityksen sosiaalisen median tilien ja tavan välillä, jolla fanit todella kokoontuvat verkossa, on ristiriita», sanoo teemapuistotoimittaja. Carlye Wisel Lifewiren sähköpostihaastattelussa. «Disney Parksin TikTokin rennot, persoonalliset sävyt ja kevyet videot ovat sulkeneet tämän aukon enemmän kuin mikään aiemmin näkemäni.»

Huolellisesti muotoiltu

On selvää, että kanavan videoita toistetaan vähemmän lippujen myyntiin tähtäävinä mainosmainoksina, vaan enemmänkin näppäränä kulissien takana näkevinä välähdyksenä siitä, mitä puistoissa kulloinkin tapahtuu. Wisel pitää tämän herkän tasapainon ja sen huolellisessa valmistuksessa tehdyn työn ansioksi Disneyn menestyksen avaruudessa. «En voi kuvitella, kuinka paljon työtä on vaatinut pandemian aikana ponnistelujen koordinoiminen puistojen välillä eri puolilla maailmaa luodakseen TikTokia, jotka ovat informatiivisia ja mainostavat puistoja, mutta tekevät sen vivahteellisella ja henkilökohtaisella tavalla», hän sanoi. sanoi.

Kuvakaappaus Disney Parksista TikTokissa.

«Se on erittäin aito, ja näiden videoiden tekemisen omistautuminen, ponnistelu ja tasohyppelytieto näkyy aina.» Teemapuistot eivät tietenkään ole ainoa henkilökohtainen kokemus, jonka avulla fanit voivat saada ratkaisunsa digitaalisesti. Myös ravintolat, erityisesti suuret pikaruokaketjut, ovat onnistuneet viihdyttämään asiakkaita erinomaisesti, vaikka he eivät pääsekään ajomatkalle.

Mike Haracz, sisällöntuottaja ja entinen McDonald’sin yritysjohtaja, näkee kasvavan trendin suurena voittona kaikentasoisille ruokailijoille. «Mielestäni se on loistava idea», Haracz sanoi sähköpostihaastattelussa Lifewirelle. «Korkea puoli on se, että kuluttajat voivat nähdä uusia ja jännittäviä ruokalistoja, oppia upeista tarjouksista ja ehkä jopa voittaa hienoja bonuksia. Voit myös oppia lisää yrityksestä, heidän edustajistaan ​​ja/tai heidän sosiaalisen median johtajistaan ​​»yksi meistä.» ..yksi meistä.'»

Maukas sisältö

Haracz, joka listaa sekä Chipotlen että Wendyn ketjuiksi, jotka tällä hetkellä «murskaavat» sitä TikTokissa, jakaa myös Wiselin tunteen, että pelkkä TikTok-kanava ei riitä. «Näen, että monet suuret pelaajat alkavat «soittaa» yhteen, mikä tarkoittaa, että monet tuotemerkit seuraavat Chipotlen ohjekirjaa erityisesti», hän sanoi.

Kuvakaappaus Chittlestä TikTokissa.

Silti Haracz ei näe nykyistä trendiä muotina, jota käytetään pitämään asiakkaat sitoutuneina pandemian aikana, vaan pikemminkin alustana faneille, jotka löytävät edelleen sen salaisen kastikkeen. «Yritysten on nyt välttämätöntä käyttää näitä alustoja yleisönsä sitouttamiseen», hän sanoi. «Sinun on oltava näkyvissä, jotta ihmiset löytävät sinut ja oppivat sinusta lisää. Kukaan ei tule ravintolaasi, jos ei tiedä sen olemassaolosta. Olen innoissani nähdessäni, kuinka myös Twitter Spacesin ja Clubhousen kaltaiset brändit tulevat mukaan. tulevaisuus.» Joten jos elämä estää sinua matkustamasta Space Mountainilla tai antautumasta uusimpaan mausteisten kanavoileippien villitykseen, voit ainakin kääntyä TikTokin puoleen sammuttaaksesi vuoristoratojen, queson ja perunoiden nälän rauhoittuaksesi.

Por Markus