tv audio output connections example xxx 5a9997c043a1030037e96768

Mitä tietää

 • RCA/Aux: Vedä RCA-kaapelit television äänilähdöstä kaiutinjärjestelmän tuloon. Aseta äänilähtö TV:n asetuksista.
 • Digitaalinen optinen tai HDMI-ARC: Optinen ja HDMI ovat erilaisia, mutta molemmat voidaan liittää viemällä kaapeli televisiosta kaiuttimeen.
 • Bluetooth: Kytke televisio ja Bluetooth-kaiutin päälle. Siirry televisiossa Bluetooth-asetuksiin ja aloita yhdistämisprosessi.

4K- ja UHD-tekniikan myötä television kuvanlaatu on parantunut dramaattisesti, mutta äänenlaatu on yhtä tärkeä kaikille kotiviihdejärjestelmille. Tässä artikkelissa selitämme viisi tapaa liittää televisio, mukaan lukien useimmat LG:ltä, Samsungilta, Panasonicilta, Sonylta ja Viziolta, ulkoiseen äänijärjestelmään.

Viisi tapaa liittää televisiosi ulkoiseen äänijärjestelmään

Parempi vaihtoehto television sisäisille kaiuttimille on kytkeä laite ulkoiseen äänijärjestelmään. TV:n merkistä tai mallista riippuen käytettävissä on jopa viisi vaihtoehtoa, joiden avulla voit lähettää ääntä television antennista, kaapelivastaanottimesta tai suoratoistolaitteesta ulkoiseen äänijärjestelmään, kuten soundbariin tai kotiteatteriin. laatikkojärjestelmä tai stereovastaanotin tai kotiteatterivastaanotin.

RCA

Yksinkertaisin vaihtoehto television kuuntelun parantamiseksi on liittää television analogiset stereolähdöt (tunnetaan myös nimellä RCA-lähdöt) käytettävissä olevaan ulkoiseen äänijärjestelmään. Tässä ovat perusvaiheet:

 1. Liitä RCA-kaapelit television analogiseen äänilähtöön.

 2. Liitä RCA-kaapeleiden toiset päät saatavilla oleviin vastaaviin analogisiin äänituloihin soundbarissa, kotiteatterijärjestelmässä, stereovastaanottimessa, kotiteatterivastaanottimessa tai kaiuttimissa.

  Soundbarin analogiset äänitulot

 3. Kun kaikki on kytketty, käynnistä soundbar, vastaanotin tai mikä tahansa käyttämäsi äänilaite ja seuraa ohjeita television ulkoisen äänen määrittämiseksi.

  TV:n ääniasetusten valikko Esimerkki – Analoginen äänilähtö

 4. Valitse äänijärjestelmäsi tulo, johon televisio on liitetty kuullaksesi äänen. RCA-liitännät lähettävät kaksikanavaisen stereolähdön televisiosta ulkoiseen äänijärjestelmään.

Jos käytät analogista liitäntävaihtoehtoa soundbarin kanssa, tarkista, onko soundbarissa äänenparannusominaisuuksia, kuten virtuaalista surround-ääntä, joka voi laajentaa äänimaailmaa ja saada mukaansatempaavamman kuuntelukokemuksen. Jos se on kytketty kotiteatteriin pakkauksessa tai kotiteatterivastaanottimeen, tarkista lisäääniasetukset, kuten Dolby Prologic II/IIx tai DTS Neo:6. Jos näin on, voit silti poimia surround-äänisignaalin stereotulosignaalista. RCA- tai 3,5 mm:n analogiset liitännät eivät ole enää saatavilla monissa uudemmissa televisioissa. Tämä tarkoittaa, että jos ostat uuden television ja soundbarissasi tai audiojärjestelmässäsi on vain analogiset äänitulot, sinun tulee varmistaa, että ostamassasi televisiossa on analoginen äänilähtövaihtoehto. Jos ei, saatat joutua ostamaan soundbarin tai äänijärjestelmän, joka tukee jompaakumpaa digitaalinen optinen ääni tai HDMI-ARC kahdessa seuraavassa osiossa käsitellyt liitäntävaihtoehdot.

Digitaalinen optinen

Digitaalinen optinen äänilähtö on parempi vaihtoehto äänen lähettämiseen televisiosta ulkoiseen äänijärjestelmään.

 1. Liitä digitaalinen optinen kaapeli television digitaaliseen optiseen lähtöön.

  Esimerkki television digitaalisesta optisesta audiolähdöstä

 2. Liitä kaapelin toinen pää soundbarin, kotiteatteri-in-a-box-järjestelmän tai kotiteatterivastaanottimen vastaavaan digitaaliseen optiseen tuloon.

