GettyImages 591196787 5c4a186a46e0fb000178e5f3

Mitä tietää

  • Oikealla painikkeella mikä tahansa tyhjä tila tehtäväpalkissa ja valitse Lukitse tehtäväpalkki.
  • Tai alkaen Windowsin asetukset, oikealla painikkeella tyhjä tila tehtäväpalkissa ja valitse sitten Tehtäväpalkin asetukset tai Ominaisuudet.
  • Aseta vaihtokytkin alla Lukitse tehtäväpalkki siihen asti kun päällä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Windowsin tehtäväpalkki lukitaan niin, että se pysyy yhdessä paikassa näytöllä. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmiä.

Tehtäväpalkin lukitseminen Windows 10:ssä, 8:ssa ja 7:ssä

Voit lukita tai avata Windowsin tehtäväpalkin napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin tyhjää kohtaa ja valitsemalla Lukitse tehtäväpalkki. Näet valintamerkin, jos tehtäväpalkki on lukittu. Jos valintamerkkiä ei ole, valitse Lukitse tehtäväpalkki kerran lukitaksesi sen ja valitsemalla Lukitse tehtäväpalkki uudelleen avataksesi sen.

Kuinka lukita Windowsin tehtäväpalkki asetuksista

Voit myös lukita tehtäväpalkin paikoilleen Windowsin asetusten kautta:

  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa tehtäväpalkissa ja valitse sitten Tehtäväpalkin asetukset (Windows 10:ssä) tai Ominaisuudet (Windows 7 ja 8).

    Työkalupalkin asetukset valikossa

  2. Aseta vaihtokytkin alas Lukitse tehtäväpalkki siihen asti kun päällä. Valitse Windows 8:ssa ja 7:ssä Tehtäväpalkki -välilehti ja valitse sitten Lukitse tehtäväpalkki valintaruutu.

    Lukitse tehtäväpalkin kytkin

Mikä on Windowsin tehtäväpalkki?

Windowsin tehtäväpalkki tarjoaa nopean pääsyn usein käytettyihin sovelluksiin, tärkeisiin järjestelmäasetuksiin ja saapuviin ilmoituksiin. Se sisältää myös Käynnistä-valikon ja Windowsin hakukentän. Voit mukauttaa Windowsin tehtäväpalkkia kiinnittämällä sovelluksia, muuttamalla kieliasetuksia ja paljon muuta.

Por Markus