how to check free hard drive space in windows 2619187 cf4dcd95171c4b8b9fc07ea70a7769e2

Mitä tietää

 • Aseman vapaan tilan tarkistaminen on hyödyllistä, jos epäilet sen olevan täynnä tai jos saat satunnaisia ​​virheilmoituksia.
 • Avata Tämä tietokone, Tietokonetai Tietokoneeni (käyttöjärjestelmästäsi riippuen), napsauta asemaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
 • Noudata samoja vaiheita kiintolevyille, verkkoasemille ja ulkoisille asemille, kuten flash-asemille.

Et voi lisätä asioita asemaan ikuisesti, oli kyseessä sitten pääkiintolevy, taskussa oleva pieni flash-asema tai jättimäinen ulkoinen kiintolevy työpöydälläsi. Jopa kiistattomasti jättimäisellä 16 Tt:n kiintolevyllä on raja: 16 Tt! Niin hullulta kuin se kuulostaakin, se voi myös täyttyä. Totta kai se kestää kaksi miljoonaa korkealaatuisia still-kuvia, mutta «vain» noin 150 kokopituista 4K-elokuvaa.

Suorituskyky kärsii täydestä kiintolevystä

Joka tapauksessa ymmärrät pointin: saatat joutua tarkistamaan aseman vapaan tilan aika ajoin, varsinkin jos se alkaa hidastua tai alkaa käyttäytyä oudosti, mikä on usein ei niin ilmeistä seurausta liian monista asioista. levyä. yksi paikka. Valitettavasti etenkään Windows-käyttöjärjestelmissä et saa ystävällistä «Hei, kovalevysi on melkein täynnä!» Varoitus. Sen sijaan saat outoa käyttäytymistä, salaperäisiä virheilmoituksia tai vakavia ongelmia, kuten Blue Screen of Death (BSOD).

Kuinka tarkistaa vapaa kiintolevytila ​​Windowsissa

Onneksi on erittäin helppoa tarkistaa, kuinka paljon vapaata tilaa sinulla on jollakin asemallasi, ja se kestää vain minuutin tai kaksi.

Nämä vaiheet toimivat Windows 11-, Windows 10-, Windows 8-, Windows 7-, Windows Vista- ja Windows XP -käyttöjärjestelmissä.

 1. Valitse Windows 11:ssä tai Windows 10:ssä Käynnistä-painike ja sen jälkeen tutkimusmatkailija (pieni kansion kuvake). Jos et näe sitä, katso alla Kaikki sovellukset tai Windows-järjestelmä kansio tai tyyppi tiedostoselaimen hakukentässä. Etsi Windows 8:ssa tai Windows 10:ssä tämä pc ja valitse sitten Tämä tietokone. Valitse Windows 7:ssä tai Windows Vistassa Käynnistä-painike ja sen jälkeen Tietokone. Siirry Windows XP:ssä kohtaan Aloittaa ja sitten Tietokoneeni. Selvitä, mikä Windows-versio sinulla on, jos et ole varma.

 2. Tarkista Resurssienhallinnan tai Windowsin Resurssienhallinnan vasemmalla puolella (Windows-versiosi mukaan). Tämä tietokone, Tietokonetai Tietokoneeni on valittuna (jälleen Windows-versiosi perusteella).

  Tämä tietokone on korostettuna Windows 10 -ikkunan vasemmassa ruudussa

  Windows 10 Tämä tietokone.
  Jos et näe mitään tämän näytön vasemmalla puolella, avaa se Näkemys valikko ja vaihda Navigointipaneeli. Siirry vanhemmissa Windowsin versioissa osoitteeseen Järjestellä > Layout > Navigointipaneeli (7 ja Vista), tai Näkemys > Explorer-palkki > kansiot (XP).

 3. Etsi oikealta puolelta asema, jolla haluat tietää, kuinka paljon vapaata tilaa on jäljellä.

  Windows C: asema, jossa on vapaata tilaa File Explorerissa

  Windows 11/10/8:ssa kaikki tallennuslaitteet on lueteltu kohdassa Laitteet ja asemat Pinta. Windows 7/Vista/XP:ssä Kiintolevyt ja Laitteet, joissa on irrotettava tallennustila luetellaan erikseen.

 4. Uudemmissa Windowsin versioissa suoraan levyluettelon alapuolelta näet, kuinka paljon vapaata tilaa sillä on jäljellä, sekä levyn kokonaiskoon seuraavassa muodossa:

  Local Disk (C:)
  [storage space indicator]
  535 GB free of 931 GB

  Jos tämä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää, olet valmis! Asemasi kapasiteetista on kuitenkin haudattu hieman enemmän tietoa:

 5. Jos haluat nähdä lisää, napsauta hiiren kakkospainikkeella tai napauta pitkään asemaa, johon haluat lisätietoja tallennustilasta, ja valitse sitten Ominaisuudet.

