echowifi adc7833d3557463db6c7edfd41a6ee03 scaled

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Alexaa käytetään ilman Wi-Fi-internetyhteyttä, mukaan lukien tiedot siitä, mitä Alexa voi tehdä offline-tilassa ja kuinka Alexaa käytetään mobiilidatan kanssa.

Voinko käyttää Alexaa ilman WiFi-yhteyttä?

Alexa-laitteiden käytettävissä oleva prosessointiteho ja tallennustila ovat hyvin rajalliset, joten suurin osa Alexan toiminnoista perustuu Internet-yhteyteen Wi-Fin kautta. Se voi olla tavallinen Wi-Fi-verkko, kuten kotonasi, joka käyttää kotisi internetyhteyttä, mobiilidataa erillisestä hotspot-laitteesta tai puhelin, joka on määritetty toimimaan yhteyspisteenä. Kun kysyt Alexalta kysymyksen tai pyydät Alexaa suorittamaan tehtävän, äänesi tallennetaan ja lähetetään Internetin kautta Amazonin palvelimille käsittelyä varten. Ilman Internet-yhteyttä Alexa ei ymmärrä komentojasi eikä tietäisi kuinka vastata, vaikka ymmärtäisi. Tämä tarkoittaa, että Alexa menettää melkein kaikki toiminnallisuutensa, kun se on katkaistu Internetiin.

Voiko Alexa toimia mobiilidatan kanssa?

Alexa ei välitä kuinka se on yhteydessä Internetiin. Vain sillä on väliä, että sillä on Internet-yhteys. Yhteyden on oltava Wi-Fin kautta, koska Echo-laitteissa ei ole Ethernet-portteja, mutta Alexa toimii yhtä hyvin mobiilidatalla kuin kotisi internetyhteydellä. Helpoin tapa käyttää Alexaa matkapuhelindatan kanssa on asentaa puhelimeesi Alexa-sovellus. Kun olet Wi-Fi-verkon kantaman ulkopuolella ja alat käyttää matkapuhelindataa, Alexa-sovellus toimii hyvin matkapuhelinyhteydessäsi. Jos haluat käyttää Echo-laitetta matkapuhelindatan kanssa, sinun on käytettävä hotspot-laitetta tai määritettävä puhelin hotspotiksi ja yhdistettävä Echo siihen. Tätä prosessia kutsutaan jakamiseksi, eivätkä kaikki mobiilioperaattorit salli jakamista. Ennen kuin yrität käyttää Echo-laitettasi matkapuhelindatan kanssa, tarkista palveluntarjoajaltasi, että jako on sallittu. Jos käytät puhelintasi Echon mobiilitukiasemana, Echo käyttää mobiilidatasi. Tästä saattaa aiheutua kustannuksia mobiilidatasopimuksesi rakenteen mukaan. Jos operaattorisi sallii jakamisen, voit käyttää Alexaa Echo-laitteellasi matkapuhelindatan kanssa seuraavasti:

 1. Kytke Echo pistorasiaan ja odota, että se käynnistyy.

 2. Paina ja pidä painettuna toimintapainike kunnes Echo siirtyy asetustilaan.

  Echo Dot asetustilassa.

  Rengasvalo muuttuu oranssiksi osoittaen, että asetustila on valmis.

 3. Avaa Alexa-sovellus puhelimessasi ja napauta Hyppää kyytiin. Voi kestää hetken, ennen kuin Alexa-sovellus huomaa, että Echo on valmis määritettäväksi, joten jatkamisvaihtoehto ei välttämättä tule näkyviin heti.

 4. Odota, että Alexa etsii Wi-Fi-verkkoja.

 5. Napauta Wi-Fi-yhteysnäytössä Käytä tätä laitetta WiFi-hotspotina.

  Lisää Echo Dot Wi-Fi-yhteyteen.

