MacBookAir Recording FaceTime Call 5186404 6672ca866b59405f86f1a8d446cec692

Mitä tietää

 • iPhone ja iPad: auki Ohjauskeskus ja napauta Kuvakaappaus nuppi. Avaa sitten FaceTime ja soita puhelu.
 • Mac: Avaa FaceTime ja sitten Screenshot-sovellus. Klikkaus Tallenna valittu osamuuta Screenshot-työkalun kokoa ottaaksesi FaceTime-ikkunan ja paina tiedosto. Soita FaceTime-puhelu.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit tallentaa FaceTime-puhelun iPhonella, iPadilla ja Macilla. Ohjeet tukevat iOS 11:tä tai uudempaa, iPadOS:ää ja macOS Mojavea tai uudempaa.

Nauhoita FaceTime-puhelu iPhonella ja iPadilla

Kuten monet Applen asiat, FaceTime-puhelun nauhoittaminen on sama iPhonessa ja iPadissa. Joten vaikka alla olevissa kuvakaappauksissa näkyy iPhone, voit seurata samoja vaiheita iPadissasi.

 1. Avaa iPhonen ohjauskeskus päästäksesi sisäänrakennettuun näytön tallennustyökaluun.

 2. Lehdistö Kuvakaappaus nuppi. Se alkaa kolmen sekunnin laskurilla, jolloin sinulla on aikaa sulkea Control Center ja avata FaceTime. Prosessin nopeuttamiseksi voit avata FaceTimen ensin, asettaa sen valmiiksi puhelun soittamiseen ja sitten avaa Ohjauskeskus ja napauta kuvakaappauspainiketta.

 3. Soita puhelu FaceTime sovellus.

  Huomautus

  Muista, että näytön tallennustyökalu tallentaa kaiken näytölläsi kolmen sekunnin lähtölaskennan päättymisestä siihen asti, kun lopetat tallennuksen.

 4. Lopeta tallennus napauttamalla punaista tilapalkkia laitteesi näytön yläosassa.

 5. Sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat lopettaa tallennuksen: napauta Lopettaa. Tallenne tallennetaan sitten valokuvakirjastoosi.

  iPhone-käyttäjä lopettaa näytön tallennuksen

Kärki

Jos haluat muokata puhelun jälkeen kaapamaasi videota poistaaksesi FaceTimen avaamisen ja ottaaksesi yhteyttä ystäväisi; sinä pystyt tähän.

Voitko tallentaa FaceTimea äänellä?

Vaikka iPhonen ja iPadin näytön tallennustyökalu tarjoaa mikrofonitoiminnon, FaceTime-puhelun ääntä ei tallenneta. Huomaat, että jos kytket näytön tallentimen mikrofonin päälle ja soitat, vain video tallennetaan. Et kuule äänityksessäsi muita ääniä paitsi laitteestasi ennen FaceTime-puhelua ja sen jälkeen.

Voitko tallentaa videon äänen kanssa ruudulla?

Voit tallentaa videopuhelun äänellä, jos käytät sovellusta, kuten Zoom, Microsoft Teams tai Google Meet. Nämä palvelut voivat olla kokouksia varten, mutta voit liittyä videopuheluun kenen tahansa kanssa. Ohjeita tallennettavan videopuhelun määrittämiseen on seuraavissa ohjeissa, jotka koskevat sinulle oikeaa palvelua.

 • Tallenna zoomauskokouksia
 • Sovi kokous Microsoft Teamsissa
 • Tallenna Google Meetissä

Palveluna sinun on kerrottava toiselle henkilölle, että nauhoitat videopuhelua äänellä.

Nauhoita FaceTime-puhelu Macilla

Jos olet Mac-käyttäjä, voit tallentaa FaceTime-puhelun tietokoneellesi. Ja vaikka et voi tallentaa FaceTime-puhelua äänellä iPhonella ja iPadilla, voit voi Macissa (kirjoituksen aikaan).