  Soundbarin digitaaliset optiset äänitulot

 3. Kun olet kytkenyt kaapelin, noudata television ja äänijärjestelmän asennusohjeita.

  Esimerkki television ääniasetusvalikosta – Digitaalinen äänilähtö

 4. Valitse digitaalinen optinen tulo lähteeksi kuullaksesi äänen. TV:si merkistä/mallista riippuen tämä vaihtoehto voi tarjota kaksikanavaisen stereosignaalin lisäksi myös kaksi- tai 5.1-kanavaisen koodaamattoman äänisignaalin. Yhä useampia TV-ohjelmia lähetetään tai suoratoistetaan Dolby Digitalilla (2 tai 5.1 kanavaa), ja jotkin signaalit voivat sisältää myös DTS 2.0+ -koodattua signaalia.

 5. Jos huomaat, että et kuule ääntä ulkoisesta äänijärjestelmästäsi, joka tulee televisiosta digitaalisen optisen liitännän kautta, siirry television äänilähtöasetuksiin ja tarkista, onko PCM-niminen vaihtoehto. Tämä saattaa korjata ongelman. Tämä tapahtuu joissakin soundbareissa, joissa voi olla digitaalinen optinen audiotulo, mutta ei sisäänrakennettua Dolby Digital- tai DTS 2.0+ -dekoodaustoimintoa.

HDMI-ARC

Toinen tapa käyttää ääntä TV:stä on Audio Return Channel (ARC) -kanava. Jotta voit hyödyntää tätä vaihtoehtoa, sinulla on oltava televisio, jossa on HDMI-liitäntä, jossa on merkintä HDMI-ARC.

TV HDMI-ARC-liitäntä

Tämän ominaisuuden avulla television äänisignaali voidaan syöttää takaisin HDMI-ARC-soundbariin, kotiteatteriin-a-box-järjestelmään tai kotiteatterivastaanottimeen ilman erillistä digitaalista tai analogista ääniliitäntää. audiojärjestelmään.

HDMI-ARC-liitäntäesimerkki – kotiteatterivastaanotin

Näin se toimii: Sama kaapeli, joka liitetään television HDMI-sisääntuloon (johon on merkitty HDMI-ARC), vastaanottaa ja lähettää ääntä television ja soundbarin tai kotiteatterin vastaanottimen välillä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tehdä erillistä ääniliitäntää television ja soundbarin tai kotiteatterivastaanottimen välille, mikä tarkoittaa vähemmän kaapelisotkua.

Kuva äänen paluukanava

Kuva äänen paluukanavasta.

Audio Return Channel -kanavan käyttäminen edellyttää, että sekä televisiosi että kotiteatterivastaanottimen tai soundbarin on oltava ARC-yhteensopivia ja aktivoituja (tarkista television ja äänentoistojärjestelmän asetukset).

Bluetooth

Toinen tapa lähettää ääntä televisiosta ulkoiseen äänijärjestelmään on Bluetoothin kautta. Suurin etu tässä on, että se on langaton. Äänen siirtämiseen televisiosta yhteensopivaan äänijärjestelmään ei tarvita kaapelia. Tämä ominaisuus on kuitenkin käytettävissä rajoitetussa määrässä televisioita, useimmiten Samsungin (Sound Share) ja LG (Sound Sync) televisioissa. Samsungin ja LG:n Bluetooth-vaihtoehdot eivät myöskään ole keskenään vaihdettavissa. Toisin sanoen Bluetooth-yhteensopivia Samsung-televisioita varten saatat tarvita samalla tavalla varustetun Samsung soundbarin; sama pätee LG:hen. Vaikka valikko- ja asetusvaiheet vaihtelevat malleittain, tässä on perusasiat:

 1. Käynnistä sekä televisio että yhteensopiva Bluetooth-kaiutin, soundbar, äänijärjestelmä tai kuulokkeet. Jos televisiossasi ei ole sisäänrakennettua Bluetoothia, lisää televisioon Bluetooth-sovitin.

 2. Siirry television ääniasetusvalikkoon ja valitse Bluetooth ja aloita pariliitosprosessi.

  Esimerkki TV:n ääniasetusten valikosta – Bluetooth-äänilähtö

 3. Odota vahvistusta, että TV ja äänijärjestelmä on yhdistetty.

Bluetooth voi olla altis synkronointiongelmille, joten ole valmis tekemään audio-videon synkronointiongelmien vianetsintä.

