how to share a screen on skype 4178679 1 5bed004d46e0fb00517604ae

Jos käytät Skypeä, et tarvitse kallista neuvottelupalvelua näyttääksesi ystävillesi tai kollegoillesi jotain näytölläsi. Alkuperäinen videochat-palvelu on pitkään tukenut näytön jakamisominaisuutta, jos käynnistät sen sovelluksen työpöytäversiosta. Artikkelin ohjeet koskevat Skypeä Windows 10:ssä, macOS:ssä, Linuxissa, Androidissa ja iOS:ssä. Skype for Business on myös katettu niillä alustoilla, joilla se on saatavilla. Lisäksi vaikka Skype on saatavilla verkkoselaimille, Screen Share -ominaisuus ei ole.

Mitä sinun tulee tietää näytön jakamisesta Skypessä

Näytön jakamiselle on yksi yleinen vaatimus. Sinun on keskusteltava yhteyshenkilösi kanssa. Et tarvitse ääntä, mutta on hyödyllistä selittää, mitä näytöllä tapahtuu. Kun puhut puhelua, voit näyttää jollekin, mitä näytölläsi on, vaikka jakamisvaihtoehdot vaihtelevat käyttöympäristön mukaan:

 • Windows, macOS ja Linux: Yksi henkilö voi jakaa näytön kaikkien keskustelun osallistujien kanssa.
 • Android ja iOS: Voit silti ottaa tilannekuvia, mutta et jakaa näyttöä.

Jaa näyttö Skypessä Windowsille, macOS:lle ja Linuxille

Skypen viimeisimmät versiot ovat edenneet pitkälle sovelluksen yhdenmukaistamiseksi kaikissa työpöytäkäyttöjärjestelmissä. Kun Skype on yhdistetty puheluun, se tarjoaa yhden napsautuksen prosessin näytön jakamiseen, joka on samanlainen kaikilla alustoilla.

 1. Valitse Jaa näyttö -kuvaketta näytön oikeassa alakulmassa.

 2. Jos sinulla on useampi kuin yksi näyttö tai näyttö, valitse jaettava niistä. Klikkaus Jaa näyttö aloittaa.

  Skypen jaon esikatselunäyttö, jossa Share Screen -painike on korostettuna

 3. Vahvista, mitä jaetaan. Skype asettaa keltaisen reunuksen näytön ympärille.

  Skype on jakamasi näytön vieressä

 4. Lopeta jakaminen valitsemalla Jaa näyttö -kuvaketta uudelleen tai katkaise puhelu.

  Skype, jossa Lopeta puhelu ja Jaa näyttö -painikkeet korostettuina

Jaa näyttö Skype for Businessissa Windowsille ja macOS:lle

Skype for Business on Microsoftin Skypen yritysversio. Se tulee heidän edelliseltä lähettiltään nimeltä Lync. Näytön jakaminen on samanlainen kuin Skypen kuluttajaversio, sillä sinun on soitettava puhelu, mutta näytön ohjaimet ovat hieman erilaisia.

 1. Valitse videopuhelussa Jaa sisältöä kuvake näytön alareunassa, toinen oikealta.

  Skype ja Jaa sisältöä -kuvake korostettuna

 2. Valitse Jaa työpöytäsi jakaaksesi koko työpöydän tai valitsemalla Jaa ikkuna jakaaksesi yhden ikkunan.

  Skype ja Jaa työpöytäsi ja Jaa ikkuna -komennot korostettuina

 3. Käytä tätä valikkoa lopettaaksesi jakamisen tai lopettaaksesi keskustelun.

Jaa tilannekuvia Skypessä Androidille ja iOS:lle

Mobiililaitteet eivät voi jakaa live-kuvalähetyksiä keskusteluissa, mutta nämä laitteet voivat jakaa kuvakaappauksia. Näytön jakaminen vastaa videota. Jos käytät matkapuhelinverkkoa, se käyttää tietosi nopeasti. Käytä Wi-Fi-verkkoa ylimaksujen välttämiseksi, ellet käytä vain tekstiviestejä Skypen käytön aikana.

 1. iOS- tai Android-käyttöjärjestelmässä napauta Plus kun olet puhelussa. Tämä napautus näyttää toiminnot, joita voit tehdä puhelun aikana.

 2. Napauta Tilannekuva.

  Plus-merkki ja Snapshot-komento Skypessä

 3. Skype ottaa tilannekuvan näytöstäsi ja lisää sen automaattisesti keskustelun tekstikeskusteluun. Et ehkä huomaa, jos äänipuhelu kattaa koko näytön, mutta chat-ilmaisin näytön vasemmassa alakulmassa näyttää uuden viestin. Sieltä löydät kuvan näytöstäsi.

  Skype-puhelu ja kuvakaappaus korostettuna

 4. Muut keskustelun osallistujat voivat katsella tai ladata kuvakaappauksen, joten ole varovainen sen suhteen, mitä muuta näytöllä on, kun otat sen.

Vaikka et voi lähettää näyttöäsi muille soittajille, voit vastaanottaa jaettuja näyttöjä mobiililaitteella. Se näkyy näytön keskellä, mutta saattaa olla liian pieni käytettäväksi.

Skype-näytön jakamisen vianmääritys

Kuten useimmat nopeat Internet-ominaisuudet, näytön jakaminen ei aina toimi suunnitellusti. Tässä on joitain yleisiä ongelmia ja ratkaisuja:

 • Jos aloitat näytön jakamisen ja soittajasi ilmoittavat, että mitään ei näy, sammuta ominaisuus ja ota se sitten uudelleen käyttöön. Tämä kytkin ratkaisee myös näytön jumiutumisen, esimerkiksi kun liikut näytöllä, mutta soittajat ilmoittavat, etteivät he näe muutoksia.
 • Jos näytön jakamisen aloittaminen ja lopettaminen ei auta, poistu keskustelusta ja muodosta yhteys uudelleen.
 • Näytön jakaminen Internetin kautta tekee sen alttiina liikennepiikeille ja muille verkkoesteille, mikä tarkoittaa, että se ei ole paras vaihtoehto korkealaatuista palvelua vaativan sisällön jakamiseen. Tähän ei ole ratkaisua, vain varoitus olla käyttämättä Skypeä esimerkiksi videopelin suoratoistoon, jos haluat säilyttää korkean laadun.

Por Markus