wi fiextender af788a8620e648949915e51f1c47b029 scaled

Wi-Fi-laajentimet voivat mennä rikki, kuten mikä tahansa muu elektroninen laite. Ne kestävät yleensä pitkään eivätkä vaadi paljon huoltoa tai korjauksia, mutta se ei tarkoita, että voit odottaa Wi-Fi-laajentimen kestävän ikuisesti. Sisäiset komponentit kuluvat lopulta ja lakkaavat toimimasta, ja jatkeet vanhenevat uusien teknologioiden ilmaantuessa.

Miksi wifi-laajentimet eivät enää toimi?

Wi-Fi-laajentimet voivat lakata toimimasta monista syistä, mutta lämpö on tärkein syy niiden rikkoutumiseen. Wi-Fi-laajentimet tuottavat lämpöä kuten muutkin elektroniset laitteet, mutta ne luottavat enimmäkseen passiiviseen jäähdytykseen, eikä niissä ole tuulettimia tai mitään muuta lämmön kerääntymisen estämiseksi. Ne ovat myös aina päällä, mikä tarkoittaa, että heillä ei koskaan ole mahdollisuutta jäähtyä. On olemassa useita tapoja, joilla voit estää Wi-Fi-laajentimen epäonnistumisen ennenaikaisesti lämpöongelmien vuoksi. Tärkeintä on sijoittaa jatke paikkaan, jossa sen ympärillä on riittävästi tilaa ilmalle. Harkitse laajennuksen sijoittamista kirjahyllylle hyllyn sijaan, jossa ilmavirtaus on pienempi. Älä myöskään sijoita pidennystä kaappiin tai muuhun suljettuun tilaan. Voit myös pidentää Wi-Fi-laajentimen käyttöikää puhdistamalla sen ajoittain. Tarkista Wi-Fi-laajentimen tuuletusaukot, jos sellaisia ​​on, ja puhalla pöly pois puristettua ilmaa. Wi-Fi-laajentimen purkaminen sisäpuolen puhdistamiseksi ei yleensä ole sen arvoista. Voit silti harkita tätä vaihtoehtoa, jos laitteesi on sammutettu ylikuumenemisen vuoksi. Wi-Fi-laajentimet ovat myös vanhentuneet ajan myötä uusien teknologioiden vuoksi. Se ei ole aina ongelma, koska et ehkä välitä siitä, onko laajennettu verkkosi yhtä nopea tai pystyykö käsittelemään yhtä monta laitetta kuin ensisijainen Wi-Fi-verkkosi, mutta se on yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset vaihtavat laajennuksiaan.

Pitäisikö Wi-Fi-laajentimet vaihtaa?

Jos Wi-Fi-laajentimesi näyttää toimivan hyvin, ei ole syytä vaihtaa sitä ennaltaehkäisevästi. Toisin kuin Wi-Fi-pääreitittimesi, joka on tärkeä osa verkkoinfrastruktuuriasi, laajentimet eivät yleensä ole niin tärkeitä. Jos tilanteesi on erilainen ja luotat laajentimeen Internet-yhteyden tarjoamisessa tärkeille laitteille tai kodin osiin, harkitse sen vaihtamista aika ajoin. Wi-Fi-laajentimen vaihtamiselle ei ole asetettu määräaikaa, ja se voi kestää kymmenen vuotta tai enemmän. Sisäiset komponentit kuitenkin lopulta pilaantuvat. Jos Wi-Fi-laajentimesi suorittaa olennaisen toiminnon, harkitse sen vaihtamista kolmen tai viiden vuoden välein tai jos huomaat suorituskyvyn heikkenevän.

Mistä tiedät, jos Wi-Fi-laajennus menee huonosti?

Wi-Fi-laajentimet eivät yleensä näytä liikaa merkkejä ennen kuin he menevät huonosti. Useimmissa tapauksissa laajennin toimii hyvin yhtenä päivänä, ja seuraavana päivänä se sammuu ja lakkaa toimimasta. Saatat nähdä tai kokea vihjeitä, mutta niin ei aina ole. Tässä on joitain yleisimmistä merkeistä, joista saatat huomata, että Wi-Fi-laajennuksesi ei toimi:

 • Wi-Fi-laajennus on nollattava säännöllisesti: Jos laajentimesi lakkaa toimimasta ja tarvitsee paljon nollauksia, se on merkki siitä, että jokin on vialla. Voit yrittää palauttaa laajennuksen tehdasasetukset, mutta se on ehkä vaihdettava.
 • Sinulla on ongelmia yhteyden muodostamisessa Wi-Fi-laajentimeen: Jos laitteesi muodostavat yhteyden laajentimeesi, mutta eivät pysy yhteydessä, tai jos et muodosta yhteyttä ollenkaan, sinun on ehkä vaihdettava laajennin. Tarkista ensin häiriöt ja vaihda Wi-Fi-kanavan numero tarvittaessa.
 • Internetin nopeus on hidas yhdistettynäHuomautus: Jos laajentimesi on paljon vanhempi kuin reitittimesi, se ei todennäköisesti tue uusinta Wi-Fi-tekniikkaa ja yhteydet ovat hitaampia. Jos yhteytesi nopeus yhtäkkiä hidastuu jonakin päivänä, itse laajentimessa voi olla ongelma.
 • Yhteytesi katkeaa, kun käytät laajennusta: Jos laitteesi voivat muodostaa yhteyden laajentimeen, mutta Internet-yhteys katkeaa, kun jatkat työskentelyä ensisijaisessa Wi-Fi-verkossasi, laajentimessa on todennäköisesti ongelma.
 • Valot ovat sammuneet, vilkkuvat tai ovat väärän värisiä: Ota yhteyttä laajentimen valmistajaan saadaksesi lisätietoja lampuista. Jos ne vilkkuvat tai vaihtavat väriä, se on yleensä merkki ongelmasta.
 • WiFi-laajennus ei käynnisty: Anna laajennuksen jäähtyä ja yritä käynnistää se uudelleen. Voit myös yrittää kytkeä sen toiseen pistorasiaan ja painaa nollauspainiketta, jos siinä on sellainen. Jos se ei vieläkään käynnisty, on todennäköisesti aika vaihtaa.

