do i need a modem and a router 4686028 1 bbecb06337334d1dbdf7dff5abe80ae1 scaled

Mitä tietää

 • Liitä Ethernet-kaapelin toinen pää modeemiin ja toinen pää reitittimen WAN-porttiin.
 • Etsi reitittimesi verkon nimi ja muodosta yhteys tietokoneeseen Wi-Fi-verkkoavaimella.
 • Voit määrittää reitittimen asetukset avaamalla verkkoselain, kirjoittamalla reitittimesi IP-osoitteen URL-palkkiin ja antamalla sitten käyttäjänimen ja salasanan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten periaatteessa liitetään mikä tahansa reititin ja modeemi, jotta voit määrittää Wi-Fi-verkon ja muodostaa yhteyden Internetiin.

Reitittimen liittäminen modeemiin

Liitä reititin modeemiin Ethernet-kaapelilla seuraavasti:

 1. Kun modeemin virtajohto on irrotettu, kytke modeemi pistorasiaan koaksiaalikaapelilla (seinään ruuvattava lieriömäinen kaapeli, jota käytetään kaapelitelevisiossa).

  RF-koaksiaalikaapeli – ruuvattava.

 2. Kun reitittimen virtajohto on irrotettu, liitä Ethernet-kaapeli (toisen tulee olla reitittimen mukana) reitittimen WAN/uplink-porttiin. WAN-portti voi olla erivärinen kuin muut reitittimen takana olevat Ethernet-portit.

  Ethernet-kaapeli, joka liitetään reitittimen WAN-porttiin

  Keltainen portti osoittaa, että tämä on WAN-portti.

 3. Kytke Ethernet-kaapelin toinen pää modeemiin. Jos tietokoneessasi on Ethernet-portti, voit yhdistää sen johonkin muuhun reitittimen porttiin, jotta yhteys on vakaampi.

 4. Liitä modeemin virtajohto pistorasiaan ja sitten reitittimen virtajohto pistorasiaan.

 5. Odota, että modeemin ja reitittimen valot syttyvät, ja yritä sitten muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi.

Kuinka muodostan yhteyden WiFi-reitittimeeni?

Etsi reitittimesi verkon nimi ja Wi-Fi-verkkoavain, jotka löydät yleensä reitittimen pohjasta tai ohjekirjasta. Siirry tietokoneellasi Wi-Fi-asetuksiin ja muodosta yhteys langattomaan verkkoon ja anna Internet-yhteyden avain. Verkon nimi ja avain eivät ole samat kuin reitittimeen kirjautumiseen ja verkkoasetusten määrittämiseen käytetty käyttäjätunnus ja salasana.

Kuinka yhdistän uuden reitittimeni Internetiin?

Niin kauan kuin modeemi toimii ja vastaanottaa Internet-signaalia, sinun pitäisi pystyä käyttämään Internetiä heti. Jos pystyt muodostamaan yhteyden Wi-Fi-verkkoosi, mutta et silti pääse Internetiin, yritä käynnistää reititin ja modeemi uudelleen. Jos tämä ei auta, tee Wi-Fi-verkon vianetsintä. Kun päätät reitittimen sijoituspaikasta, valitse avoin alue, jossa on mahdollisimman vähän esteitä. Investoi Wi-Fi-laajentimeen lisätäksesi verkkosi kantamaa.

Voitko yhdistää reitittimen modeemireitittimeen?

Jos käytät modeemi-reititinyhdistelmäyksikköä Internet-yhteyteen, mutta haluat päivittää reitittimesi, yhdistä uusi reititin modeemi-reitittimeen Ethernet-kaapelilla ja muodosta yhteys uuteen Wi-Fi.Fi-verkkoon. Voit halutessasi lisätä ulkoisen reitittimen, jos haluat lisäsuojausominaisuuksia.

Määritä WiFi-reitittimen asetukset

Kirjaudu reitittimeen ja muuta verkkoasetuksia avaamalla verkkoselain, kirjoittamalla reitittimesi IP-osoite URL-palkkiin ja kirjoittamalla sitten käyttäjänimi ja salasana. Kun olet kirjautunut reitittimesi järjestelmänvalvojan käyttöliittymään, voit määrittää vierasverkon, määrittää suojausasetukset ja paljon muuta. Sinun tulisi ainakin vaihtaa Wi-Fi-oletussalasana vähentääksesi mahdollisuuksia hakkereiden murtautua verkkoosi. Jos sinä tai joku muu olet vaihtanut oletuskäyttäjänimeä ja salasanaa, palauta reitittimesi tehdasasetukset. Työnnä paperiliittimen suoristettu pää reitittimen takana olevaan reikään ja paina ja pidä pohjassa olevaa nollauspainiketta 10 sekunnin ajan.

FAQ

 • Kuinka yhdistän kaksi reititintä kotiverkkooni?

  Kytke Ethernet-kaapelin toinen pää uuden reitittimen WAN/uplink-porttiin ja toinen pää mihin tahansa ensimmäisen reitittimen vapaaseen porttiin uplink-porttia lukuun ottamatta. Voit yhdistää kaksi reititintä langattomasti, mutta toinen reititin toimii vain langattomana tukiasemana.

 • Voinko käyttää reititintä ilman modeemia?

  Joo. Niin kauan kuin olet yhteydessä reitittimen langattomaan verkkoon, voit lähettää tietoja tulostimiin, ulkoisiin asemiin ja muihin laitteisiin. Internetin käyttämiseen tarvitset modeemin ja Internet-palveluntarjoajan (ISP).

 • Miksi modeemini ei muodosta yhteyttä Internetiin?

  Mahdollisia syitä siihen, miksi modeemi ei toimi, ovat löysät koaksiaaliliitännät, vaurioituneet Ethernet-kaapelit ja vanhentunut laiteohjelmisto. Jos et saa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, reitittimessäsi on todennäköisesti ongelma. Jos voit muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, mutta sinulla ei vieläkään ole Internetiä, sinun on suoritettava modeemin vianetsintä.

Por Markus