GettyImages 758281103 abd7c59637054cb4bff090675b90aceb

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Uudenlainen joustava ja pestävä akku voisi antaa virtaa tuleville puettavien laitteiden sukupolville.
  • Akussa on useita erittäin ohuita muovikerroksia, jotka luovat ilmatiiviin, vesitiiviin tiivisteen.
  • Lisätyn todellisuuden lasit voivat olla jännittävin puettava tekniikka, yksi asiantuntija sanoi.

Ehkä voit heittää seuraavan pukeutumisvaatteesi pesuun vaatteiden kanssa. Tutkijat ovat luoneet ensimmäisen akun, joka on sekä joustava että pestävä. Se on osa kasvavaa määrää käyttämiesi vempaimien innovaatioita, mukaan lukien älykellot ja silmälasit. «Yleensä akkutekniikka on älykkäiden silmälasien perusteknologian este», puettavien sovellusten kehittäjän ePlay Digitalin toimitusjohtaja Trevor Doerksen kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. «Apple on kouluttanut käyttäjiään lataamaan kellon akkua päivittäin, ja tämä auttaa vapauttamaan tuotteen, joka kiertää käyttäjän silmiä.»

Joustava tekniikka

Puettava elektroniikka ovat kasvavat markkinat, mutta asiantuntijat sanovat, että akkuteknologian nykyiset rajoitukset hidastavat niiden kehitystä. «Tähän asti venyvät paristot eivät ole olleet pestäviä», Ngoc Tan Nguyen, British Columbian yliopiston tutkijatohtori, joka työskenteli uusien paristojen parissa, sanoi lehdistötiedotteessa. «Tämä on tärkeä lisä, jos niiden on kestettävä jokapäiväisen käytön vaatimukset.» Nguyenin ja hänen kollegoidensa kehittämä akku tarjoaa useita teknisiä etuja. Sisäkerrokset ovat kovia materiaaleja, jotka on suojattu jäykällä ulkopinnalla vakioakuissa. UBC-tiimi teki välttämättömistä yhdisteistä – tässä tapauksessa sinkistä ja mangaanidioksidista – venyviä jauhamalla ne pieniksi paloiksi ja upottamalla ne sitten kumimaiseen muoviin tai polymeeriin. Akussa on useita erittäin ohuita muovikerroksia, jotka luovat ilmatiiviin, vesitiiviin tiivisteen. Toistaiseksi akku on kestänyt 39 pesua, ja tiimi odottaa parantavansa kestävyyttä edelleen jatkaessaan teknologian kehittämistä. Tehon ja akun käyttöiän lisääminen on käynnissä, mutta innovaatio on jo herättänyt kaupallista kiinnostusta. Tutkijat uskovat, että kun uusi akku on valmis kuluttajille, se voi maksaa yhtä paljon kuin tavallinen ladattava akku.

Tulevaisuuden puettavat vaatteet

Akkujen ja materiaalien kehitys voi mullistaa puettavat laitteet. Lähitulevaisuuden puettavat varusteet ovat yhdistelmä lääkäriä ranteessa ja personal trainer-on-ranteessa, Scott Hanson, puettavien laitteiden komponentteja valmistavan Ambiqin perustaja, kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. Nämä laitteet mittaavat joukon antureita sydämen terveyden, unirytmin, ruoan saannin ja päivittäisen harjoittelun arvioimiseksi. Yleensä akkuteknologia on yksinkertaisin teknologian este, joka on voitettava… «He analysoivat tiedot sekä paikallisesti että pilvessä ja antavat sitten käyttäjälle palautetta heidän terveydestään», Hanson sanoi. «He tunnistavat taudin ennen kuin se muuttuu vakavaksi.» Tulevaisuuden puettavissa tuotteissa voi olla myös puolustussovelluksia. Uusi puettava laite – lempinimeltään «Superman»-projekti – voi seurata sotilaita heidän osallistuessaan vaarallisiin ympäristöihin. Taistelussa olevista sotilaista ahtaissa tiloissa oleviin mekaniikkoihin tämä univormu lisäys voi havaita erilaisia ​​muuttujia, kuten kehon lämpötilan ja liikenopeuden, ja mahdollistaa suoran yhteydenpidon joukkueen jäsenten kanssa. Tekninen toimittaja David Pring-Mill kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa, että älysormuksesta tulee tulevina vuosina suositumpi muototekijä sen suunnittelupotentiaalin ja mahdollisesti tarkempien pulssimittausten ansiosta. «Tutkimuksessani olen havainnut, että tietoisuus tästä muototekijästä on edelleen hieman puutteellista, mutta se herättää kiinnostusta, kun se mainitaan tai kuvataan», hän sanoi. Lisätyn todellisuuden lasit voivat olla jännittävin puettava tekniikka, Doerksen sanoi. Toisin kuin puhelimissa ja kelloissa, AR-lasien näytöt yhdistävät todellisen maailman ja virtuaalimaailman.

Joku, joka kommunikoi ranteessa olevan puettavan laitteen kanssa.

«Kuvittele, että sinulla on kuntotilastoja, kuntoilumuoto-animaatioita, pelillistämistä, henkilökohtaisia ​​parhaita tietoja, visuaalisia ja äänimerkkejä, ilmoituksia, viestejä ja naapuruston tietoja heads-up-näytössä, joka suurentaa todellista maailmaamme aurinkolasien, kuulokkeiden ja kellon avulla», hän sanoo. sanoi. Mutta kun puettavien laitteiden ominaisuudet kasvavat, huolet yksityisyydestä ja henkilötietojen väärinkäytöstä lisääntyvät, sanoi Fadel Megahed, Miamin yliopiston professori, joka tutkii puettavia laitteita Lifewiren sähköpostihaastattelussa. «Epäilemättä on joitain erinomaisia ​​esimerkkejä puettavien vaatteiden kirjaimellisesta elämää muuttavasta potentiaalista», hän sanoi. «Yksityisyysriskit ovat kuitenkin edelleen tärkeä osa adoptiolaskentaa.»

Por Markus