Kuinka saada WiFi-laajentimesi kestämään pidempään

Jokainen Wi-Fi-laajennus hajoaa lopulta, mutta voit tehdä joitain asioita, jotta ne kestävät pidempään. Koska useimmat viat johtuvat lämmöstä ja ajasta, useimpiin ratkaisuihin kuuluu laajennuksen pitäminen viileänä. Tässä on joitain asioita, joita voit tehdä, jotta jatke kestää pidempään:

 • Aseta jatke hyvin tuuletettuun tilaan: Kun asennat Wi-Fi-laajenninta, älä sijoita sitä suljettuun tilaan, kuten hyllyyn, koteloon tai kaappiin. Kotelo estää Wi-Fi-signaalin ja saa myös laajennuksen käymään paljon kuumemmin, mikä voi lyhentää sen käyttöikää.
 • Käytä ylijännitesuojaa: Jos Wi-Fi-laajentimellesi valitsemassasi paikassa on tilaa ylijännitesuojalle, harkitse sellaisen käyttöä. Virtapiikit voivat tuhota Wi-Fi-laajennuksen, joten ylijännitesuojan kytkeminen voi auttaa.
 • Puhdista jatke säännöllisesti: Pyyhi pölyä laajentimen ulkopuolelta ja puhalla pöly ulos tuuletusaukoista tölkkiilmalla. Ylikuumeneminen johtuu usein pölyn kertymisestä, joten pidä jatke mahdollisimman pölyttömänä.
 • Pidä pidennysosa ajan tasalla: Jos huomaat, että suorituskyky heikkenee ajan myötä, harkitse päivityksen tarkistamista valmistajalta. Voit ehkä asentaa laiteohjelmistopäivityksen nopeuttaaksesi vanhaa Wi-Fi-laajennintasi.

Voivatko Wi-Fi-laajentimet aiheuttaa ongelmia?

Kun Wi-Fi-laajennus katkeaa tai alkaa epäonnistua, huomaat ongelmia Wi-Fi-yhteydessä ja -nopeudessa. Jos laajentimesi käyttää ainutlaatuista SSID-tunnusta, sinulla on yleensä ongelmia yhteyden muodostamisessa siihen. Jos sinulla on mesh-verkkojärjestelmä tai verkkokokoonpano, joka käyttää samaa SSID-tunnusta ja salasanaa pääverkollesi ja laajentimellesi, huomaat hitaita nopeuksia ja ongelmia kotisi alueilla, jotka riippuvat laajentimesta. Wi-Fi-laajentimet voivat myös aiheuttaa ongelmia, vaikka ne toimisivat oikein. Suurin ongelma Wi-Fi-laajennuksissa on, että ne voivat aiheuttaa Wi-Fi-häiriöitä, kun ne toimivat samalla kanavalla kuin ensisijainen verkkosi. Mesh-järjestelmillä ei ole tätä ongelmaa, koska ne luovat olennaisesti yhden Wi-Fi-verkon, joka siirtää laitteet saumattomasti yhdestä laajentimesta toiseen. Tavalliset WiFi-laajentimet voivat kuitenkin aiheuttaa ongelmia WiFi-pääreitittimesi kanssa, jos ne ovat samalla kanavalla tai päällekkäin.

FAQ

 • Kuinka voin asentaa WiFi-laajennuksen?

  Määritä ensin ihanteellinen sijainti; laajennuksen on oltava riittävän lähellä reititintäsi vastaanottaakseen signaalin ja saavuttaakseen alueen, johon haluat laajentaa peittoaluetta. Liitä sitten virtajohto ja yhdistä laajentimeen valmistajan mobiilisovelluksella tai verkkosivustolla. Liitä laite verkkoosi ohjeiden mukaan, aseta uusi järjestelmänvalvojan salasana ja vaihda verkon nimi, jos et halua käyttää samaa SSID:tä kuin reitittimesi.

 • Kuinka monta WiFi-laajenninta voin käyttää?

  Reitittimen ohjekirja kertoo, kuinka monta yhteyttä laite pystyy käsittelemään. Noudata näitä ohjeita rajoittaaksesi määrittämiesi laajenninten määrää. Vaikka voit käyttää useita Wi-Fi-laajennuksia yhden reitittimen kanssa, sinun tulee myös varmistaa, että jokaiselle laajentimelle on määritetty eri Wi-Fi-kanava signaalihäiriöiden välttämiseksi.

Por Markus