disk management windows 10 58a5d33a3df78c345b052f96

Mitä tietää

 • Mene Ohjauspaneeli > Järjestelmä ja turvallisuus > Ylläpidon työkalut > Tietokonehallinta > Levynhallinnointi (alla Varastointi).
 • Voit myös avata ja suorittaa komentokehotteen diskmgmt.msc.
 • Luo pikakuvake: Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Uusi > Pikakuvake. Tyyppi diskmgmt.msc ja valitse Seuraava. Vaihda ja valitse nimi Suorittaa loppuun.

Sinun on avattava Levynhallinta-apuohjelma, jos haluat osioida kiintolevyn, alustaa kiintolevyn, muuttaa aseman kirjainta tai suorittaa muita levyyn liittyviä tehtäviä. Et löydä Levynhallinnan pikakuvaketta Windowsin Käynnistä-valikosta tai Sovellukset-näytöstä, koska se ei ole ohjelma samassa merkityksessä kuin useimmat muut tietokoneesi ohjelmistot.

Avaa Levynhallinta Windowsissa

Yleisin ja käyttöjärjestelmästä riippumaton tapa käyttää levynhallintaa on alla kuvatun Computer Management -apuohjelman kautta. 0:41 Voit avata Levynhallinnan missä tahansa Windows-versiossa Windows XP:stä Windows 10:een.

 1. Avaa Ohjauspaneeli. Useimmissa Windows-versioissa Ohjauspaneeli on helpoimmin käytettävissä Käynnistä-valikon tai Sovellukset-näytön pikakuvakkeesta.

 2. Valitse Järjestelmä ja turvallisuus.

  Järjestelmä- ja suojauspainike Windows 10:n ohjauspaneelissa

  Järjestelmä ja turvallisuus löytyy vain Windows 10:stä, Windows 8:sta ja Windows 7:stä. Windows Vistassa vastaava linkki on: Järjestelmä ja ylläpitoja Windows XP:ssä sitä kutsutaan suorituskyky ja ylläpito. Katso Mikä Windows-versio minulla on? jos et ole varma. Jos sinä . katseleminen isot ikonit tai Pienet kuvakkeet Ohjauspaneelissa, et näe tätä linkkiä. Jos olet jossakin näistä näkymistä, valitse Ylläpidon työkalut ja siirry sitten vaiheeseen 4.

 3. Valitse Ylläpidon työkalut. Se on ikkunan alaosassa, joten saatat joutua vierittämään alas nähdäksesi sen. Vistassa ja XP:ssä tätä ikkunaa kutsutaan nimellä Järjestelmä ja ylläpito tai suorituskyky ja ylläpitovastaavasti.

  Järjestelmä- ja suojauspaneeli, jossa on hallintatyökalut -painike Windows 10:ssä

 4. Kaksoisnapauta tai kaksoisnapsauta Hallintatyökalut-ikkunaa, joka on nyt auki Tietokonehallinta.

  Tietokoneen hallinta -painike Hallintatyökalut-paneelissa Windows 10:ssä

 5. Valita Levynhallinnointi ikkunan vasemmalla puolella. Se sijaitsee alla Varastointi. Jos et näe sitä luettelossa, sinun on ehkä valittava plus- tai nuolikuvake -kohdan vasemmalla puolella Varastointi kuvake. Levynhallinnan latautuminen voi kestää muutaman sekunnin tai kauemmin, mutta se tulee lopulta näkyviin Tietokoneen hallinta -ikkunan oikealle puolelle.

Levynhallinta-välilehti Windows 10:n Tietokoneen hallinta -paneelissa

Voit nyt osioida kiintolevyn, alustaa kiintolevyn, muuttaa aseman kirjainta tai tehdä mitä tahansa Windowsin levynhallintatyökalulla. Nämä kiintolevytehtävät voidaan suorittaa myös useimmilla ilmaisilla levyn osiointiohjelmistotyökaluilla.

Muita tapoja avata levynhallinta

Voit myös kirjoittaa yksinkertaisen komennon missä tahansa Windows-versiossa avataksesi Levynhallinnan. Tämä menetelmä voi olla paljon nopeampi sinulle, jos olet tottunut suorittamaan komentoja Suorita-valintaikkunassa tai komentokehotteessa. Juokse diskmgmt.msc jostain näistä komentoriviliitännöistä. Jos tarvitset tarkempia ohjeita, katso kohtaa Levynhallinnan avaaminen komentokehotteesta. Voit myös luoda oman pikakuvakkeen levynhallintaan suoraan työpöydällesi, jota voit käyttää milloin tahansa käynnistääksesi työkalun välittömästi. Näin:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tai napauta ja pidä painettuna tyhjää tilaa työpöydällä.

 2. Mene Uusi > Pikakuvake.

  Uusi pikakuvake Windows 10:ssä

 3. Tyyppi diskmgmt.msc ja paina sitten Seuraava.

 4. Muokkaa nimeä halutessasi ja valitse sitten Suorittaa loppuun.

Jos käytössäsi on Windows 10 tai Windows 8 ja sinulla on näppäimistö tai hiiri, Levynhallinta on yksi monista nopean käytön vaihtoehdoista erittäin kätevässä tehokäyttäjävalikossa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta tai kokeile Win+X yhdistelmä näppäimistölläsi. Jos Explorer ei edes käynnisty, eli et voi käyttää työpöytää pikakuvakkeen luomiseen, Käynnistä-painikkeen tai komentokehotteen avaamiseen, Tehtävienhallinta voi olla ainoa vaihtoehto. Avaa Levynhallinta Task Managerilla avaamalla ensin Tehtävienhallinta (Ctrl+Shift+Esc on yksinkertainen menetelmä) ja siirry sitten kohtaan Suorita uusi tehtävä yläreunassa (Windows 11) tai Tiedosto > Suorita uusi tehtävä (valitse Enemmän yksityiskohtia ensin, jos et näe Tiedosto-valikkoa). Näkymä näyttää täsmälleen Suorita-valintaikkunalta; syötä diskmgmt.msc komento siellä avataksesi ohjelman.

FAQ

 • Kuinka avaat levynhallinnan järjestelmänvalvojana?

  Varmista, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana, ennen kuin avaat Levynhallinnan. Mene Aloittaa > asetukset > laskut. Jos et ole kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana, vaihda kyseiselle tilille tai valitse Muuttaa tili tyyppi uuden järjestelmänvalvojan tilin määrittämiseksi.

 • Kuinka määrität asemakirjaimen ulkoiselle kiintolevylle Levynhallinnan avulla?

  Avaa Levynhallinta järjestelmänvalvojana ja valitse levy, jota haluat muuttaa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Vaihda asemakirjain ja polut > Muuttaavalitse sitten uusi asemakirjain ja valitse Okei > Joo. Huomaa, että et voi muuttaa Windows-käyttöjärjestelmän sisältävän osion, yleensä C-aseman, asemakirjainta.

Por Markus