GettyImages 631148483 ef4e14c54dd847d9beb6e704a91d5cb4

Mitä tietää

 • Napsauta hiiren kakkospainikkeella (tai pidä painettuna) ohjelman kuvaketta > valitse Ominaisuudet.
 • Valitse Yhteensopivuus > alla Yhteensopivuustilatarkistaa Suorita tämä ohjelma yhteensopivuustilassa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka vanhempien Windows-versioiden ohjelmia voidaan ajaa sujuvasti Windows 10:ssä Windowsin yhteensopivuustilassa.

Muuta Windows 10 -yhteensopivuustilan asetuksia

Jos vianmääritys ei saanut työtä valmiiksi ja tiedät missä Windows-versiossa ohjelma toimi aiemmin, voit muuttaa Windows 10:n yhteensopivuustilan asetuksia manuaalisesti:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (tai pidä painettuna) ohjelman kuvaketta ja valitse Ominaisuudet avattavasta valikosta.

 2. Valitse Yhteensopivuus -välilehti. alla Yhteensopivuustilavalitse vieressä oleva valintaruutu Suorita tämä ohjelma yhteensopivuustilassa ja valitse oikea Windows-versio avattavasta luettelosta.

  yhteensopivuustila

 3. Jos sinulla on ongelmia ohjelman visuaalisen/grafiikan kanssa, voit säätää väriä ja resoluutiota kohdassa asetukset:

  • Jos värit näkyvät väärin, tarkista Supistettu väritila ja valitse vaihtoehto avattavasta valikosta.
  • Jos värit ovat oikeat, mutta kuvat eivät ole oikein, valitse vieressä oleva valintaruutu Toimii 640 x 480 . näytön resoluutiolla.

  yhteensopivuustilan asetukset

 4. Valitse vieressä oleva valintaruutu Suorita tämä ohjelma järjestelmänvalvojanaja valitse sitten Käytä ja Okei. Jotkut ohjelmat vaativat järjestelmänvalvojan oikeudet toimiakseen oikein. Jos et ole tietokoneesi järjestelmänvalvoja, tarvitset järjestelmänvalvojan salasanan.

 5. Yritä suorittaa ohjelma nähdäksesi, onko virhe korjattu. Jos ei, toista vaihe 4 eri väritilassa ja yritä suorittaa ohjelma uudelleen.

Mikä on yhteensopivuustila Windows 10:ssä?

Windows 10 -yhteensopivuustila on helposti käytettävissä oleva työkalu, jonka avulla vanhemmat ohjelmasi voivat toimia käyttöjärjestelmässä. Se toimii muuttamalla tiettyjä asetuksia ohjelmakohtaisesti, jolloin vanha ohjelma voi toimia häiritsemättä muita prosessissa olevia ohjelmia. Windows Compatibility Mode -apuohjelman avulla voit suorittaa ohjelmia tehokkaasti aivan kuin ne olisivat Windows-käyttöjärjestelmän aiemmassa versiossa. Se tarjoaa myös joitain näytön värejä ja resoluutioita koskevia vaihtoehtoja, joista voi olla apua joissakin vanhemmissa ohjelmissa, jotka eivät ehkä tue nykyään saatavilla olevia korkearesoluutioisia näyttöjä. Käytä yleensä yhteensopivuustilaa vanhempien ohjelmien kanssa. Vaikka monet ohjelmat päivitetään toimimaan oikein käyttöjärjestelmän uusimmissa versioissa, jotkut eivät saa samaa huoltoa. Jotkin vanhemmalle Windows-versiolle suunnitellut ohjelmat voivat silti toimia sujuvasti jopa ilman toimenpiteitä. Jos kuitenkin huomaat, että vanhempi ohjelma ei enää toimi kuten ennen, yhteensopivuustila voi auttaa ratkaisemaan ongelman.

Por Markus