718ICn8vZTL. AC SL1000 96fca8262fcc4abeb0b22f69eb5b08b1

Mitä tietää

 • Liitä 4K-televisiosi yhteensopivaan tietokoneeseen HDMI- tai DisplayPort-kaapelilla.
 • Voit optimoida näytön suurentamalla tekstin kokoa, korjaamalla yliskannauksen ja vähentämällä kuvan terävyyttä.
 • Tarkista, onko televisiossasi PC- tai pelitila.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit muuttaa television näytöstä tietokoneen näytön. Voit käyttää 4K-televisiota näyttönä, mutta se riippuu useista tekijöistä.

Saako televisiota käyttää tietokoneen näyttönä?

Joo. Kotitietokoneen ilmestymisestä lähtien ihmiset ovat käyttäneet televisioita näyttöinä. Tietokone- ja TV-näytöt perustuvat samoihin kehittyviin teknologioihin, tyhjiöputkista LCD-tekniikoihin. Nykyään useimmat televisiot tukevat HDMI- tai Wi-Fi-yhteyttä, joten ne voidaan yhdistää tietokoneeseen langattomasti tai HDMI-kaapelilla.

Saako 4K-televisiota käyttää näyttönä?

Kaikki 4K-televisiot tukevat HDMI- tai DisplayPort-liitäntää, joten niin kauan kuin televisiossasi on yhteensopiva portti, voit liittää sen tietokoneeseesi. Vaikka sinulla olisi 4K-televisio, työpöytäsi ei näy Ultra HD:nä, ellei tietokoneessasi ole näytönohjainta, joka tukee 4K-resoluutiota (3 840 x 2 160 pikseliä).

On myös tapoja peilata näyttöä langattomasti tietokoneelta tai mobiililaitteelta. 4K:n hyödyntäminen edellyttää kuitenkin langallista yhteyttä.

Kuinka käytän 4K-televisiota kannettavan tietokoneen näyttönä?

Varmista ensin, että 4K on käytössä molemmissa laitteissa (jos molemmat ovat sopivia, ne on todennäköisesti jo asetettu näyttämään 4K-laatua). Liitä sitten HDMI- tai DisplayPort-kaapelin toinen pää televisioon ja toinen pää tietokoneeseen. Kun sinulla on kuva, saatat joutua muuttamaan joitain asetuksia näytön optimoimiseksi. Teksti voi esimerkiksi näyttää kaukaa katsottuna erittäin pieneltä korkearesoluutioisilla näytöillä, joten saatat joutua säätämään oletusfonttikokoa tietokoneessa. Monet ohjelmat, mukaan lukien verkkoselaimet, mahdollistavat myös tekstin suurentamisen. Yleinen ratkaistava ongelma on yliskannaus tai se, että osa tietokoneen näytöstä on näyttöalueen ulkopuolella. Yliskannauksen korjaamiseksi Windows 10:ssä saatat joutua säätämään television ja tietokoneen kuvasuhdeasetuksia. Vaikka se saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, television terävyyden pienentäminen voi tehdä kuvasta selkeämmän. Kun olet siinä, voit poistaa käytöstä kaikki muut ominaisuudet, joiden tarkoituksena on parantaa yksityiskohtia. Jos olet pelaaja, toinen kriittinen tekijä on syöttöviive tai aika, joka kuluu tietokoneen näytön näyttämiseen. Sekunnin murto-osalla voi olla suuri ero, joten varmista, että televisiossasi on PC- tai pelitila viiveen minimoimiseksi.

Tietokoneessasi saattaa olla asetus, joka optimoi television näytön lähdön.

FAQ

 • Kuinka puhdistan 4K-televisioni näytön?

  Kun haluat puhdistaa taulutelevision, katkaise virta ja pyyhi näyttö kuivalla, pehmeällä liinalla. Kostuta liina tarvittaessa tislatulla vedellä tai yhtä suurella osalla tislattua vettä ja valkoviinietikkaa.

 • Mikä on hyvä virkistystaajuus 4K-televisiossa?

  60 Hz:n virkistystaajuus riittää elokuvien ja television katseluun, sillä suurin osa 4K-sisällöstä tallennetaan 60 FPS:n nopeudella. Jotta nykyaikaisista videopelikonsoleista saisi kaiken irti, suositellaan kuitenkin 120 Hz:n virkistystaajuutta.

 • Mitä minun pitää nähdä 4K-resoluutiolla 4K-televisiossa?

  Sen lisäksi, että katsomasi sisällön on täytettävä 4K:n laitteistovaatimukset, sen on myös tuettava 4K-laatua. Jotkut laitteet tukevat 4K-parannusskaalausta, joka päivittää vakiotarkkuuden videon 4K-laatuiseksi.

 • Mitä eroa on HDR:n ja 4K:n välillä?

  4K ja HDR eivät ole kilpailevia standardeja. 4K viittaa näytön resoluutioon, kun taas HDR (High Dynamic Range) tarkoittaa kontrastia tai värialuetta kuvan vaaleimpien ja tummimpien sävyjen välillä.

Por Markus