twingirlsfighting 5695aa423df78cafda8ec565

Kun olet käynnistänyt paikalliseen verkkoon yhdistetyn Microsoft Windows -tietokoneen, saatat nähdä jonkin seuraavista virhesanomista: «Verkossa on kaksoisnimi» tai «Verkossa on kaksoisnimi (Järjestelmävirhe 52)». Nämä virheet estävät Windows-tietokonetta muodostamasta yhteyttä verkkoon. Laite käynnistyy ja toimii vain offline-tilassa (irrotettu yhteys). Nämä virheet löytyvät vain verkoista, joissa on Windows XP -tietokoneet tai Windows Server 2003.

Miksi päällekkäisiä nimiongelmia ilmenee Windowsissa

Windows-asiakkaat näyttävät «Verkossa on kaksoisnimi», kun havaitaan kaksi laitetta, joilla on sama verkkonimi. Tämä virhe voidaan laukaista useilla tavoilla:

  • Kaksi Windows-tietokonetta käyttävät samaa yleisnimeä.
  • Paikallinen verkko on määritetty käyttämään Windows-työryhmää, ja työryhmälle valittu nimi on sama kuin verkon toisen laitteen, kuten kodin laajakaistareitittimen, nimi.
  • Verkossa oleva Windows-palvelin on määritetty kahdella eri verkkonimellä.

Tietokone, jossa nämä virheet raportoidaan, ei välttämättä ole yksi kopioiduista laitteista. Microsoft Windows XP- ja Windows Server 2003 -käyttöjärjestelmät käyttävät NetBIOS- ja Windows Internet Naming Service -järjestelmää ylläpitämään jaettua verkkonimien tietokantaa. Mikä tahansa tai mikä tahansa verkossa oleva NetBIOS-laite voi raportoida samoista virheistä. Ajattele sitä naapurivartijana, jossa laitteet huomaavat ongelman kadulla. Windowsin virheilmoitukset eivät kerro tarkalleen, mitkä naapurilaitteet kokevat nimikiistan.

Päällekkäisen nimen korjaaminen on virheitä

Voit ratkaista nämä virheet Windows-verkossa seuraavasti:

  1. Jos verkko käyttää Windows-työryhmää, varmista, että työryhmän nimi on eri kuin reitittimien tai langattomien tukiasemien nimi (SSID).

  2. Selvitä, millä kahdella Windows-laitteella on sama nimi. Tarkista jokaisen tietokoneen nimi Ohjauspaneelista.

  3. Nimeä Ohjauspaneelissa yksi loukkaavista tietokoneista uudelleen nimeksi, jota muut paikalliset tietokoneet eivät käytä. Nimen on myös oltava eri kuin Windows-työryhmän nimi. Käynnistä sitten laite uudelleen.

  4. Kaikissa laitteissa, joissa virhe jatkuu, sinun on päivitettävä tietokoneen WINS-tietokanta poistaaksesi kaikki viittaukset vanhaan nimeen.

  5. Kuten järjestelmävirhe 52 -viesti tulee näkyviin, päivitä Windows-palvelimen kokoonpano niin, että se käyttää vain yhtä verkkonimeä.

  6. Päivitä kaikki vanhat Windows XP -laitteet uudempaan Windows-versioon.

Por Markus