surfacepen 5b9dacb6c9e77c0050e24938

Microsoft Surface Pen lisää lisätoimintoja Surfaceen, mutta tämä kynä ei ole vailla puutteita. Sen tiedetään lakkaavan toimimasta silloin tällöin, joten tässä on joitain parhaita ratkaisuja Surface Penin korjaamiseen, jotta voit kirjoittaa, piirtää ja tehdä moniajoja uudelleen Windows 10 -tietokoneellasi. Tämän oppaan ohjeet koskevat Windows 10:tä.

Lataa uusin Windows 10 -päivitys

Jos Surface Pen ei toimi kunnolla, Surface Pro-, Go-, Book- tai Laptop-laitteessa ei ehkä ole asennettuna uusinta Windows-päivitystä. Päivitys lataa uusimman käyttöjärjestelmäkorjauksen Windows 10:lle ja päivittää ja korjaa laiteohjaimet, joita käytetään pitämään oheislaitteet, kuten Surface Pen, toimimaan oikein.

 1. Voit tarkistaa uusimman Windows 10 -päivityksen ja uudet ohjaimet napauttamalla oikeassa alakulmassa olevaa kuvaketta avataksesi toimintokeskuksen. Voit myös pyyhkäistä sisään näytön oikealta puolelta sormella.

 2. Napauta Kaikki asetukset.

  Kaikki asetukset -painike

 3. Napauta Päivitys ja tietoturva.

  Päivitys ja suojaus -asetus

 4. Napauta Tarkista päivitykset. Surface neuvoo sinua mahdollisista päivityksistä ja päivitysasetuksistasi riippuen joko asentaa päivitykset automaattisesti tai pyytää sinua asentamaan tai lykkäämään päivitykset.

  Tarkista päivitykset -painike

Tarkista Surface Pen -kynän akku

Kaikki Surface-kynät saavat virtansa AAAA-paristosta, ja tyhjä paristo voi olla syy siihen, miksi Surface-kynä ei toimi. Voit tarkistaa Surface-kynän pariston painamalla kynän päässä olevaa pyyhekumipainiketta 5–7 sekunnin ajan. Pienen LED-valon pitäisi syttyä. Vihreä valo tarkoittaa, että akku on ladattu, kun taas punainen valo tarkoittaa, että akku on vähissä ja se on vaihdettava. Ei valoa tarkoittaa, että akku on tyhjä. Vaihda paristo avaamalla Surface-kynä kiertämällä sitä lujasti ja vetämällä sitten kynän pyyhekumipäästä. Microsoft Surface Pen -kynää on kolme mallia, joista jokaisessa on pieniä eroja painikkeiden sijainnissa ja suunnittelussa. Kaikki Surface-kynät toimivat samalla tavalla, ja jokainen tämän sivun kärki toimii kaikissa malleissa.

Muodosta pariliitos Surface Pen ja Surface Pro

Jos Surface Penin LED-valo syttyy, mutta ei silti kirjoita, kun kosketat sitä näytölle, saatat joutua muodostamaan pariliitoksen Bluetoothin kautta.

 1. Avaa Windows 10 Action Center Surface Prossa, Gossa, kannettavassa tietokoneessa tai Bookissa pyyhkäisemällä sisään näytön oikeasta reunasta.

  Toimintakeskuksen kuvake

 2. Napauta Kaikki asetukset.

  Kaikki asetukset -painike

 3. Napauta Laitteet.

 4. Kun näet Surface Pen -kynän laiteparien luettelossa, napauta sitä ja napauta sitten Poista laite. Sen poistaminen ja pariliitoksen muodostaminen uudelleen korjaavat yhteysvirheet. Jos et näe Surface-kynääsi luettelossa, jatka seuraavaan vaiheeseen.

 5. Napauta harmaata Plus vieressä olevaa painiketta Lisää Bluetooth tai muu laite.

 6. Napauta Bluetooth.

 7. Napauta Pintakynä linkittääksesi sen. Pariliitosprosessi kestää vain muutaman sekunnin.

Käytätkö oikeaa ohjelmaa tai sovellusta?

Surface Penin ja Surface-laitteiden mainoksia katsottuasi on helppo uskoa virheellisesti, että Microsoftin kynä voi piirtää mihin tahansa sovellukseen milloin tahansa Windows 10:ssä. Surface Penin tukemien sovellusten määrä ei kuitenkaan ole ääretön. Vaikka saatat ajatella, että Surface-kynäsi on rikki, saatat käyttää väärää sovellusta. Helpoin tapa testata Surface Pen -kynää on avata Windows Ink -työtila painamalla kynä -kuvake Windows 10 -tehtäväpalkin oikealla puolella kellon vieressä. Kun olet avannut, valitse Näytön luonnos ja piirrä näytölle Surface-kynällä.

Kynäkuvake Windowsin tehtäväpalkissa

Surface Pen ei vieläkään toimi?

Jos Surface Pen ei vieläkään toimi kunnolla, se voi olla vaurioitunut ja se on vaihdettava. Jos näin on, ota yhteyttä Microsoftin tukeen henkilökohtaisesti Microsoft Storessa tai yrityksen online-tukisivun kautta.

FAQ

 • Miten Surface-kynä kiinnittyy Surface Prohon?

  Surface-kynän tasaisella puolella on magneetti, jonka avulla se voidaan kiinnittää Surface Pron vasemmalle puolelle. On kuitenkin suositeltavaa ostaa kynälle kantolaukku, jotta se pysyy turvassa.

 • Kuinka estän Surface Slim Pen 2 -kynäni toimimasta?

  Surface Slim Pen 2:n vianetsintävaiheet ovat samat kuin tavallisessa Surface Pen -kynässä, mutta Slim Pen 2 toimii vain Surface 3:n ja sitä uudempien mallien kanssa. Se toimii myös Surface Laptopin, Surface Gon, Surface Bookin ja Surface Duon kanssa.

 • Kuinka otan kuvakaappauksen Surface Prolla ilman kynää?

  Rakastaa. painetaan ottaaksesi kuvakaappauksen Surface Prolla Nykyinen+Ääni kovemmalle tai Windows-painike+Ääni kovemmalle. Vaihtoehto, käytä PrtScn tai Snip & Sketch -työkalulla.

Por Markus