projectorastv b0c2c26d6d1d4cae95c51ffdae5f129b

Mitä tietää

 • Voit käyttää mitä tahansa projektoria televisiona, mutta saatat tarvita lisälaitteita.
 • Jos projektorissasi on sisäänrakennettuja sovelluksia, voit ehkä käyttää sitä televisiona heti.
 • Voit myös liittää projektoriisi suoratoistolaitteen, kaapelisovittimen tai TV-virittimen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka projektoria käytetään televisiona. Projektorisi ominaisuuksista riippuen saatat tarvita lisälaitteita tai sovittimia käyttääksesi sitä televisiona.

Voitko käyttää projektoria televisiona?

Vaikka projektori voi helposti korvata television useimmissa toiminnoissa, ne eivät ole täysin vaihdettavissa keskenään. Suurin ero on, että televisioissa on sisäänrakennetut TV-virittimet, joiden avulla ne voivat vastaanottaa lähetyksiä langattomasti. Joten vaikka voit helposti käyttää projektoria television sijaan videopelien pelaamiseen, elokuvien ja ohjelmien suoratoistoon ja muihin toimintoihin, TV-lähetyksen katsominen vaatii lisälaitteita. Tässä on vaihtoehtoja projektorin käyttämiseen televisiona:

 • Kaapelilaatikko: Jos sinulla on kaapelisovitin, voit liittää sen projektoriisi HDMI:n kautta ja käyttää projektoria samalla tavalla kuin perinteistä televisiota.
 • suoratoistolaite: Jos sinulla on suoratoistolaite, kuten Roku tai Fire Stick, voit liittää sen projektoriisi HDMI:n kautta ja katsoa sitten televisiota sovelluksella, kuten YouTube TV tai fuboTV, jonka avulla voit suoratoistaa televisiota.
 • Alkuperäiset sovellukset: Jotkut projektorit on rakennettu Android TV:n kaltaisille alustoille, ja niissä on natiivisovelluksia. Jos sinulla on tällainen projektori, voit ehkä käyttää television suoratoistosovellusta suoraan projektorissa ilman erillistä suoratoistolaitetta.
 • kaukosäädin: Nämä laitteet jäljittelevät puuttuvia toimintoja, jotka löytyvät televisioista, mutta puuttuvat yleensä projektoreista. Ne toimivat siten, että liität antennin virittimeen, liität virittimen projektoriisi ja katsot sitten paikallisia televisiokanavia aivan kuten televisiota.

Projektorin käyttö televisiona

Ennen kuin voit käyttää projektoria televisiona, sinun on mietittävä, mitä menetelmää käytät. Jos sinulla on kaapelitelevisiotilaus, kaapeliboksi on paras tapa, koska sen avulla pääset käyttämään jo maksamaasi palvelua. Jos valitset suoratoistolaitteen, sinun on ostettava sellainen ja maksettava sitten television suoratoistopalvelun tilaus. Jos projektorisi tukee alkuperäisiä sovelluksia, sinun tarvitsee vain maksaa valitsemasi sovelluksen tilaus. Jos haluat katsella paikallisia kanavia, TV-viritin ja sopiva antenni ovat paras valinta. Kun olet päättänyt, mitä menetelmää käytät, olet valmis asettamaan projektorin käytettäväksi televisiona:

 1. Aseta projektori normaalisti. Tarvitset ilmaisen HDMI-tulon, joten saatat joutua irrottamaan syöttölaitteen, kuten Blu-ray- tai DVD-soittimen, jos projektorissasi ei ole tarpeeksi tuloja.

 2. Liitä HDMI-kaapeli projektorin tuloon.

 3. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää kaapeliboksiin, suoratoistolaitteeseen tai TV-virittimeen.

 4. Liitä projektori soundbariin, kaiuttimiin tai kotiteatterijärjestelmään.

 5. Jos käytät kaapelisovitinta tai TV-viritintä, saatat joutua odottamaan jonkin aikaa, ennen kuin laite vastaanottaa ohjelmointitiedot kaapeliyhtiöltä tai etsii saatavilla olevia radio-kanavia.

 6. Jos käytät suoratoistolaitetta tai natiivisovellusta, lataa ja asenna television suoratoistosovellus.

 7. Olet valmis aloittamaan television katselun projektorillasi.

Onko oikein käyttää projektoria joka päivä television katseluun?

Projektoria on täysin turvallista käyttää televisiona millä tahansa yllä kuvatuista menetelmistä. Olet ehkä ostanut projektorin saadaksesi elokuvaelämyksen kotona, mutta huomaat, että se toimii yhtä hyvin jokapäiväisessä television katselussa uutisten katselusta suosikkikomiteoiden seuraamiseen. Ainoa mahdollinen ongelma projektorin käytössä jokapäiväisessä television katselussa on, että meillä on tapana olla vuorovaikutuksessa television kanssa eri tavalla kuin projektorilla katsottujen elokuvien kanssa. Monet ihmiset esimerkiksi kytkevät television päälle taustamelun vuoksi, ja jotkut jopa jättävät sen päälle koko päiväksi. Jos projektorisi käyttää lamppua, jonka käyttöikä on suhteellisen lyhyt, sinun tulee ottaa tämä huomioon, kun käytät projektoria televisiona. Voit esimerkiksi polttaa nopeasti 2 000 tunnin projektorin lampun alle vuodessa, jos jätät sen palamaan pitkiä aikoja joka päivä. Jos projektorissasi on pitkäikäinen LED-lamppu, joka on suunniteltu kestämään kymmeniä tuhansia käyttötunteja, sitä on paljon helpompi käyttää kuten mitä tahansa muuta televisiota ilman, että sinun tarvitsee huolehtia lampun vaihtamisesta vuosittain. Suosittelemme silti, että sammutat kaikki projektorit, joita et käytä aktiivisesti.

FAQ

 • Kuinka käytät projektoria televisiona ulkona?

  Peitä alue, jolle projisoit; haluat pitää alueen melko pimeänä parhaan mahdollisen katselun saavuttamiseksi. Aseta projektori myös telineelle 5-6 metrin päähän valkokankaasta.

 • Kuinka puhdistat projektorin?

  Käytä pehmeää, mieluiten mikrokuituliinaa, lämmintä vettä ja hankaa projektoria varovasti. Käytä isopropyylialkoholia kaikkeen paitsi linssiin huuhteleksesi pois lian, mutta pidä linssi lämpimällä vedellä.

Por Markus