Samsung Galaxy Tab A HeroSquare 271fb04610ae4d18976d49c2f3c658c7

Samsung Galaxy Tab A

Mitä me pidämme?

 • Kompakti
 • kevyt
 • 4G yhteensopiva
 • Kohtuullinen äänenlaatu
 • Siinä on kuulokeliitäntä

Mistä emme pidä

 • Ei toimi S Penin kanssa
 • Suhteellisen alhainen resoluutio
 • Keskinkertainen peruutuskamera

Galaxy Tab A 2020 on kunnollinen pieni tabletti, mutta se on hieman pettymys verrattuna Samsungin muihin tarjouksiin.

3.1

Samsung Galaxy Tab A 10,1 tuumaa

Samsung Galaxy Tab A

tässä artikkelissa

Samsungia on pidetty pitkään mobiililaitteiden innovaatioiden edelläkävijänä, joten kuten useimmat ihmiset, olin innoissani kuullessani vuoden 2020 budjetin Galaxy Tab -julkaisusta. Olin utelias näkemään, mitä tällä edullisella pienellä tabletilla on tarjottavana. Mitä tulee suunnitteluun, ominaisuuksiin ja tekniset tiedot. Lähes kuukauden Samsung Galaxy Tab A 2020 -testauksen jälkeen se ei ollut aivan sitä, mitä odotin. Tässä on täydellinen arvosteluni 8,4 tuuman Tab A:sta.

Suunnittelu: Halvemmat materiaalit

Galaxy Tab A on kompakti ja kevyt, ja se painaa vain 10,6 grammaa. Voit pitää sitä helposti yhdessä kädessä, sillä se on vain 7,95 senttimetriä pitkä ja 4,93 leveä. Se ei kuitenkaan tunnu yhtä tukevalta kuin muut Samsung-tabletit, kuten Tab S6. Tab A:n takaosa tuntuu kuin se olisi valmistettu muovimaisesta materiaalista alumiinin tai lasin kaltaisista muista Samsungin mobiililaitteista. Takana näkyy myös sormenjälkiä, huono. Plussaa on, että tabletin päällä on kuulokeliitäntä kuulokkeiden tai ulkoisen kaiuttimen liittämistä varten. Sen pohjassa on USB-C-liitin ja sisäänrakennettu SIM-kortti, jonka voit liittää langattomaan suosikkioperaattoriisi (se on yhteensopiva suurten operaattoreiden kanssa).

Samsung Galaxy Tab A 2020

Renderöinti: hyvä, ei loistava

8,4 tuuman näyttö on kohtuullisen kirkas, mutta se ei ole mitään erikoista. Siinä on 1920 x 1200 WUXGA-resoluutio ja 16 miljoonan värisyvyys. Ohjelmat, elokuvat, YouTube-videot ja TikTok-videot näkyvät hienosti, mutta voit nähdä eron, jos toistat sen Galaxy Tab S6:n (joka näyttää 2560 x 1600) vieressä. Teksti näkyy selkeästi, kun surffailen netissä tai luen sähköpostia, mutta huomasin pitäväni Tab A:ta kasvojani vasten, kun olin suorassa auringonvalossa. Tab A:ssa on ulkomalli, joka on hieman parantanut ulkokuvaa. Mutta siitä puuttui silti osa syvyydestä ja kontrastista, jonka näen muissa Samsung-laitteissa.

Suorituskyky: Samsung Exynos 7904

Galaxy Tab 2020:ssa on 1,8 GHz:n kahdeksanytiminen prosessori, Samsung Exynos 7904. Siinä on 3 Gt RAM-muistia ja 32 Gt sisäänrakennettua tallennustilaa. Voit kuitenkin laajentaa tallennustilaa 512 megatavuun asti. Tämä ei ole ihanteellinen tabletti tuottavuuden kannalta, koska sillä ei yksinkertaisesti ole prosessointinopeutta. Se viivästyy toisinaan suuntautuessaan vaaka- ja muotokuvatilan välillä, ja se on yleensä hieman letargista, kun on kyse useiden tehtävien hallinnasta samanaikaisesti. Kosketusnäyttö on myös hieman yliherkkä ja huomasin, että tabletti vierii usein halutun kohteeni ohi. PCMark Work 2.0:ssa se sai 5406:n, mikä on noin 40 % vähemmän kuin Snapdragon 855 -siru. Geekbench 5:ssä sen yhden ytimen pistemäärä oli 272 ja moniytiminen 913.

Samsung Galaxy Tab A 2020

Tuottavuus: Ei S-kynää sallittu

Galaxy Tab A ei ole yhteensopiva minkään S Pen -version kanssa. Tämä oli valtava pettymys, koska monet käyttäjät (minä mukaan lukien) pitivät mahdollisuudesta käyttää S Pen -kynää, ja Tab A:n aiemmat versiot olivat yhteensopivia kynän kanssa. Tämä on tabletti, joka on suunniteltu viestintään, ei tuottavuuden lisäämiseen. Se on ihanteellinen videopuheluihin, viesteihin, sähköpostiin ja sosiaaliseen mediaan. Se on myös hyvä vaihtoehto liikkuvana viihdelaitteena elokuvien ja ohjelmien katseluun tai verkon selaamiseen.

Ääni: Ei paha

Tab A 2020:ssa on kaksi kaiutinta tabletin pohjassa. Siinä ei näytä olevan mitään erityistä äänen viritystä tai tukea Dolby Atmosille, mutta ääni kuulostaa melko hyvältä, ja se on yksi tabletin ihailtavimmista ominaisuuksista. Kun katson ohjelmaa, ääni on täyteläinen ja mukaansatempaava. Keskustelut kuulostavat myös selkeiltä ja minulla on harvoin vaikeuksia kuulla toista osapuolta.