 6. Napauta Hyppää kyytiin.

 7. Anna puhelimen hotspot-yhteyden verkon nimi ja salasana ja napauta KYTKEÄ.

 8. Napauta HYPPÄÄ KYYTIIN.

  Jatka > Yhdistä > Jatka Alexa Wi-Fi Hotspot Setupissa»  src=»https://www.lifewire.com/thmb/30YC1Wmr9yLhnnStodNjYka19r4=/1200×0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/NEW42-4fb3583dc1594a.c7b3b8cjpg18″  ></p>
</li>
<li>
<p>Ota puhelimesi hotspot käyttöön.</p>
</li>
<li>
<p>Palaa Alexa-sovellukseen ja napauta <b>HYPPÄÄ KYYTIIN</b>.</p>
</li>
<li>
<p>Valitse haluamasi kieli ja napauta <b>HYPPÄÄ KYYTIIN</b>.</p>
<p><img width=

 9. Valitse ryhmä Echolle ja napauta HYPPÄÄ KYYTIINtai napauta OHITTAA.

 10. Valitse osoite ja napauta HYPPÄÄ KYYTIINtai napauta Kirjoita uusi osoite. Käytätkö Echoa matkoilla? Käytä vaihtoehtoa «syötä uusi osoite» saadaksesi relevantteja paikallisia uutisia ja säätietoja asuinpaikkasi uutisten ja säätietojen sijaan.

 11. Napauta TEHTY.

  Echo Dotin lopulliset konfigurointiasetukset.

 12. Echo-laitteesi on nyt valmis käyttämään puhelimesi mobiilidataa hotspotina. Kun palaat paikkaan, jossa sinulla on Wi-Fi-internetyhteys, muista nollata Echo käyttämään tätä yhteyttä ja välttää käyttämästä enemmän mobiilidataa kuin tarvitset.

Mitä Alexa voi tehdä offline-tilassa?

Vaikka Alexa luottaa suurimman osan toiminnastaan ​​Internet-yhteyteen, on olemassa muutamia poikkeuksia. Jos huomaat, että sinulla ei ole Internet-yhteyttä ollenkaan etkä puhelimen jakaminen tai erillisen hotspotin käyttö ole vaihtoehtoja, voit silti luottaa Alexaan muutamissa asioissa. Tässä on mitä Alexa voi tehdä, kun se ei ole yhteydessä Internetiin:

 • Hälytykset: Jos olet asettanut hälytyksen Echo-laitteeseesi, se soi silti sovittuna aikana, vaikka Internet-yhteyttä ei olisi. Ongelmana on, että et voi sammuttaa hälytystä tai muuttaa sitä millään tavalla ilman Internet-yhteyttä.
 • Bluetooth-kaiutin: Jos olet aiemmin yhdistänyt puhelimesi tai muun Bluetooth-laitteen Echon kanssa, voit silti käyttää Echoa Bluetooth-kaiuttimena, vaikka se ei olisi yhteydessä Internetiin. Tarvitset Internet-yhteyden alkuasennusprosessia varten.
 • Rajoitettu paikallinen ääniohjaus: Jotkut Echo-laitteet voivat käsitellä äänikomentoja ohjatakseen paikallisia laitteita, kuten valokytkimiä, antaa kellonajan ja päivämäärän, muuttaa hälytyksiä ja ajastimia sekä ohjata Echo-laitteen äänenvoimakkuutta, kaikki ilman Internet-yhteyttä. Echo Plus (ensimmäinen ja toinen sukupolvi) ja Echo Show (toinen sukupolvi) sisältävät tämän ominaisuuden.

FAQ

 • Miksi Amazon Alexan on käytettävä Wi-Fi-yhteystietojani?

  Amazon-laitteet tarvitsevat Wi-Fi-yhteyden käyttääkseen ominaisuuksia ja taitoja. Echo-laitteet voivat muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon vain Alexa-sovelluksen avulla, johon voit syöttää Wi-Fi-tietosi turvallisesti.

 • Kuinka nopea WiFin pitää olla Alexalle?

  Amazon suosittelee Internet-yhteyttä vähintään 0,51 Mbps:n nopeudella suoratoistoon Alexa-yhteensopivien laitteiden kautta.

Por Markus