 1. Avata FaceTime Macissa, jotta voit kaapata ikkunan näytön tallennustyökalulla.

 2. Lehdistö Komento+Vaihto+5 näppäimistölläsi avataksesi Screenshot-sovelluksen. Tämä työkalu on saatavilla macOS Mojavessa ja uudemmissa. Jos käytät aiempaa macOS-versiota, voit käyttää QuickTime-sovellusta FaceTime-puhelun tallentamiseen.

 3. Kun Screenshot-sovelluksen käyttöliittymä on näytölläsi, napsauta Tallenna valittu osa. Sen avulla voit erityisesti kaapata FaceTime-ikkunan. Jos haluat tallentaa koko näytön, valitse Tallenna koko näyttö.

  Mac-käyttäjä käyttää QuickTime-sovellusta tallentaakseen valitun osan näytöstään.

 4. Vedä Screenshot-näytön reunat peittämään FaceTime-ikkuna.

 5. Klikkaus Vaihtoehdot Ääniasetukset Screenshot-sovelluksen työkalupalkissa. Valitse Mikrofoni-kohdasta Sisäänrakennettu mikrofoni tai muu liitetty mikrofoni. Jos et halua tallentaa ääntä, valitse Ei.

  Näyttökuva sovelluksen työkalupalkin vaihtoehdoista, joissa

 6. Klikkaus tiedosto Screenshot-sovelluksen työkalupalkissa aloittaaksesi tallennuksen. Soita sitten FaceTime-puhelu.

  Kuvakaappaussovelluksen työkalupalkki, jossa on

 7. Lopeta tallennus napsauttamalla Lopettaa -painiketta valikkorivilläsi.

  Käynnissä oleva kuvakaappaus Macissa, jossa

Kärki

Aivan kuten iPhonessa ja iPadissa, voit muokata videota puhelun jälkeen poistaaksesi aukon FaceTimesta ja muodostaaksesi yhteyden soittajaan, jos haluat.

FAQ

 • Kuinka soitat FaceTime-puhelun?

  Voit aloittaa FaceTime-puhelun muutamalla tavalla. Jos olet jo FaceTime-sovelluksessa, napauta plus-kuvake (+). Kirjoita ja napauta henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite ja napauta sitten audio- tai Video. Voit myös siirtyä Yhteystiedot-sovellukseen, etsiä henkilön sieltä ja napauttaa Ääni tai Video. Jos olet jo puhelussa, valitse FaceTime-kuvake Puhelin-sovelluksessa aloittaaksesi videopuhelun.

 • Voitko soittaa FaceTime-puheluita Androidilla?

  Vaikka Android-käyttäjille ei ole virallista FaceTime-sovellusta, Apple ilmoitti kesäkuussa 2021 julkaisevansa FaceTime-verkkoversion. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, mukaan lukien Android- ja Windows-käyttäjät, voi osallistua FaceTime-puheluihin verkkoselaimen, kuten Chromen tai Edgen, kautta.

 • Kuinka asetat ryhmäpuhelun FaceTimeen?

  Voit aloittaa FaceTime-ryhmäpuhelun samalla tavalla kuin tavallisen puhelun. Napauta FaceTime-sovelluksessa plus-kuvake (+)kirjoita niiden yhteystietojen puhelinnumerot ja/tai sähköpostiosoitteet, joille haluat soittaa, ja napauta sitten audio- tai Video. Voit lisätä enintään 32 henkilöä yhteen FaceTime-ryhmään.

 • Kuinka jaat näyttösi FaceTimessa?

  IOS 15:stä lähtien ihmiset voivat jakaa näyttönsä FaceTime-puhelun aikana SharePlay-ominaisuuden avulla. Ihmisten, joilla ei ole iOS 15 -käyttöjärjestelmää, tulisi käyttää kiertotapaa. Yksinkertaisin on näytön jakaminen Viestit-sovelluksen kautta.

Por Markus