3LW4154603SuperMarioOdyssey hero e3b767df34ad40c983a16deba248364b
Mitä me pidämme?

 • Luovia maailmoja tutkittavaksi
 • Hauska pelattavuus
 • Tasapainoinen juoni
 • Sulava operaatio

Mistä emme pidä

 • Laaja valikoima vaikeustasoja

Super Mario Odyssey on 3D-tasohyppely kaiken ikäisille. Tutkimiseen perustuva peli lisää hauskan uuden käänteen perinteiseen Marioon, tehden siitä välittömän klassikon Nintendo Switchissä.

5

Nintendo Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

tässä artikkelissa

Ostimme Super Mario Odysseyn, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Super Mario Odyssey on tasapainoinen 3D-tasopeli, joka on hauskaa kaiken ikäisille ja kaikenlaisille pelaajille. Pelaajat voivat tutkia ainutlaatuisia, visuaalisesti hauskoja maailmoja ratkaisemalla pulmia ja hyppäämällä kenttien läpi. Voit edelleen nauttia perinteisestä Mario-tasohyppelypelistä, mutta uudella ja jännittävällä hehkulla. Tarkastelimme tarkemmin juonetta, pelattavuutta, grafiikkaa ja lapsiystävällisyyttä ja huomasimme, että Odyssey voitti välittömästi.

Super Mario Odyssey

Asennusprosessi: Yksinkertainen odotetusti

Super Mario Odyssey vaatii kasetin tai latauksen sen mukaan, ostitko pelin fyysisen vai digitaalisen version. Asennus on yksinkertainen. Kun se on asennettu tai asennettu, käynnistä peli ja käynnistä se. Sinulle näytetään lyhyt kohtaus ennen päävalikon avautumista ja sinulta kysytään, haluatko aloittaa uuden pelin.

Juoni: Perinteinen, mutta uudella käänteellä

Kuten monet Mario-pelit, lähtökohtana on pelastaa Princess Peach kauhealta Bowserilta. Alussa on välikohtaus, jossa Mario taistelee Bowserin kanssa tämän yrittäessään pelastaa prinsessan. Mutta asiat eivät mene hyvin Mariolle, ja tyylikkäästi pukeutunut Bowser puvussa heittää Marion ilmaan ja pois lentävästä laivasta. Marion hattu tuhoutuu, kun hän putoaa maahan ja tajuttomana uudessa maailmassa. Uusi hahmo, pieni aavemainen hattu, poimii Marion ikonisen hatun jäännökset ja näkee Bowserin lentävän pois. Tämän haamuhatun nimi on Cappy, ja se herättää Marion – tai tässä tapauksessa sinut – ja tarjoaa apuaan, koska Bowser ei ole vain ottanut panttivangiksi prinsessa Peachin, vaan myös Cappyn siskon.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos omistat Nintendo Switchin, Super Mario Odyssey on pakko ostaa. Lähdit liikkeelle kaksikona, ja Cappy johdattaa sinut maailmansa läpi langalliseen voimalaitokseen, jossa matkustat seuraavaan maailmaan. Siellä Cappy auttaa sinua löytämään tarpeeksi kuita käyttämään vanhaa, unohdettua Cappyn kansalle kuuluvaa ilmalaivaa. Tämä auttaa määrittämään pelin perusperiaatteen. Menet uuteen maailmaan jahtaamaan Bowseria ja metsästät harjaa siellä. Nämä kuut, kun ne on tuotu uudelle aluksellesi, kasvavat ilmalaivan ilmapallon kokoisiksi, mikä lisää sen kykyä matkustaa pidemmälle. Broodals (pahat antropomorfiset kanit, jotka palvelevat Bowseria) yrittävät pysäyttää sinut, ja sinun on taisteltava eri kaneja vastaan ​​jokaisessa maailmassa. Nämä pomotaistelut johtavat väistämättömään yhteenotoosi Bowserin kanssa, ja toivottavasti tällä kertaa voit pelastaa Cappyn avulla prinsessa Peachin ja Cappyn siskon.

