483595547 56a9d1eb5f9b58b7d0ff412d

Mitä tietää

  • Irrota puhelin PSTN-palvelusta käyttämällä . avata demarc. Irrota palveluntarjoajan verkkoon menevä johto.
  • Varmista, että PSTN-palvelu on katkaistu ja VoIP-palvelu toimii.
  • Liitä ATA mihin tahansa puhelinpiirin modulaariseen liittimeen käyttämällä a RJ-11 liitin. Nosta puhelin ja tarkista valintaääni.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit vaihtaa lankapuhelimesi (jotka toimivat yleisessä puhelinverkossa tai PSTN:ssä) Voice over Internet Protocol (VoIP) -palveluun, jonka avulla voit soittaa puheluita Internetin kautta. Tätä varten tarvitset laajakaistaisen Internet-yhteyden ja analogisen puhelinsovittimen (ATA).

Perinteisten puhelimien yhdistäminen VoIP-verkkoon

Perinteisten puhelimesi yhdistäminen VoIP-verkkoon:

  1. Irrota kotisi tai toimistosi PSTN-puhelinyhtiön palvelusta. Tämä on turvatoimenpide, jolla estetään ATA:n palaminen loppuun PSTN-linjan virran vuoksi. Voit tehdä tämän menemällä demarkiin ja avaamalla se. Johtoja on kaksi: toinen menee rakennukseen puhelimiin ja toinen operaattorin verkkoon. Irrota kaikki ulkona menevät ihmiset irrottaaksesi puhelimet PSTN:stä. Olipa sinulla yksi tai useampi puhelin, ne on yhdistetty modulaarisilla liitännöillä. Modulaarinen liitin on pieni laatikko, joka yhdistää yhden tai kaksi puhelinjohtoa. Puhelinjohdotus sulkeutuu puhelinpalvelusi sisääntulokohdassa, puhelinyhtiösi kotiisi liittämässä harmaassa tai ruskeassa laatikossa. Tätä laatikkoa kutsutaan demarc ja on kohta, jossa kotiyhteytesi muodostaa yhteyden palvelun verkkoon.

  2. Nosta puhelin vahvistaaksesi, että PSTN-palvelu on katkaistu. Jos et kuule valintaääntä, puhelinlinja on katkaistu. (Jos olet jo lopettanut PSTN-palvelusi, et voi tarkistaa.)

  3. Tarkista, toimiiko VoIP-palvelusi.

  4. Sinulla on nyt eristetty sisäinen puhelinpiiri. Liitä ATA mihin tahansa puhelinpiirisi modulaariseen liittimeen RJ-11-liittimellä. Ota puhelin käteen ja tarkista äänimerkki. Jos on ääni, tämä hakkerointi toimi.

Useimmat ATA:t pystyvät käsittelemään vain yhden tai kahden puhelimen tehovaatimukset, joten tarkista ATA:n tekniset tiedot tietääksesi kuinka monta puhelinta piiri tukee. Tarkista puhelinten määrä ennen ATA:n ostamista, jotta voit valita sellaisen, jonka teho on riittävä. Jotkut kotitaloudet saavat laajakaistayhteytensä ADSL:n (Asymmetric Digital Subscriber Line) kautta. Tämä vihje ei toimi, jos ADSL-palvelu käyttää PSTN-kaapelointiasi. Siihen täytyy olla eri kaapeli.

Por Markus