GettyImages 648630048 58cf57165f9b581d72ef5bb5

Samsung Group on eteläkorealainen monialayritys, johon kuuluu useita tytäryhtiöitä. Se on yksi Korean suurimmista yrityksistä, joka tuottaa lähes viidenneksen maan kokonaisviennistä ja keskittyy ensisijaisesti elektroniikkaan, raskaaseen teollisuuteen, rakentamiseen ja puolustukseen. Muita suuria Samsungin tytäryhtiöitä ovat vakuutukset, mainonta ja viihde.

Samsungin alku

Vain 30 000 wonilla (noin 27 dollaria) Lee Byung-chul Samsung aloitti kauppayhtiönä Taegun kaupungissa vuonna 1938. Samsung työllisti 40 työntekijää ja aloitti supermarketina, joka käytti kauppaa ja vientiä tavaroita, joita myytiin alueella ja sen ympäristössä. kaupunki. valmistettu. Se myi kuivattua korealaista kalaa ja vihanneksia sekä omia nuudeleita. Sanan Samsung merkitys on «kolme tähteä», jossa numero kolme tarkoittaa «jotain voimakasta». Yritys kasvoi ja laajeni Souliin vuonna 1947, mutta lähti Korean sodan syttyessä. Sodan jälkeen Lee perusti sokerinjalostamon Busaniin, ennen kuin laajeni tekstiileihin ja rakensi Korean tuolloin suurimman villatehtaan. Tästä varhaisesta hajauttamisesta tuli menestyksekäs kasvustrategia Samsungille, joka laajeni nopeasti vakuutus-, arvopaperi- ja vähittäiskauppaan. Sodan jälkeen Samsung keskittyi Korean uudelleenkehitykseen, erityisesti sen teollistumiseen.

1960-1980

1960-luvulla Samsung tuli elektroniikkateollisuuteen muodostamalla useita elektroniikkaan keskittyviä divisioonaa:

  • Samsungin elektroniset laitteet
  • Samsungin sähkömekaniikka
  • Samsung Corning
  • Samsung Semiconductor & Telecommunications

Tänä aikana Samsung osti DongBang Life Insurancen ja perusti Joong-Ang Developmentin (nykyään Samsung Everland). Lisäksi Samsungin ja Sanyon välinen kumppanuus alkoi, mikä tasoitti tietä televisioiden, mikroaaltouunien ja muiden kuluttajatuotteiden valmistukseen. Vuonna 1970 Samsung-Sanyo valmisti ensimmäiset mustavalkotelevisionsa ja laajensi toimialaansa laivanrakennukseen, petrokemianteollisuuteen ja lentokoneiden moottoreihin. Seuraavan vuosikymmenen aikana Samsung tuotti myös transistorimustavalkotelevisioita, väritelevisioita, jääkaappeja, sähköisiä pöytälaskimia ja ilmastointilaitteita. Vuonna 1978 yritys saavutti virstanpylvään tuottaen 5 miljoonaa televisiota. Vuonna 1974 Samsung Heavy Industries oli yksi maailman suurimmista laivanrakentajista. 1970-luvun lopulla yritys perusti Samsung Electronics America -yrityksen ja Suwonin tutkimus- ja kehityskeskuksen.

1980-2000

Vuonna 1980 Samsung tuli tietoliikennelaitteistoteollisuuteen ostamalla Hanguk Jeonja Tongsinin. Aluksi Samsung rakensi puhelinkeskuksia, mutta laajeni puhelin- ja faksijärjestelmiin ja siirtyi lopulta matkapuhelintuotantoon. 1980-luvun alussa Samsung laajeni Saksaan, Portugaliin ja New Yorkiin. Samsung Printing Solutions perustettiin vuonna 1982. Tämä yhtiön tytäryhtiö toimitti digitaalisia ratkaisuja painoteollisuudelle. Seuraavana vuonna yritys aloitti henkilökohtaisten tietokoneiden valmistuksen, ja vuoteen 1984 mennessä Samsung saavutti biljoonan vonin. Myöhemmin vuosikymmenellä Samsung laajeni Tokioon ja Isoon-Britanniaan ja asettui johtavaksi puolijohdevalmistajaksi massiivisella 256 000 DRAM-tuotannolla. Perustaja Lee Byung-chul kuoli vuonna 1987 ja hänen poikansa Lee Kun-hee otti Samsungin hallintaansa. Pian tämän jälkeen Samsung Semiconductor and Telecommunications sulautui Samsung Electronicsiin. Yhdistynyt organisaatio keskittyi kodinkoneisiin, tietoliikenteeseen ja puolijohteisiin. Seuraava vuosikymmen toi lisää kasvua ja saavutuksia. Samsungista tuli nopeasti maailman johtava siruvalmistaja, joka perusti Samsung Motorsin ja alkoi tuottaa digitaalisia televisioita. Yhtiö aloitti myös voimakkaan investoinnin muiden yritysten komponenttien suunnitteluun ja valmistukseen. Se halusi tulla maailman suurimmaksi kulutuselektroniikan valmistajaksi. Samsung Ventures perustettiin vuonna 1999 sijoittamaan aloitteleviin yrityksiin, jotka keskittyvät moniin Samsungin ydinpalveluihin.

2000 nykyhetkeen

Samsung tuli puhelinmarkkinoille SPH-1300:lla, varhaisella kosketusnäytön prototyypillä, joka julkaistiin vuonna 2001. Yhtiö kehitti myös ensimmäisen puheentunnistuksella varustetun puhelimen vuonna 2005. 2000-luvun lopulla ja 2010-luvun alussa Samsung osti yrityksiä, jotka kehittivät elektroniikkalaitteiden teknologioita. Vuonna 2011 Samsung julkaisi Galaxy S II:n, jota seurasi vuonna 2012 Galaxy S III, yksi maailman suosituimmista älypuhelimista. Vuonna 2012 Samsungista tuli myös maailman suurin matkapuhelinvalmistaja ja se osti mSpotin tarjotakseen viihdettä Samsung-laitteiden käyttäjille. Yritys teki seuraavien vuosien aikana lisähankintoja, mukaan lukien organisaatiot, jotka auttaisivat sitä laajentamaan tarjontaansa lääketieteellisen teknologian, älytelevisioiden, OLED-näyttöjen, kotiautomaation, tulostusratkaisujen, pilviratkaisujen, maksuratkaisujen ja tekoälyn aloilla. Syyskuussa 2014 Samsung julkisti Gear VR:n, virtuaalitodellisuuslaitteen, joka on kehitetty käytettäväksi Galaxy Note 4:n kanssa. Vuoteen 2015 mennessä Samsung oli hyväksynyt enemmän yhdysvaltalaisia ​​patentteja kuin mikään muu yritys, ja yli 7 500 hyödyllisyyspatenttia oli jätetty ennen vuoden loppua. vuosi myönnettiin. Vuonna 2017 Samsung sai hallitukselta luvan testata itseajavaa autoa. Seuraavana vuonna Samsung ilmoitti laajentavansa uusiutuvan energian suunnitelmiaan ja palkkaavansa 40 000 työntekijää seuraavien kolmen vuoden aikana.

Por Markus