WiSA

Vaikka Bluetooth on langaton, LG tarjoaa nyt toisen tavan yhdistää televisio langattomaan kaiutinjärjestelmään valikoiduilla WiSA-valmiilla OLED- ja NanoCell LED/LCD-televisioilla. Yhteistyössä WiSA:n (Wireless Speaker and Audio Association) kanssa joissakin LG-televisioissa on sisäänrakennettu laiteohjelmisto, joka kommunikoi erityisen USB-sovittimen kanssa, joka näyttää flash-asemalta. Donglen avulla televisio voi lähettää äänen langattomasti yhteen tai useampaan yhteensopivaan langattomaan kaiuttimeen tai äänijärjestelmään.

WiSA USB dongle

Jotta kaiuttimet toimivat, niillä on oltava WiSA-sertifikaatti. Yhteensopivat kaiuttimet valmistavat Bang & Olufsen, Klipsch, Polk Audio, Enclave ja Axiim. Kun langaton dongle on kytketty ja kaiuttimet on kytketty päälle, siirry LG TV:n ääniasetusvalikkoon ja valitse Ääni pois > WiSA kaiuttimet. Jos haluat tehdä lisäasetuksia, siirry kohtaan Luettelo laitteista > WiSA kaiuttimet. Jos sinulla on Roku TV, voit käyttää langattomia Roku-kaiuttimia. Näitä kaiuttimia ei kuitenkaan voi käyttää muiden merkkien televisioiden, äänijärjestelmien tai Roku-suoratoistolaitteiden kanssa.

Ongelma television kaiuttimissa

Kaikissa televisioissa on sisäänrakennetut kaiuttimet. LCD-, plasma- ja OLED-televisioiden kohdalla ongelmana ei kuitenkaan ole vain kaiuttimien sijoittaminen ohuisiin kaappeihin, vaan myös se, kuinka ne kuulostavat todella hyvältä. Kaiuttimet tarvitsevat tilaa työntämään tarpeeksi ilmaa laadukkaan äänen tuottamiseksi. Nykypäivän televisioissa ei selvästikään ole paljon sisäistä tilaa äänen tuottamiseksi, joten ääni kuulostaa aina tasaiselta ja elottomalta. Jotkut TV-valmistajat ovat pyrkineet parantamaan kaiuttimiensa ääntä, mutta ne eivät usein onnistu. Kun teet ostoksia, tarkista äänen parannusominaisuudet, kuten DTS Studio Sound, Virtual Surround tai Dialog Enhancement ja Volume Leveling. LG:llä on sisäänrakennetut soundbarit joissakin OLED-televisioissaan, ja Sony sisällyttää OLED-sarjoihinsa Acoustic Surface -teknologian, jonka avulla television kuva tuottaa ääntä ilman kaiuttimia.

Se tulee alas

TV:n sisäänrakennettujen kaiuttimien ohut ääni ei häiritse sinua. Käyttämällä yhtä viidestä yllä olevasta vaihtoehdosta voit parantaa TV-ohjelmien, suoratoistosisällön, musiikin tai muun television kautta ohjatun median äänikokemusta.

 • Jos sinulla on kaapeli/satelliittivastaanotin, Blu-ray/DVD-soitin tai muu ulkoinen lähdelaite ja sinulla on ulkoinen äänijärjestelmä, kuten soundbar, kotiteatterijärjestelmä tai kotiteatterivastaanotin, on parasta kytkeä ne. lähdelaitteet suoraan ulkoiseen äänijärjestelmääsi.
 • Liitä televisiosi ulkoiseen äänijärjestelmään äänilähteitä varten, jotka tulevat TV:stäsi tai joiden täytyy kulkea sen sisäisesti, kuten radiolähetyksiä. Jos sinulla on Smart TV, liitä suoratoistosisällön ääni millä tahansa yllä olevista vaihtoehdoista, joita sinulla voi olla.

FAQ

 • Kuinka otan usean äänilähdön käyttöön televisiossani?

  Jos haluat toistaa ääntä samanaikaisesti televisiossasi ja muissa liitetyissä äänijärjestelmissä, etsi Multi-output Audio vaihtoehto ääniasetuksissa. Kaikki televisiot eivät tue moniäänilähtöä.

 • Miksi kaiuttimessani ei ole ääntä?

  Mahdollisia syitä siihen, miksi äänijärjestelmäsi ei toimi, ovat alhainen teho, virheellinen lähteen valinta, irrotetut tai vialliset kaiutinjohdot, rikkinäiset kaiuttimet tai viallinen lähdekomponentti.

 • Kuinka voin vahvistaa dialogia televisiossani?

  Kuinka tehostat dialogia televisiossasi, riippuu mallistasi. Siirry esimerkiksi LG-televisioissa osoitteeseen asetukset > Ääni > Äänitila > selkeä ääni.

Por Markus