AnkerDoc 34341d4b683c433c9d9c2a22c9f66ead

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Thunderbolt Dock on välttämätön, jos käytät kannettavaa tietokonetta pöytätietokoneiden lisävarusteiden kanssa.
  • USB-telakoihin verrattuna kaikki Thunderbolt-telakointiasemat ovat kalliita.
  • OWC:n uudessa Thunderbolt Dockissa on kolme (3!) Thunderbolt-läpivientiä.

Kuvittele, että halusit ostaa USB-keskittimen, mutta vain muutama oli saatavilla. Tämä on Thunderbolt-telakkamarkkinoiden tila. Tai se oli, kunnes CES 2021 pudisti pois tonnin uusia varusteita OWC:ltä ja Ankerilta. Ankerin uusi PowerExpand 5-in-1 Thunderbolt 4 Mini Dock on suhteellisen edullinen versio sen olemassa olevasta 7-in-1 Thunderbolt 3 -telakointiasemasta, mutta OWC:n uusi Thunderbolt Dock tuo jotain uutta: kolme Thunderbolt-läpivientiä lisälaajennusta varten. On pettymys nähdä, etteivät hinnat vielä laske. Toisaalta, jos tuo hinta on luotettavuuden hinta, otan sen.

Miksi Thunderbolt?

Thunderbolt-telakointiasema on välttämätön, jos sinulla on MacBook tai Thunderboltilla varustettu Windows-kannettava. Thunderbolt-telakointiasemat eivät ole vain USB:tä luotettavampia (Intelin tiukan sertifioinnin ansiosta), mutta Thunderbolt-yhteydellä on niin suuri kaistanleveys, että voit ladata telakkaan oheislaitteita, mukaan lukien 4K-näytöt, ja liittää ne tietokoneeseesi yhdellä kaapelilla. voi yhdistää. Voit myös ketjuttaa Thunderbolt-laitteita, jolloin eri oheislaitteiden liittäminen on helppoa – halutessasi näyttöön päätyen – ilman minkäänlaista telakkaa. Intelin uusi Thunderbolt 4 -päivitys on pitkälti Thunderbolt 3, jossa on USB 4 -tuki ja muutama muu säätö. Käytännössä ne ovat vaihdettavissa useimpiin sovelluksiin.

satamaan

Ankerin PowerExpand 5-in-1 Thunderbolt 4 Mini Dock näyttää hyvältä. Voit liittää parin 4K-näyttöjä tai yhden 8K-näytön. Jos kuitenkin valitset jälkimmäisen, se voi toimia vain 30 Hz:llä, ei 60 Hz:llä, mikä on melko merkittävä rajoitus. Silti se on 200 dollaria, kun se tulee myyntiin helmikuussa, mikä ei ole huono, kun otetaan huomioon Thunderbolt-telakointiasemat.

OWC Thunderbolt Dock

Paljon mielenkiintoisempi on OWC:n Thunderbolt Dock, joka on ennakkotilattavissa näennäisesti normaalilla Thunderbolt-hinnalla 249. Siinä on yhteensä 11 porttia, mukaan lukien Ethernet, SD-korttipaikka, kuulokkeet ja joukko USB-A-portteja (kolme 10 Gt /sec USB 3.1 -portit ja yksi vanha USB 2.0 -portti). Mutta parasta on, että siinä on kolme Thunderbolt-porttia takana tietokoneeseen kytkettävän etuportin lisäksi. Ne voidaan liittää muihin Thunderbolt-laitteisiin, mukaan lukien näytöt ja muut telakat. Ja mikä tahansa näistä Thunderbolt-porteista voi olla ketjun alku. USB:n jälkeen, joka tulee kimalleeksi ja epäluotettaviksi, kun kokeilee tällaista paskaa, Thunderbolt on raitista ilmaa. Olen edelleen sitä mieltä, että 250 dollaria on hullu hinta telakasta, mutta taas kerran, kun pakotat itsesi maksamaan siitä, laitteet ovat kiinteitä ja luotettavia. Käytän CalDigit TS3+:aa, mikä on hienoa ja sisältää muutamia portteja, jotka eivät ole käytettävissä tässä OWC:ssä, kuten DisplayPort. Mutta OWC voittaa CalDigitin paremmalla USB-portilla. TS3+:ssa on vain yksi 10 Gbps USB-C-portti (loput ovat kaikki 5 Gbps), kun taas OWC:ssä on kolme, ja voit aina kytkeä USB-C-oheislaitteen Thunderbolt-aukkoon. On hyvä nähdä lisää Thunderbolt-telakoita. Jos käytät kannettavaa tietokonetta, jossa on ulkoinen näyttö ja muita pöytätietokoneen oheislaitteita, nämä ovat helposti paras tapa yhdistää kaikki luotettavasti, ja telakointiasemat jopa lataavat tietokonetta samalla, kun teet sen. Mutta on pettymys nähdä, etteivät hinnat vielä laske. Toisaalta, jos tuo hinta on luotettavuuden hinta, otan sen. Haluta lisää? Katso kaikki kattavuutemme CES 2021 -tapahtumasta täältä.

Por Markus