Super Mario Odyssey

Pelin kulku: Uusia taitoja vastaamaan vanhoja

Super Mario Odysseyssa pelattavuus vaihtelee satunnaisesta tasohyppelystä yksinkertaisiin hyppyihin vaikeampiin liikkeisiin, joissa sinun on käytettävä Cappya päästäksesi paikkoihin ja avataksesi alueita, joihin et muuten pääsisi. Osa Cappyn tarjonnasta on yksinkertaista. Voit heittää Cappyn ympyrään ympärilläsi, ja hän pyörii ja lyö lähistöllä olevia vihollisia. Mutta Cappy voi tehdä paljon enemmän. Hän voi myös ottaa hallintaansa tietyt kohtaamasi olennot, jolloin voit olla vuorovaikutuksessa maailman kanssa ainutlaatuisella tavalla. Yhdessä voit hallita dinosaurusta ja murtautua sen avulla lohkoista, jotka ovat muuten läpäisemättömiä. Toisessa voit ottaa kalan haltuunsa ja uida veden alla ilman pelkoa hukkumisesta. Nämä Cappy Marion tarjoamat uudet kyvyt ovat osa sitä, mikä saa Super Mario Odysseyn tuntemaan ainutlaatuisen. Tästä ainutlaatuisuudesta huolimatta Odyssey on edelleen yhteydessä aikaisempiin Mario-peleihin tasohyppelynä. Vaikka se antaa sinulle tunteen avoimesta maailmasta, jossa saavutat tavoitteen kerätä tietyn määrän kuita tasoa kohden, sinun on löydettävä nämä kuut. Löydät myös violetteja kolikoita hajallaan pelin aikana. Tällä voit ostaa kosmetiikkaa, kuten tarroja laivaan, vaatteita tai patsaita. On myös sinun päätettävissäsi, yritätkö löytää jokaisen kuun ja violetin kolikon vai vain sen verran, että pääset seuraavaan maailmaan.

Siinä on myös hämmästyttävä tasapaino, sillä peli yhdistää näiden maailmojen uudet visuaalit aiempien Mario-pelien vanhoihin visuaaleihin saadakseen hieman nostalgista tunnelmaa. Kuin löytäminen voi myös vaihdella vaikeudeltaan. Jotkut kuut ovat erittäin helppoja löytää ja vaativat vain vähän tai ei ollenkaan pulmien ratkaisemista. Mutta toiset ajattelevat hetken, kuten Wooded Kingdomissa, jossa kuljet useiden putkien läpi ja joudut selvittämään, mikä johtaa sinut kuuhun. Toiset ottavat taitoja, kuten Sand Kingdomissa, jossa sinun täytyy ajaa Jaxi (kivileijonan kaltaiset olennot) radan läpi päästäksesi kuuhun. Juuri tämä vaikeus voi olla sekä hauskaa että turhauttavaa. Joillekin kuiille tuntuu mahdottomalta päästä, kun taas toiset tuntuu niin helpolta, että törmäät niihin edes haluamatta. Valmistaudu joka tapauksessa, sillä Odysseyssa on paljon nähtävää ja löydettävää. Peliin on helppo eksyä tuntikausia ja kokeilla kaikkea.

Grafiikka: Ainutlaatuisia maailmoja on jännittävää tutkia

Vaikka tämän pelin grafiikassa on lapsellinen tunnelma kirkkailla, kylläisillä väreillä, se on silti kaunis. Kuvat ovat sileitä ja taiteellisia. Pelisuunnittelijat olivat selkeästi erittäin huolellisia maailmojen luomisessa ja varmistivat, että jokaisella oli jotain visuaalisesti erityistä tarjottavaa. Esittelymaailmassa, Cap Kingdomissa, kirkkaan keltainen kuu erottuu kauniisti aavemaisen valkoista maisemaa vasten. Sand Kingdomin värikkäät rakennukset erottuvat oranssista hiekasta, ja Cloud Kingdom on pastelli ja unenomainen. Kunkin maailman upeat visuaalit saavat sinut haluamaan tutkia seuraavaa ja seuraavaa. Siinä on myös hämmästyttävä tasapaino, sillä peli yhdistää näiden maailmojen uudet visuaalit aiempien Mario-pelien vanhoihin visuaaleihin saadakseen hieman nostalgista tunnelmaa. Esimerkiksi, kun kohtaat aiemmista Mario-peleistä tunnistettavia vihollisia, kuten Goombas ja Cheep Cheeps, tutustut myös uusiin hahmoihin, joita et ole koskaan tavannut, kuten Luncheon Kingdomin haarukka paikalliset. Tämä vanhan ja uuden yhdistelmä antaa vanhoille pelaajille hieman nostalgiaa, mutta tarjoaa silti tarpeeksi jännitystä pelin edistymiseen.

