In carGPSdevice 2f7c91959f6a4ce3abadcd37b8cb684e

Kun lentäjät ovat koulutettuja, heille usein sanotaan «ensin lennät, sitten navigoit.» Se on hyvä neuvo lentää ja auton ajamiseen (korvaa vain ajaminen ilmailulla lauseessa). Se on toistamisen arvoinen muistutus itsellesi, jos huomaat häiriintyväsi ratin takana. Ensimmäinen ja tärkein tehtäväsi on pysyä tietoisena ympäristöstäsi ja pitää ajoneuvosi siellä, missä se kuuluu. Auton sisäinen GPS on mahdollinen häiriötekijä, ja «hajamielinen ajaminen», kuten turvallisuusasiantuntijat sitä kutsuvat, on yleinen onnettomuuksien syy. Jos käytät auton GPS-laitetta viisaasti ja noudatat joitain perussääntöjä, olet kaiken kaikkiaan paljon turvallisempi kuljettaja.

Syitä, miksi olet turvallisempi GPS:n avulla

  1. Tiedät minne olet menossa. Eksyminen ja/tai huomion hajaantuminen yrittäessäsi nähdä katukylttejä ja saada suuntasi on tärkeä ja vaarallinen häiriötekijä. Eksyt harvoin käyttäessäsi GPS:ää, ja vaikka jätät käännöksen ohi, GPS laskee reitin automaattisesti uudelleen ja ohjaa sinut minne tarvitset ilman stressiä ja häiriötekijöitä.
  2. Sinun ei tarvitse käsitellä kortteja. Karttojen käsittely ja lukeminen ajon aikana on saavutus, jota olemme kaikki yrittäneet, mutta se on merkittävä häiriötekijä. Vaikka matkustaja lukisi karttaa ja osoitti tietä (eihän tämä aina mene sujuvasti, eihän?), GPS:n kanssa on parempi.
  3. GPS parantaa ajoturvallisuutta yöllä. Ei usein keskusteltu, mutta mielestämme yksi auton GPS:n parhaista ominaisuuksista on se, että se antaa sinulle paremman tietietoisuuden yöllä ja huonossa näkyvuudessa. Yöllä ja erityisesti yöajon aikana huonolla säällä GPS ilmoittaa sinulle tulevasta mutkista, rampista jne. kauan ennen kuin näet sen. Pimeillä takateillä GPS-kartta antaa esimakua siitä, mitä odottaa.
  4. Tiedät millä kaistalla olla. Yksi tuntemattomilla ja vilkkailla monikaistaisilla teillä ajamisen haasteista on tietää, minkä kaistan tarvitset tulevaa poistumista varten. Hyvä tekstistä puheeksi GPS kertoo oikean kaistan hyvissä ajoin.
  5. turvaominaisuudet, kuten handsfree-puhelut, erityiset auttaa painikkeet, jotka näyttävät lähimmän poliisin, sairaalan, autotallin ja paljon muuta.

Vältettävät asiat

  1. Ole erityisen varovainen, jotta GPS ei häiritse sinua, jos olet aloittelija. Tämä upea uusi kosketusnäyttö, kaikki nuo valikkovaihtoehdot – älä anna niiden viedä katseesi ja huomiosi pois tieltä. Aloittelijat katsovat näyttöä paljon enemmän kuin heidän pitäisi. Kiinnitä erityistä huomiota alla oleviin vinkkeihin, kun opit käyttämään GPS-laitetta.
  2. Älä ohjelmoi GPS:ää ajon aikana. Et törmää tähän sääntöön turhaan kaikissa GPS-turvakäsikirjoissa ja aloitusnäytön teksteissä. Syötä määränpääsi ennen lähtöä. Jos haluat peruuttaa tai muuttaa määränpäätä, pysähdy turvalliselle alueelle ja pysähdy tai odota kunnes pysähdyt liikennevaloihin ja ohjelmoi uudelleen. Joissakin auton GPS-navigaattoreissa on valinnaisia ​​asetuksia, jotka estävät osoitteiden syöttämisen ajoneuvon ollessa liikkeessä.

Lisää vinkkejä

  1. Opi luottamaan äänikehotuksiin. Luota pääasiassa äänikehotuksiin ja katso ajoittain karttaa (kuten nopeusmittaria tai muuta laitetta) vahvistaaksesi tai esikatsellaksesi käännöksiä.
  2. Asenna GPS etäälle tärkeistä näkökentistä. GPS on yleensä helppo sijoittaa matalalle ja lähelle kojelautaa ja poissa päänäkymistä.

Muista lentää (tai ajaa) ensin ja sitten navigoida toisena prioriteettina. On sinun tehtäväsi käyttää GPS-laitetta tavalla, joka edistää turvallista ajoa, ei heikennä sitä.

Por Markus