Samsung Galaxy Tab A 2020

Verkko: toimii suurten matkapuhelinoperaattoreiden kanssa

Galaxy Tab A toimii 2,4 ja 5 GHz Wi-Fi-taajuuksilla. Se, että Tab A on niin edullinen LTE-tabletti, näyttää erottavan sen muista. Se toimii 3G- ja 4G-verkoissa ja se toimii suurten operaattoreiden (Verizon, Sprint/T-Mobile ja AT&T) kanssa. Testasin tablettia Sprint/T-Mobile-verkossa kotonani, noin 25 mailia Raleighin ulkopuolella, NC. Kotona saan noin 10 Mbps (lataus) ja 2 Mbps (lataus), mutta tarjoajani on tunnetusti hidas alueellani. Kun hyppäsin Wi-Fi-verkkoon, nopeudet kasvoivat eksponentiaalisesti ja pystyin kelloamaan 123/39 Mbps.

Kamera: parempi kuin odotin

Tab A 2020:ssa on 5 megapikselin etukamera ja se ottaa kunnollisia selfieitä. En kuitenkaan käyttäisi tätä kamerana. Takakamera on 8 MP, eikä siinä ole salamaa. Siinä on automaattitarkennus, pro-tila ja muutamia muita ominaisuuksia. Se ei kuitenkaan ole samanlainen kuin nykyaikaisessa lippulaivapuhelimessa näkemäsi kamera. Videon resoluutio on maksimoitu FHD-tasolla sekä etu- että takakameroissa. Voit ottaa kuvia ja videoita sisällä tai päivällä hetkessä, mutta yökameran laatu ei ole kovin hyvä.

Akku: kestää koko päivän

5000 mAh:n akku kestää jopa 12 tuntia videon toistoa. Menin asetuksiin ja valitsin joitain akkua kuluttavia vaihtoehtoja nähdäkseni kuinka paljon akkuaikaa voisin saada ulos laitteesta. Asetin kirkkauden maksimiasetukseksi ja näytön aikakatkaisuksi 30 minuuttia, ja pystyin viettämään koko päivän päällä ja pois päältä Tab A:lla. Siinä on nopeasti latautuva USB-C-portti, ja akun lataaminen täyteen kesti kolme ja puoli tuntia (noin 10 % täyteen).

Ohjelmisto: Android 9, ei (vielä) Android 10

Galaxy Tab A toimii Android 9:llä. Siinä ei ole vielä ohjelmistopäivitystä Android 10:een, mutta sen pitäisi tapahtua lähitulevaisuudessa. Välilehdellä A on kasvojentunnistus, ja voit myös asettaa kuvion näytön lukituksen avaamiseksi. Siinä ei kuitenkaan ole muita biometrisiä tietoja, kuten iirisskanneria.

Samsung Galaxy Tab A 2020

Hinta: Edullinen LTE-tabletille

Samsung Galaxy Tab A maksaa 240–280 dollaria operaattoristasi riippuen. Tämä on edullinen hinta LTE-tabletille, ja alhainen hinta näyttää olevan tabletin suurin etu.

Samsung Galaxy Tab A 2020 vs Amazon Fire HD 8 Plus Tab

Fire HD 8 Plus on toinen hyvä budjettitablettivaihtoehto, jossa on 2 GHz:n neliytiminen prosessori, 3 Gt RAM-muistia, 32 Gt tai 64 Gt tallennustilaa ja MicroSD-korttipaikka, joka tukee jopa Tt tallennustilaa. Se tarjoaa Alexan ja pelitilan paremman, häiriöttömän pelikokemuksen saavuttamiseksi. Fire Tabin kamera ei kuitenkaan ole loistava, koska etu- ja takakamerat ovat vain 2 megapikseliä. Fire Tab ei myöskään salli matkapuhelinyhteyttä. Samsung Galaxy Tab A:ssa on joitain etuja, kuten parempi etu- ja takakamera, LTE-yhteys ja biometriset tiedot, mutta maksat enemmän näistä lisäyksistä. Jos haluat vain perusvälilehden pelaamiseen, sähköpostin lähettämiseen ja ohjelmien katseluun sohvalla, Fire Tab sopii sinulle. Jos haluat tabletin, jota voit käyttää tien päällä, Tab A miellyttää varmasti.


Lopullinen tuomio

Se ei ole huono tabletti, mutta se ei vain vau. S Pen -tuen puute on erittäin pettymys, mutta en voi olla liian ankara alle 300 dollarin tabletille, jossa on kahdeksanytiminen prosessori, biometriset tiedot, kunnolliset etu- ja takakamerat sekä LTE-yhteys.

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Galaxy Tab A 10,1 tuumaa

 • Tuotteen merkki:

  Samsung

 • Hinta

  200,00 dollaria

 • Paino

  10,9 unssia

 • Tuotteen mitat

  7,95 x 4,93 x 0,28 tuumaa.

 • Näyttö

  8.4

 • Näytön resoluutio

  920 x 1200 WUXGA (16M värisyvyys)

 • Prosessori

  1,8 Ghz kahdeksanytiminen Exynos 7904

 • RAM

  3GB

 • Varastointi

  32 Mt, laajennettava 512 Mt

 • Kamera

  8MP (takana), 5MP (etu)

 • Akun kapasiteetti

  5000 mAh (jopa 12 tuntia videon toistoaikaa)

 • Mobiiliyhteydet

  3G, 4G

 • Bluetooth

  versio 5.0, A2DP, AVRCP, DI, HFP, HID, HOGP, HSP, MAP, OPP, PAN, PBAP profiilit

Por Markus