  Ominaisuudet hiiren kakkospainikkeella valikkokohta Windows 10:ssä

 6. Vuonna Kenraali -välilehti, näet kaikki tärkeät tiedot tarkastelemastasi tallennuslaitteesta sekä tavuina että pyöristetyinä gigatavuina.

  • Käytetty tila on kaikkien tämän laitteen tietojen summa.
  • Vapaa tila on ero laitteen kokonaismuotoillussa kapasiteetissa ja kaikkien siihen tallennettujen tietojen summassa. Tämä numero ilmaisee, kuinka paljon ylimääräistä tallennustilaa voit täyttää.
  • Kapasiteetti on levyn alustettu kokonaiskapasiteetti.
  • Mukana on myös ympyräkaavio, joka näyttää käytetyn aseman vapaan tilan suhteen. Tästä on hyötyä havainnollistaessa, kuinka paljon tilaa käytät tällä kiintolevyllä tai muulla laitteella.

  Windows C: Levyn ominaisuudet -ikkuna, joka näyttää vapaata tilaa tavuina ja gigatavuina

Sinun pitäisi nyt tietää tarkalleen, kuinka paljon kiintolevytilaa tietokoneessasi on käytettävissä. Jos tallennustila on loppumassa, poista tarpeettomat tiedostot tai siirrä ne toiselle kiintolevylle, jossa on enemmän vapaata tilaa.

Kuinka tarkistaa vapaa kiintolevytila ​​komentokehotteen avulla

Toinen tapa tarkistaa vapaa tila on komentokehote. Tuloksia ei ole niin helppo lukea, koska arvot näytetään tavuina gigatavujen sijaan, mutta se on silti mahdollista tällä komennolla:

wmic logicaldisk get size,freespace,caption

wmic vapaa tila -komento johtaa komentokehotteeseen

Kuinka paljon vapaata tilaa tarvitset?

Microsoft on perinteisesti suositellut, että jätät vähintään 100 Mt vapaata tilaa jokaiseen asemaan, johon Windows on asennettu ongelmien välttämiseksi. Koska olemme kuitenkin nähneet ongelmia yli 100 Mt:n tasolla, olemme aina suosittaneet 10 prosenttia vapaata tilaa.

Laske 10 prosenttia vapaata tilaa Windows-tietokoneessa

Laskeaksesi 10 prosenttia vapaata tilaa, ota vain numero sen vieressä Kapasiteetti vaiheesta 6 ja siirrä pilkkua yhden välilyönnin vasemmalle. Jos esimerkiksi katselemasi kiintolevyn kokonaiskapasiteetti on 250,0 Gt, desimaalipilkun siirtäminen yhden välilyönnin verran vasemmalle tekee asemasta 25,0 Gt, mikä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi pudottaa kyseisen laitteen vapaata tilaa.

Tutki tallennustilaa vieviä tiedostotyyppejä

Windows 11:ssä ja 10:ssä voit löytää paljon enemmän tietoa tiedostotyypeistä, jotka kuluttavat asemasi kapasiteettia asetukset > Järjestelmä > Varastointi. Valitse vain kiinnostava asema, ja Windows analysoi sen ja jakaa sen luokkiin, kuten Järjestelmä varattu, Väliaikaiset tiedostot, Sovellukset ja ominaisuudet, Kuvia, ja enemmän. On myös useita vapaan levytilan analysointityökaluja, jotka osoittavat, mitkä tiedostot ja kansiot vievät eniten tilaa. Valitse missä tahansa Windows-versiossa Levyn puhdistus aseman ominaisuuksista (vaihe 6 yllä) käynnistää Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelman, yhden luukun tiedostojen poistamiseen, joita Windows ei enää tarvitse.

FAQ

 • Kuinka voin vapauttaa tilaa kiintolevyltäni?

  Puhdista tarpeettomat tiedostot ja sovellukset poistamalla lataukset, joita et enää tarvitse Ladata kansio. Toinen vaihtoehto on etsiä %temp% ja poista näkyviin tulevat väliaikaiset tiedostot. Tai jos sinun on vapautettava paljon tilaa, kiintolevyn pyyhkiminen toimii, mutta tämä on äärimmäisempi lähestymistapa.

 • Kuinka paljon kiintolevytilaa tarvitaan Windows 8.1:n 64-bittiseen versioon?

  Jos asennat Windows 8.1:n 64-bittistä versiota, tarvitset vähintään 3 850 Mt (noin 4 Gt) vapaata kiintolevytilaa.

 • Kuinka tarkistan Macin kiintolevytilan?

  Avaa Omenavalikko ja valitse Tietoja tästä Macista > Varastointi. Avaa se macOS 13 Venturassa Omenavalikko ja valitse Järjestelmäasetukset > Kenraali > Noin ja vieritä alas kohtaan Tallennus.

Por Markus