screen innovations black diamond xxx 57acb7ae3df78cf459d4569a

Toisin kuin televisiossa, jossa näyttö on jo sisäänrakennettu, videoprojektoria ostaessasi sinun on ostettava myös erillinen näyttö, jotta voit nähdä kuvat. Laadukas TV-projektorin näyttö voi todella herättää kotiteatterikokemuksesi henkiin, mutta sinun on tiedettävä, mitä etsiä. Parhaiten toimiva näyttö riippuu seuraavista:

 • Huone
 • projektori
 • Näytön etäisyys
 • Istuma-asento
 • Näytön koko.
 • Näytön kuvasuhde
 • Näyttötyypit
 • Näytön materiaali

Huone

Ennen kuin ostat videoprojektorin ja valkokankaan, katso huolellisesti huone, johon aiot sijoittaa ne. Varmista, että tilaa on tarpeeksi suuri projisoidaksesi suuren kuvan seinälle, johon haluat sijoittaa näytön. Tarkista, onko ympäristön valonlähteitä, kuten ikkunoita, lasiovia tai muita tekijöitä, jotka voivat estää huoneen olevan tarpeeksi pimeä hyvän videoheijastuskokemuksen saamiseksi.

projektori

Vaikka resoluutio, liitettävyys ja linssin paikannustyökalut ovat tärkeitä videoprojektoreissa, ne tarvitsevat myös riittävästi valkoista ja värillistä valoa heijastaakseen kirkkaan kuvan näytölle. Ilman riittävää valotehoa kuva näyttää mutaiselta ja pehmeältä jopa pimeässä huoneessa. Tarkista ANSI Lumens -luokituksen avulla, tuottaako projektori tarpeeksi valoa kirkkaiden kuvien tuottamiseen. Tämä osoittaa, kuinka paljon valoa projektori voi lähettää. Projektorissa, jonka valoteho on 1 000 ANSI lumenia tai enemmän, on riittävä kirkkaus kotiteatterikäyttöön.

Epson Powerlite -kotiteatteri 5040UB LCD-projektori

Projisointi/näytön etäisyys, istuinpaikka ja näytön koko

Projektorin käyttämän linssin tyyppi sekä projektorin ja valkokankaan välinen etäisyys määräävät, kuinka suuri kuva voidaan heijastaa valkokankaalle. Tämä auttaa katsojaa määrittämään optimaalisen istuma-asennon suhteessa näyttöön. Projektori määrittää valkokankaan kuvan koon tietyltä etäisyydeltä Heittosuhde:. Jotkut projektorit vaativat suuren etäisyyden, kun taas toiset voidaan sijoittaa hyvin lähelle valkokangasta (lyhytheitto). Projektorin käyttöohjeet sisältävät erityisiä kaavioita ja kaavioita, jotka osoittavat, minkä kuvamuodon projektori pystyy tuottamaan tietyllä etäisyydellä näytöstä. Jotkut valmistajat tarjoavat samat tiedot myös verkkosivuillaan (esimerkiksi Panasonic), joihin voit tutustua ennen videoprojektorin ostamista. On myös muita sivustoja, jotka tarjoavat nämä tiedot:

 • Videoprojektorin ominaisuudet
 • Katso Etäisyyslaskuri

Elite Screens OMS120H2 Yard Master 2 ulkoprojektio

Näytön kuvasuhde: 4×3 tai 16×9

Laajakuvasisältölähteiden ja näyttöteknologioiden, kuten DVD:n, HD/Ultra HD TV:n ja Blu-ray/Ultra HD Blu-ray -levyn, suosion vuoksi myös videoprojektionäytöt heijastavat tätä trendiä 16×9-kuvasuhteella. Tämä näyttörakenne sopii laajakuva-ohjelmoinnin näyttämiseen koko tai suurimmalla osalla todellisesta näyttöalueesta, kun taas 4×3-muotoilu johtaa suurempaan käyttämättömään näyttöalueeseen laajakuva-ohjelmointia katseltaessa. 4×3-muotoilu mahdollistaa kuitenkin paljon suuremman 4×3-kuvan projisoinnin, joka täyttäisi koko näytön alueen. Jotkut näytöt ovat saatavilla erittäin laajalla 2,35:1-kuvasuhteella, ja jotkin mukautettuun käyttöön suunnitellut näytöt voidaan «suojata» näyttämään 4×3-, 16×9- tai 2,35:1-kuvasuhdetta. Useimmat kotiteatteri- tai kotiteatteriprojektorit heijastavat vakiokuvan kuvasuhteella 16×9. Ne voidaan kuitenkin konfiguroida 4×3-näytölle, ja joissain tapauksissa ne voidaan konfiguroida myös leveämmälle 2,35:1-kuvasuhteelle.

Etu- tai takaprojektio

Useimmat videoprojektorit voidaan määrittää projisoimaan kuva ruudun edestä tai takaa, ja ne voidaan asentaa pöydälle tai kattoon. Etuprojektio on yleisin ja helpoin asentaa. Jos haluat tai haluat sijoittaa projektorin lähelle valkokangasta tai haluat projisoida kuvan valkokankaalle takaapäin, on suositeltavaa hankkia lyhyt projektori, josta on keskusteltu aiemmin.

Esimerkki videoprojektorin sijoitusvaihtoehdoista

Erityyppisiä näyttöjä on erityyppisten asennustarpeiden mukaan.

Pysyvät näytöt

Jos aiot rakentaa huoneen tai käyttää sitä erillisenä kotiteatteritilana, sinulla on mahdollisuus asentaa näyttö seinälle pysyvästi. Tällaista näyttöä kutsutaan yleensä «kiinteäksi kehykseksi», koska varsinainen näytön pinnan materiaali on sijoitettu massiivipuu-, metalli- tai muovikehykseen siten, että se on aina näkyvissä eikä sitä voida rullata rullalle. Tämän tyyppisessä näytön asennuksessa on yleistä asentaa myös verhot näytön eteen piilottamaan ja suojaamaan näytön pintaa, kun sitä ei käytetä. Tämän tyyppinen näytön asennus on myös kallein.