Super Mario Odyssey

Sopii lapsille: täydellinen kaikille

Super Mario Odyssey on peli, josta kaikki pitävät. Mekaniikka ei ole liian monimutkaista, mutta niillä on useita vaikeustasoja. Jos tavoitteesi pelissä on metsästää jokaista purppuraa kolikkoa ja kuuta, sinun on käytettävä aikaa oppiaksesi kaikki Cappy Marion sallimat erityiset kyvyt, puhumattakaan ajasta, jolloin hyppäät täydellisesti. Mutta jos et ole paras tasohyppelypelaaja, sillä ei ole väliä. Voit silti saada tarpeeksi pelistä pelataksesi loppuun asti. Tämä vaikeustaso on osa sitä, mikä tekee pelistä loistavan kaiken ikäisille. Olitpa hyvä peleissä tai et, kilpaileva tai rento, vanha tai nuori, voit pelata Odysseyta sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Olitpa hyvä peleissä tai et, kilpaileva tai rento, vanha tai nuori, voit pelata Odysseyta sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Lisäbonuksena on yhteistyö, jossa ystäväsi voi pelata Cappyna ja auttaa sinua pääsemään alkuun. Tosin Mario voi tehdä pelissä paljon enemmän kuin Cappy, joten jokaisen, joka on kiinnostunut näyttelemään toiminnan päähenkilöä, tulisi ottaa Marion rooli. Mutta Cappy voi silti auttaa saamalla Marion hyppäämään helpommin ja auttamalla hyökkäyksissä pomotaisteluissa. Tämä voi olla loistava vaihtoehto vanhemmalle sisarukselle, joka leikkii nuoremman sisaruksen kanssa, tai vanhemmalle ja lapselle.

Hinta: Täysin sen arvoinen

Super Mario Odyssey kannattaa ostaa. Suositellulla vähittäismyyntihinnalla 59,99 dollaria saat mielestämme enemmän kuin tarpeeksi laadukasta pelattavuutta oikeuttamaan kustannukset, varsinkin kun otat huomioon, että vaikka olet pelannut pääjutun läpi, voit silti palata jokaiseen maailmaan ja tutkia sitä kaikki, voivat löytää jokaisen kuun ja jokaisen violetin kolikon. Tämä tarkoittaa bonustunteja peliaikaa, johon voit palata, ja erilaisia ​​tavoitteita, joita voit saavuttaa, vaikka pääjuttu on suoritettu loppuun.

Kilpailu: Muut 3D-tasohyppelypelit

Riippuen siitä, mistä pidit eniten Super Mario Odysseyssa, on olemassa monia muita pelejä, joista saatat nauttia. Switchissä kannattaa katsoa Captain Toad: Treasure Tracker ja Yooka-Laylee (joka on saatavilla myös Playstation 4:lle, PC:lle ja Xbox Onelle). Captain Toad: Treasure Tracker on enemmän pulmapohjainen ja muistuttaa tiettyjä Super Mario Odysseyn pulmanratkaisunäkökohtia. Yooka-Laylee jakaa Odysseyn kolmiulotteisen alustan tunteen sekä kirkkaat värit ja kontrastiset visuaalit. Yooka-Layleella on myös paikallinen yhteistyö, kuten myös Super Mario Odysseylla, jos etsit erilaista peliä ystäväsi tai tärkeän kanssa. Viimeinen katsomisen arvoinen peli on A Hat in Time (saatavilla PlayStation 4:lle, PC:lle ja Xbox Onelle). A Hat in Time on hyvin samanlainen kuin Super Mario Odyssey, jossa on 3D-tasohyppelyn seikkailunhaluinen tunnelma, hauska lapsiystävällinen muotoilu ja yhdistelmä pulmia ja taistelua.


Lopullinen tuomio

Jokaisen pennin arvoinen peliSuper Mario Odyssey on peli, josta myös muut kuin Nintendo-pelaajat pitävät. 3D-alustalla on sujuvat ohjaukset, ja saatavilla on erilaisia ​​mekaniikkoja, jotka auttavat sinua tutkimaan kaikkia maailman tarjoamia koloja ja koloja. Kuvat ovat hauskoja mutta kauniita. Cappy on hieno uusi lisäys Mario-tiimiin, ja sillä on oma persoonallisuutensa, joka on vahva. Yksinkertaisesti sanottuna, jos omistat Nintendo Switchin, Super Mario Odyssey on pakko ostaa.

Samanlaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • Mario Kart 8 Deluxe
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 • Mario + Rabbids Kingdom Battle

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Super Mario Odyssey

 • Tuotteen merkki:

  Nintendo

 • UPC

  045496590741

 • Hinta

  59,99 dollaria

 • Julkaisupäivämäärä

  lokakuuta 2017

 • Tuotteen mitat

  0,5 x 4,1 x 6,6 tuumaa.

Por Markus