Screen Innovations Fixed One -projektioruutu

Jatkettavat näytöt

Taitettava näyttö voidaan asentaa puolipysyvästi seinälle ja se voidaan vetää alas käytön aikana ja sitten nostaa suojakoteloon, kun se ei ole käytössä. Tällä tavalla seinällä voi olla muita esineitä, kuten maalauksia tai muita koristeita, kun et katso videoprojektoria. Kun näyttö on käytössä, se vain peittää kiinteät seinäkoristeet. Joillakin taitettavilla näytöillä suojakotelo voidaan asentaa kattoon sen sijaan, että se kiinnittäisi sen ulkopuolelle. Jotkut alasvetonäytöt ovat moottoroituja.

Screen Innovations Solo moottoroitu näyttö

Kannettavat näytöt

Halvin vaihtoehto on täysin kannettava näyttö. Kannettavan valkokankaan yksi etu on, että voit sijoittaa sen eri huoneisiin tai jopa ulos, jos projektorisi on myös kannettava. Haittapuoli on, että sinun on säädettävä näyttöä ja projektoria enemmän joka kerta, kun asennat sen. Kannettavat näytöt voidaan toimittaa ylös-, alas- tai ulosvedettävänä kokoonpanona.

Epson Accolade Duet ELPSC80 -projektioruutu

Näytön materiaali ja vahvistus

Videoprojektionäytöt on tehty heijastamaan mahdollisimman paljon valoa selkeän kuvan tuottamiseksi tietyssä ympäristössä. Tämän saavuttamiseksi näytöt valmistetaan eri materiaaleista. Käytettävän näyttömateriaalin tyyppi määrittää näytön vahvistuksen, ympäristön valon vaimennuksen (ALR) ja näytön katselukulman ominaisuudet. Toinen käytössä oleva projektorin tyyppi on Screen Innovationsin Black Diamond. Tämän tyyppisessä näytössä on itse asiassa musta pinta (vastaavasti televisioiden mustille näytöille – materiaali on kuitenkin erilainen). Vaikka tämä saattaa tuntua ristiriitaiselta projektionäytölle, käytetyt materiaalit todella mahdollistavat projisoitujen kuvien katselun kirkkaasti valaistussa huoneessa. Lisätietoja näytön innovaatioista saat viralliselta Black Diamond -tuotesivulta. Toinen huomioitava asia on, että jos aiot sijoittaa kaiuttimet näytön taakse (seinään tai vapaasti seisoviin näyttö eteen), varmista, että näyttösi on akustisesti läpinäkyvä. Toisin kuin useimmat näytöt, akustisesti läpinäkyvä näyttö käyttää «kangasta», joka on kudottu tai rei’itetty siten, että ääni kulkee pienten reikien läpi. Tämä tekee äänestä selkeämmäksi, mutta yleiskuvan laatu voi heiketä hieman, ja osa projektorin valosta vuotaa pidikkeiden läpi eikä heijastu takaisin katseluun. Projektorinäytön valmistajilla on omat tavaramerkkinsä kankaissaan käyttämilleen materiaaleille. Kun ostat näyttöä, kiinnitä huomiota siihen, kuinka valmistaja ilmoittaa, mikä näyttömateriaali toimii parhaiten huoneympäristöösi.

Käytä seinääsi näyttönä

Vaikka oikein sovitettu näyttö tarjoaa parhaan kuvankatselukokemuksen videoprojektorille, jotkin nykypäivän kirkkaammat projektorit (projektorit, jotka pystyvät tuottamaan 2000 lumenia tai enemmän valoa) antavat mahdollisuuden heijastaa kuvia tyhjälle valkoiselle seinälle tai peittää seinäpinta erikoismaalilla, joka on suunniteltu tarjoamaan oikean määrän valon heijastusta. Esimerkkejä näytön maalista ovat:

 • Screen Goo
 • Maalaa näytölle
 • Digital Image Ultra White High Definition Screen Paint

Outdoor Screen Huomioitavaa

Ulko- tai takapihakotiteatteri on suosittu tapa käyttää videoprojektoria ja valkokangasta. On kuitenkin muita asioita, jotka on pidettävä mielessä. Koska nämä näyttöasennukset ovat väliaikaisia ​​tai kausiluonteisia, voit käyttää jotain niinkin yksinkertaista kuin valkoista levyä, ulkoseinää tai kannettavaa näyttöä, mutta on olemassa vaihtoehtoja, jotka tarjoavat parempaa laatua, kuten puhallettava näyttö tai sellainen, joka voidaan kehystää jalustalla. ja/tai ankkurilangat/piikit, jotka voidaan koota ja purkaa nopeasti. Mikä tärkeintä, näyttökokoonpano on tukeva ja näytön materiaali on helppo huoltaa.

Open Air Cinema Home -sarjan puhallettava näyttö

Se tulee alas

Yllä olevat tiedot kattavat sen, mitä sinun on tiedettävä ennen videoprojektorin ostamista useimpiin videoprojektorin asennustarpeisiin. Kuitenkin, ellet aio tehdä kannettavaa tai ei-pysyvää asennusta, on suositeltavaa, että otat yhteyttä myös kotiteatteriliikkeeseen/asentajaan, joka voi tulla arvioimaan huoneesi ympäristöä kootakseen parhaan mahdollisen projektori/näyttö-yhdistelmän. katselukokemus itsellesi ja muille katsojille.

Por Markus